Een goed begin

De week is inmiddels al een dag op gang maar ik heb het begin nog steeds niet gevonden hoor, vooral wat de werkzaamheden betreft, de rest verloopt redelijk.

Wel lekker gewandeld met z'n drietjes vanmiddag, het was heerlijk!

Koel helder water in de Grevelingen, Didi had nog geen zin in pootjebaden.

Ook weer een stukje gebreid, het rugpand is eindelijk af. Het wordt een kimonotrui, dus dat was een hele lap. Morgen het voorpand opzetten. Als het snel klaar is is het ook niets, dan moet ik weer op zoek naar wat anders.

Dus eigenlijk verloopt alles naar wens, een goed begin daar gaat het om, de rest komt dan vanzelf.

Ria Maandag 18 Maart 2019 at 6:24 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Blauw wit

Eindelijk weer eens wat kleur in de lucht en ietsiepietsie minder wind.

Vanmorgen regende het nog wel wat maar we liepen weer andersom, dat scheelde.

Vanmiddag een rondje Schraphage. Bij de link staat ook op ons adres een boerderij, wel grappig om zulke dingen tegen te komen, ik weet alleen van een schuur. Maar de boerderij heet dus Schraphage, daarom heet dat rondje zo, een kilometer of vijf.

Ook weer eens tijd voor zulke fratsen, al dat regenwater ook, tijd voor weer eens een beetje stof.

Vanavond schoof Mir gezellig aan voor zuurkool. Verder wat gebreid en fotogedoe.

Joop gaat vroeg uit bed voor Max, kijkt voetbal en puzzelt en heeft geen zin om te wandelen.

Ria Zondag 17 Maart 2019 at 7:26 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Kruimels

Een rondje zonder muts moeten kunnen dacht ik, want koud is het niet, maar ja dat dan mijn haar alle kanten op gaat wapperen weet ik ook wel. Toch was het wel lekker en het groeit nog steeds en al zullen er altijd wel van die losse slierten zijn, ik vind het nog steeds heel praktisch in verband met vettig worden en wassen en alles uit je gezicht hebben, als het niet waait tenminste.

En dan de tekening die AF is.

Ik begon met de onderste 'mond' en dacht 'wat heb ik nu weer gedaan'.

Serieus gedacht om hem weg te gooien maar dat vind ik dan altijd zonde van het papier, zuunige Zeeuw als ik ben, het zijn tenslotte flinke vellen. Dus ik kleurde vrolijk verder en omdat ik de eerste mond zo lelijk vond deed ik er nog maar een paar. Het is trouwens de eerste keer dat ik zwart gebruikte en nu hij af is vind ik hem wel weer grappig en eigenlijk best goed gelukt.

We deden even samen een paar boodschappen in Zierikzee en Joop vertelde onderweg wat er allemaal in de nieuwe auto zit en mopperde alweeer op de kruimels, die nu van hemzelf waren.

Ik had appelflappen gekocht, die bewaarden we maar tot we thuis waren :-D

Ria Zaterdag 16 Maart 2019 at 7:22 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Af

Als een tekening bijna af is kan ik eigenlijk niet stoppen. Dat was vandaag het geval. Natuurlijk moet er ook wel gewandeld worden en de gewone andere dingen.

En maar waaien en waaien, daar wordt een mens ook onrustig van. Net het avond rondje gedaan en het lijkt erop dat de wind is gaan liggen, de wind is af, net als Didi en de tekening.

Ria Vrijdag 15 Maart 2019 at 10:15 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Tien jaar later

Deze foto nam ik 13-12-2008, ja toen liep ik ook weleens in Zonnemaire.

Een kijkje op de Veerdijk vanuit de Kromte, met de hoge bomen die daar staan in beeld. Ze waren toen al groot vond ik en toen al mooi en gelukkig staan ze er nog steeds.

Vandaag nam ik deze foto, vanaf ongeveer dezelfde plek. Zoveel groeit een boom dus in tien jaar tijd.

Ik zie eerlijk gezegd geen meters verschil, ze zullen iets forser geworden zijn en wel ietsje hoger, maar ik vind het niet schokkend. Er wordt maar raak gerooid heb ik het idee, terwijl wat oudere bomen juist zo mooi zijn, veel steviger ook dan die dunne sprieten die bij het minste geringste afbreken en ook nog lang niet hufterproof zijn.

