Jarige

Vandaag stond in het teken van de verjaardag van Freek die eenentachtig werd. We waren er vanmiddag een paar uurtjes om hem daarmee te feliciteren. Joop moest op tijd weer terug voor de duiven, dus zorgden we dat we een beetje op tijd in Numansdorp waren.

Lekker in de schaduw gezeten, het was warm en het geluid van de kikkers klonk vertrouwd in mijn oren, al heb ik er niet één gezien. Het was weer even gezellig. Volgend jaar zelfde tijd zelfde plaats!

Ria Dinsdag 18 Juni 2019 at 6:14 pm | | Standaard | Eén reactie
Gebruikte Tags: , ,

Relaxt

Het leek wel zomer vandaag! 

Ik scharrelde, waste en wandelde wat. Gewoon lekker relaxt, zonder 'te'.

Zo en dan tot eind september.

Joop keek eens in de kast of de bijtjes al een beetje gesetteld waren, het zijn ook al super relaxte bijtjes. Niks met z'n allen onrustig worden ze vinden het allemaal best. Dat zakje is voer, ze worden nog een beetje bijgevoerd.

Vanmorgen eerst de tekening waar ik mee bezig was afgemaakt.

Ik vind het één van de betere en hij is voorlopig niet te koop omdat ik hem zelf op wil hangen.

Ria Maandag 17 Juni 2019 at 6:52 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Suf

Stijf en duizelig van het draaien en keren rolde ik uit bed vanmorgen en dan zijn er nog mensen die denken dat de maan geen invloed heeft op de mens. Nou op mij wel in elk geval.

Zodoende schoot het ochtendrondje er ook een beetje bij in.

Vanmiddag wel een fijn rondje, het was alweer best warm. Een beetje gekleurd verder en een dutje in de zon gedaan voorzover dat ging want er is blijkbaar in de buurt iemand zijn huis aan het afbreken met het nodige slijpwerk (en stof) het most niet magge met de zondag.

Joop heeft een beetje ruimte nodig voor de bijenspullen, dus de plank waar nog wat oude wijnflessen op liggen moet leeg. Nu heb ik al meer eens een poging gewaagd, maar meestal gaan ze door de gootsteen.

Deze smaakt lekker, al krijg ik wel slaap ineens. Straks nog maar een glaasje.

Ria Zondag 16 Juni 2019 at 6:49 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Ouwe taaie

Joop ging vanmorgen al vroeg op stap voor nog een bijenkast, want hij is nog in verwachting van nog een volkje. Eén is ook maar één en dit is weer een ander soort kast.

Vanmiddag wandelden we samen, het gaat wel weer beter met de voeten, nu nog conditie.

Het vlas ligt behoorlijk plat na alle regen van de afgelopen dagen, maar vlas is veerkrachtig, dat kan wel een keer of drie plat regenen voordat het niet meer overeind komt. We zullen het zien. Vanmiddag kwam de zon weer tevoorschijn, want het moet wel eerst opdrogen dan denk ik.

De spekkersen in de Kromte zijn ook aan het rijpen, ik proefde er een paar en Joop zei dat op Dreischor de kersen ook weer te koop zijn. Fijn dacht ik dan kan ik gelijk nieuwe aardappelen meebrengen want er staat zo'n kraampje met ook aardappels. Kom ik daar is er nog geen nieuwe aardappel te bekennen en verkopen ze nog gewoon die oude taaie krengen, er is toch niemand die die nog moet denk ik dan, maar de boer denkt zijn ouwe taaie nog even te slijten aan de vele toeristen denk ik. 

Ik nam drie doosjes kersen mee want dat was voordelig, drie voor een tientje, vier euro per doosje. Voor aardappels reed ik even door naar Pieper op Nieuwerkerk, ik was nu och onderweg. Daar lagen heerlijke verse nieuwe en de kersen waren een euro per doosje goedkoper... nu ja dat scheelde dan op mijn drie doosjes één euro, ze zijn wel erg lekker.

Ria Zaterdag 15 Juni 2019 at 6:25 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Weekend

Vanmorgen hadden we nog een buitje of wat, maar vanmiddag klaarde het op en dan is het gelijk heerlijk warm, als die zon maar even wil schijnen.