Zoiets trek je niet zomaar uit baldadigheid omver.

Een beetje scheef zijn ze wel, maar dat worden we zelf ook naarmate we ouder worden.

Ria Donderdag 14 Maart 2019 at 5:57 pm | | Standaard | Vijf reacties

Kruimels

'Ik ga al jouw kruimels eens uit de auto zuigen' zei Joop vanmorgen. Het was er ook echt weer voor, dus ik dacht 'je doet maar'.

Maar ja mannen... ze kunnen ook niet zo heel veel, ik wil niet zeggen niets, dus na een tijdje moest ik er toch bij komen in verband met de bekleding. Didi heeft een kleed, maar als er eens iemand mee moet rijden voor een vergadering of zo, dan gaat dat eruit en wordt het niet terug gedaan. Ik vind dat degene die het eruit trekt het er ook weer in moet doen en als dat niet gebeurt dan gaat Didi maar op de bekleding zitten... dat vindt ze niet erg.

Het was zeker met het oog op de nieuwe over een maand of zes. Joop kent het boekje al bijna uit zijn hoofd, want ik mocht dan wel de kleur uitzoeken, hij deed de snufjes. Ik heb niets met snufjes, als het maar rijdt en ik een beetje makkelijk in en uit kan stappen. Nu ja, voorlopig nog even in deze onhandige bak die in niets lijkt op mijn oude Golfje

Vanmiddag geprobeerd een rondje te doen, maar ik kwam alweer niet ver, gelukkig had ik op het laatst toch nog mijn regenjas aangetrokken, zodat ik alleen natte broekspijpen had. Verder lekker kleuren en breien. 

Maart roert nu eenmaal zijn staart.

En nog maar eens op zoek of ik het gedichtje van Maart uit het boekje van Elfje Krulkuif kon vinden. Het boekje ben ik kwijt, ik zou ze nog weleens willen lezen, zomaar, omdat ik ze zo leuk vond. 

Ria Woensdag 13 Maart 2019 at 6:28 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Gekruid

Deze thee dus Francien, vooral de linker (maag darm) is erg lekker, de andere heb ik voor het eerst gekocht gisteren. De maag darm kruiden is standaard en daar koop ik dan afwisselend een ander zakje bij. Paardebloem is volgens mij overal goed voor, dat zit bijna overal in. Goedkoop ook natuurlijk dat vult lekker denk ik. 

Ik heb het idee dat ik zo toch iets goeds voor mijn lijf doe, plus dat het lekker is, die maag darm, dat is mijn ochtend thee met een banaantje erbij, daarna het ochtendwandelingetje en daarna pas koffie met brood en worst.

Nog steeds veel wind en nu (begin van de avond) ook weer veel regen. Ik wacht nog even met mijn avondrondje, dat vindt Didi ook best denk ik.

Ria Dinsdag 12 Maart 2019 at 6:35 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Andersom

Het waaide nog steeds behoorlijk hard vanmorgen en omdat de wind uit het westen kwam liep ik eens andersom, dan zou ik toch grotendeels zijwind of windje mee hebben en dat is best aangenaam als hij zo blaast.

Die rij bomen daar in de verte daar loop ik elke dag zeker één keer keer voorbij. Ze zijn prachtig, fotogeniek ook met de de opkomende zon erachter, of mist, of een kleurrijk gewas op het land, elke dag anders ook en gisteren een zingende lijster. Dus ja, ik was best bang dat ze om zouden waaien, maar ze staan stevig verankerd in de dijk zo blijkt. En er zitten nog geen blaren aan dat scheelt.

Vanmiddag hetzelfde rondje iets uitgebreider met nog steeds veel wind.

Daarna kwam Mir eens op de thee, gezellig! Toen ze weg nog even naar Zierikzee want de thee was zo goed als op en die haal ik bij Joppe, lekker verse kruidenthee voor 's morgens, ik kan niet zonder.

Ria Maandag 11 Maart 2019 at 6:50 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Weer weer

De dag begon heerlijk rustig, er was wel storm voorspeld maar daar was nog niets van te merken.

De vogels en dan vooral die ene lijster hadden al behoorlijk het voorjaar in hun kop.

De bomen stonden er nog rustig bij en ik deed een fijn zondagochtendrondje.

Vanmiddag was het even anders en liepen we alleen even richting de camping, we hadden moeite overeind te blijven, wat een storm.

Het bleef dus verder bij breien en de foto's wat ordernen.

En nu dondert het, weer wat nieuws...

Ria Zondag 10 Maart 2019 at 3:24 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Spannend

Ze waren even neus aan neus afgelopen week, maar net weer te laat voor een foto.

Didi vindt beesten altijd best spannend, zo wil ze ook altijd bij de hertjes kijken. Ze weet precies waar ze zijn en gaat dan stil staan om te kijken of ze in de buurt zijn. Vanmiddag kwam er eentje naar ons toe gelopen en wij gingen ook naar het hek, dan staan ze allebei stil een beetje naar elkaar te kijken, verder niets. Tot we er genoeg van hebben en verder lopen.

En dan kijk je eens hoe het staat :-)

Nog een nachtje of 180...

Ria Zaterdag 09 Maart 2019 at 10:13 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Ongecensureerd

'Doe ons er maar zo eentje in het oranje', zeiden wij vanmorgen in Goes. Nu nog een half jaartje wachten tot hij er is, dat komt goed uit dan kunnen we nog even sparen want er moet wel iets bij.

Bloggen wordt steeds ingewikkelder. Kan ik iets wel of niet vertellen, is het raar, moet iemand het al weten, vroeger stond ik daar helemaal niet bij stil er was toch niemand die het las... en die het wel lazen vonden het allemaal best. Ik denk dat ik dat maar weer in moet voeren, dat ongecontroleerde, veel eenvoudiger.

Morgen straô in Scharendijke. Het zal weer koud zijn op het strand, waar is de tijd gebleven dat ik er bijna alleen stond met nog een handjevol anderen om wat foto's te maken. De straô feesten worden steeds groter.

Zo was het in 2004

Straô 15 jaar geleden

Zoek de paarden! 

Er waren er wel een paar, maar die waren even richting Renesse.

Ria Vrijdag 08 Maart 2019 at 6:09 pm | | Standaard | Acht reacties

Kalm aan

De regen viel met bakken uit de hemel afgelopen nacht, we zullen maar denken dat de boeren er blij mee zijn, droog zat was het nog, stond er vorige week in de krant. 

Boodschappendag vandaag, niet alles, maar de Scharendijkse boodschappen bij de PLUS en daarna bij de vleesboerderij. Vroeger toen we daar nog woonden liep ik elke dag wel even door de supermarkt op weg naar huis, ik merk nu pas hoeveel dat scheelt.

Ook weer een tekening klaar vandaag.

Ik probeer er tegenwoordig wat meer de tijd voor te nemen, meer op het gemak en tussendoor nadenken over hoe het zou kunnen worden, dat is ook leuker! Niet dat het er voor jullie zoveel anders uit zal zien, maar misschien komt dat nog.

Ria Donderdag 07 Maart 2019 at 6:12 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Nat enzo

Regen vandaag. 

Ik heb gekleurd, het koffiezetapparaat ontkalkt en gewandeld. We aten een pizza, dus om nu te zeggen dat ik een vermoeiende dag had, nee. Gelukkig hoeft dat ook niet. Tekening is bijna kaar daarna kan ik dan weer aan de trui verder voor de afwisseling.

Joop was vanmorgen weer bij de dokter. Na een week elke ochtend en avond bloeddruk en hartslag meten en natuurlijk om dag dag de betablockers is zijn hartslag iets omhoog en dat is fijn. Gewoon zo doorgaan zei de dokter.

Ik zocht een regenachtige foto omdat ik er geen gemaakt had vandaag, het heeft geloof ik maanden niet geregend, dus dan nog maar een ouwetje met rechts de schuur en de Oprit waar wij tegenaan kijken. Ik las pas ergens wie hem ontworpen heeft, dat kan ik nu niet meer vinden natuurlijk, maar dat komt vast nog.