Ik deed boodschappen in Scharendijke, want voor wijn en brood wil ik toch altijd even daarheen, de rest kan ook ergens anders, maar ja als je daar dan toch bent neem je dat ook gelijk maar mee. Ik ben niet zo prijsbewust dat ik van winkel naar winkel hop.

Joop liep het ochtendrondje gezellig mee en vanminddag dronken we thee bij Heleen.

De buizerds vlogen weer rond mijn oren onderweg en na het zien van een foto van een vrouw die aangevallen werd door zo'n beest ben ik toch wat meer op mijn hoede, want van dichtbij zijn ze erg groot.

Alles ging goed en tegen de avond werkte ik nog even in de tuin.... nu ja ik trok wat gras uit de stoep...

Het is weer weekend, met hopelijk een beetje zon zodat we eens wat buiten kunnen zitten zonder dat het dan weer gelijk bloedheet is.

Ria Vrijdag 14 Juni 2019 at 7:24 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Kil

Het is frisjes en nattig af en toe, maar tussen de buien door is het best lekker wandelen. 

Joop ging ook weer mee vanmiddag, we kregen nog net een buitje op het laatst. 

'Zomer 2019, tsjonge jonge jonge', maar ja, daar wordt het echt niet mooier door. Een lekkere warme trui aan maar.

De witlof die ik afgelopen najaar in een emmer met aarde duwde bloeit nu. Foto is van vanavond de bloemetjes zijn zowat uitgebloeid, morgen een verse foto van een vers bloempje.

Prachtig zijn ze, net als vlas.

Ria Donderdag 13 Juni 2019 at 6:14 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Geslaagd

Deze knapperd slaagde vandaag voor het Aeres college, een hele opluchting altijd ook al weet je bijna zeker dat het wel gelukt is. Op naar de volgende fase. Gefeliciteerd grote kleinzoon, oma is trots!

Joop haalde zijn nieuwe bril op, hij staat goed vind ik, een beetje grotere glazen voor een beter zicht.

We aten heerlijke nieuwe harinkjes op deze regenachtige dag.

En ik had weer een tekening klaar.

Niets dan liefde, alles is liefde, de rest is bijzaak.

Ria Woensdag 12 Juni 2019 at 4:21 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Fijns

Wat een fijne dag vandaag ook al begonnen we zonder stroom. Gelukkig is er dan nog wel gas om wat water te koken voor een kopje thee, maar dat bleek ook al niet meer nodig toen ik net het water had opgezet.

Een heerlijk ochtendrondje, er bloeide weer een verse klaproos.

Tussendoor k.leurde ik wat en na de middag kwamen Janny en Freek mijn schoenen met vernieuwde hakken terugbrengen. Niet alleen dat natuurlijk, we wandelden ook gezellig een rondje. Joop bleef thuis, die moet maar even rustig aan doen en hij wilde ook de damesvoetbalsters aanmoedigen.

Daarna nog een roseetje voor janny en mij en voor Freek en Joop de tweede helft. Freek vindt damesvoetbal niets, dat begreep ik al gauw.

De bijtjes doen het goed, de koningin is al uit haar tijdelijke verblijf gegeten en er wordt al volop gebouwd. Ik krijg nog geen foto's door, maar dat komt vast gauw. Joop is alweer geprikt vandaag, hij let nog niet goed op en als ze in het nauw komen worden ze boos natuurlijk. Gelukkig stelt dat bij hem niets voor en is er na een uurtje niets meer te zien.

Ria Dinsdag 11 Juni 2019 at 6:11 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Gedrag

Zo, de pinksteren hebben we ook weer gehad en tegelijkertijd de maandag, dat schiet lekker op, al hoeft dat voor mij niet hoor het gaat snel genoeg, maar ja het is wel zo.

Lekker gewandeld. Guus was er ook weer eens vanmorgen, hij gaat verhuizen dus de baasjes zijn druk, maar voor de honden is het wel een feestje als we omdraaien om een stukje samen op te lopen.

Honden en baasjes. Het blijft moeilijk vooral als je zoals ik zo`n gevaarlijke grote zwarte hond hebt.