Ria Woensdag 06 Maart 2019 at 7:22 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Lekker makkelijk

Een frisse wind maar de zon scheen heerlijk! Lekker wandelweer.

Het riet had een gouden gloed in de zon, die niet goed uit de verf komt op de foto.

Een autoloze Kromte dat gebeurt niet zo vaak, een fotomomentje zodoende... en nu maar weer wachten tot er van die heerlijke spekkersen aan de boom daar hangen.

en de schaduwen korten al aardig in zo halfverwege de middag.

Over drie weken zomertijd!

Lekker gekleurd en restjes uit de diepvries opgewarmd. Ik gooi niets meer weg heb ik me voorgenomen, of het moet niet meer te eten zijn.

Ria Dinsdag 05 Maart 2019 at 5:28 pm | | Standaard | Drie reacties

Bijzonder

Zo zag Zonnemaire er uit bij de innundatie van 1944

Negen jaar later op 1 september 1953 vlak na de ramp waarbij Zonnemaire grotendeels droog bleef, zouden we hier komen wonen en zou mijn dagelijkse gang naar de lagere school beginnen.

Dat is het lange gebouw rechtsbovenin, er zijn weinig foto's van volgens mij. Mijn zus die zes jaar ouder is begon haar dagelijkse fietstochten naar de middelbare school in Zierikzee. Zij heeft veel minder herinneringen aan Zonnemaire dan ik, dat is niet zo gek natuurlijk als je de hele dag in Zierikzee zit en 's avonds huiswerk moet maken.

Nu 66 jaar later wonen we op de plek van de schuur linksonder, ik blijf het bijzonder vinden.

Soms komt er ineens een boel oude foto's tevoorschijn waaronder deze, vandaar dat ik ze plaats.

Ria Maandag 04 Maart 2019 at 6:52 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Spannend

Het was best spannend, want ik had het al verteld, dus dan beseffen die beesten echt wel dat er iets komt, anders dan anders. Je zet eens iets klaar, doet anders en dan daarna wachten tot het moment daar is. 

Maar daar waren ze eindelijk Grote Vriend en Grote Vriendin, erg gezellig zo samen nu bij ons.

De plaatjes zeggen genoeg. Echte liefde!

Verder deden we alweer niet veel. Wel lekker in de regen gewandeld hoor, het was niet koud en ik heb een fijne regenjas.

O en niet meer naar de kroeg geweest gisteravond, wel bijna, ik stond al buiten.  

Wat ik met bandjes heb... die maken muziek en dan komt de beweging vanzelf, heerlijk! En je hoeft niet te praten want dat versta je toch niet, maar ja de leeftijd gaat ook een beetje meespelen...

Ria Zondag 03 Maart 2019 at 7:46 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Twijfel

Op een paar boodschappen na niet veel gedaan vandaag. 

Vanavond hebben we bij het pas geopende restaurant de Brouwerie in Brouwershaven gegeten. Ze treffen het daar maar met zo'n goeie kok die we nu op Zonnemaire moeten missen, maar gelukkig houden we hier ook nog een hele goeie over vlak om de hoek, dat is ook fijn !

Gelukkig is het niet al te ver want het was weer heerlijk!

Hondje uitgelaten en nu weet ik het niet, zal ik nu wel of niet nog even naar de kroeg gaan waar een bandje zit te spelen...

Ria Zaterdag 02 Maart 2019 at 9:31 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: ,

Lekker knutselen

De post bracht vandaag de bestelde schoenenrekjes van Ikea, we stonden al te juichen bij de deur en bij Ikea hebben ze natuurlijk de voorpret gehad. Ha, iemand gaat weer schoenenrekjes doen! Maar wij draaien onze handen daar niet meer voor om hoor. Het moest wel een paar keer los want achterstevoren of ondersteboven is snel gebeurd, maar ze staan en passen perfect bij de kasten. Netjes!

Breiwerkje staat ook op de pennen dus ik ben voorlopig zoet.

Buiten is alles lekker opgefrist na de regen, het vlas is gezaaid een paar dagen geleden en volgens mij komt het al op... 

Ria Vrijdag 01 Maart 2019 at 6:56 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,