De baasjes zijn vaak het bangst en de honden (meestal kleintjes terwijl die vaak de grootste bek hebben) mogen niet aan elkaar wennen, wel een beetje dichtbij aan de riem maar dat maakt het dan juist extra angstig.

Veel hondenbaasjes zijn gewoon erg dom en denken precies te weten wat hun hondje 'denkt', terwijl ze zich nog nooit in het gedrag van honden hebben verdiept.

De donkere lucht dreigde wel vanmiddag, maar op een paar druppels na hielden we het droog.

Ria Maandag 10 Juni 2019 at 6:29 pm | | Standaard | Twee reacties

Eenmaal andermaal

De fiets is verkocht inclusief helm en kleren, gelukkig maar want wat moet je ermee als je er toch niet meer op kan fietsen.

Sil is na de koffie weer op huis aan gegaan en Didi en ik wandelden een rondje, het was weer wat beter te doen dan gisteren.

Het was een rustige eerste Pinksterdag en dat wilden we de tweede ook maar zo houden.

De bijen maken het goed in hun nieuwe onderkomen.

Ria Zondag 09 Juni 2019 at 5:23 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Haar en andere zaken

Eigenlijk zou ze gisteravond al afreizen, maar vanwege de slechte weersvoorspelling deed ze dat toch maar niet en kwam vanmorgen vroeg aanwaaien. 

Na de koffie was er een afspraak met de kapper voor een metamorfose, nu ja gewoon een stuk korter eigenlijk.

Leuker, pittiger, van een tokkiehoofd naar hip en hot, zoiets.

Vanavond aten we gezellig samen asperges en daarna wandelden we nog een rondje rond Keesje. Het familiealbum is weer een paar foto's rijker. 

Joop haalde vandaag zijn bijenvolkje op, hij is ze zojuist nog even toe wezen dekken, het was een hele reis maar ze voelen zich al aardig thuis in hun nieuwe onderkomen.

Ria Zaterdag 08 Juni 2019 at 5:04 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

't Ken net

De campanula bij de garage bloeit nu, prachtig! 

En er komt heel veel vliegend spul op af, ook erg leuk!

Dat duurt een paar weken en dan haal ik het uitgebloeide spul eraf zoda het weer wat netter oogt, 'onkruid' en dood blad van de bomen haal ik er ook zoveel mogelijk tussenuit. Ik weet dat Joop er niet zo van houdt, die zag liever een strak stoepje met nette randjes, maar goed dit kan nog net door de beugel, of eigenlijk net niet maar hij tolereert het.

Nu wil het geval dat er aan de voorkant, nog voor de bloembakken, tussen de straat en de stoep een stokroos was komen groeien. Ik trek daar ook regelmatig opkomend gras en ander gespuis weg, maar de stokroos had ik laten staan... ik geef toe dat het niet de elegantste plek was, maar ik wilde hem graag even zien bloeien om te zien welke kleur het was....

Je voelt hem al aankomen natuurlijk...

JOOP HEEFT HEM ER VANMIDDAG GEWOON UITGETROKKEN!!!

En dan doodleuk zeggen: "er groeide daar een boom, die heb ik er maar uitgetrokken".

Ieder normaal denkend mens ziet dat 'die boom' daar staat met een reden! Ik wilde hem alleen maar even zien bloeien, daarna had ik hem heus wel weggehaald     ... 

Ik kon hem wel villen.

hij weet natuurlijk nog niet dat ze gewoon weer terugkomen, hihi...

 

Ria Vrijdag 07 Juni 2019 at 3:59 pm | | Standaard | Zeven reacties

Hoog bezoek

Na twee nachten met weinig slaap liep ik vanmorgen te tollen in de polder, het was er heerlijk dat wel en ik friste er lekker van op, dat ook, maar toch niet echt fit vandaag.

Wel veel gedaan in huis alles is weer opgeruimd en de wasmand leeg. Klaar voor Pinksteren zullen we maar zeggen.

Vanmiddag waren er mooie witte wolkjes met wat sluierbewolking erbij. Heerlijk wandelweer!

Joop bereid zich voor op de komst van een koningin met haar volk a.s. zaterdag, best spannend natuurlijk.

En een tekening klaar.

Snel aan een nieuwe beginnen, voordat ik weer met een zak wol zit.

Ria Donderdag 06 Juni 2019 at 6:09 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Na de code

Het noodweer van gisteravond viel nogal mee, een buitje regen en een beetje gerommel daar bleef het bij. Ik was alleen thuis en dan vind ik het eng al die waarschuwingen. Stel je voor dat het dak eraf gaat, denk ik dan, net of Joop dat dan tegen kan houden.

Nu is het elders in het land wel behoorlijk raak geweest, maar dan nog, daar kan ook niemand iets aan veranderen, ook die codes niet. We kunnen moeilijk alle bomen gaan tuien.

Ik ben weer aan het kleuren, dat is fijn maar na een maand moet dan toch het gevoel van het potlood er weer een beetje inkomen. Lekker gewandeld en boodschappen gedaan. 

Een tureluur op de foto, niet echt dat je zegt een wow foto, maar goed.. hij staat erop.

En het korenbloemenblauw ook.

Ria Woensdag 05 Juni 2019 at 7:35 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Ho een code

Het grote paniekzaaien begon vanmorgen vroeg al, zwaar weer op komst vandaag, het zou er rond de middag al zijn. Eenmaal terug van mijn ochtendrondje zette ik uit voorzorg bloeiende of tere planten onder het afdakje achter de garage en daar staan ze nu nog, zonder dat er een druppel gevallen is.

En het wordt steeds erger, code oranje inmiddels om bang van te worden, noodweer wordt het straks, we zullen het wel weer beleven.

Twee rondjes Korteweg, want ja ik ging maar niet te ver. 

Wel een boel foto's gemaakt de bermen staan weer vol met moois, al hou ik het hier maar bij de klaproos. Wel een hele grote. 

En de heggenrank, die kan zo lekker woekeren, maar zulke leuke bloemetjes.

Vroeger zag je het wel wat voor weer het werd, als de lucht donker werd en het ging rommelen in de verte kon je er donder op zeggen dat het ging onweren en ging je de boel naar binnen halen.

Er rommelt nog niets nu, maar de code is oranje.

Ria Dinsdag 04 Juni 2019 at 5:42 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Lekker fris

Wat een heerlijk weertje vandaag!

Lekker fris! 

Niet van dat benauwende, klamme, warme, waarbij je hoofd gaat koken.

Ik deed zelfs nog even een truitje aan, dat kan dan.

De buizerd vloog in de polder op zoek naar eten voor zijn jongen denk ik.

Het blijft moeilijk ze ingezoomd en wel te 'vangen' maar dit keer lukte het weer aardig zag ik toen ik eenmaal thuiskwam, het is altijd weer spannend wat er dan op de foto's staat.

Ria Maandag 03 Juni 2019 at 7:10 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: ,

Heet

Met z'n drietjes gingen we al vroeg op pad, ik deed zelfs nog een vestje aan maar dat bleek al gauw overbodig.

Het vlas was al een paar uurtjes op en stond prachtig te bloeien.

Joop had gisteren toen hij alleen wandelde blijkbaar weer teveel van zijn voet gevergd want hij had weer last vandaag. God straft onmiddelijk!

De rest van de dag brachten we buiten in de schaduw door of binnen waar het nog lekker koel was.

Halfverwege de middag nog wel een stukje met Didi, vreselijk, ik vind dit echt geen fijn weer.

Ria Zondag 02 Juni 2019 at 3:59 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Wantsen

Eindelijk zomer! En moe dat ik ineens ben... geen idee waar dat nu weer vandaan komt.

Vanmorgen wel een wandelingetje en straks hoop ik nog een rondje te doen, maar om nu te zeggen dat ik sta te springen... nee.

Die wantsen nemen het ervan zo op de vroege morgen. Ik denk snuitkeverwantsen.

Wants zijn lijkt me ook wel wat, lekker op zo'n blad een beetje zitten te wantsen...

Oja ik heb nog wel een cake gebakken en grassprietjes uit de stoep getrokken en nog een muts afgemaakt, ja... nee... goh...!

Ria Zaterdag 01 Juni 2019 at 5:35 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,