Raamkoe

Nog geen honderd meter verder dan de Tuinkoe zag ik vandaag deze, geen idee of hij er al langer staat, of dat ze jaloers waren en bij gebrek aan een tuin voor een raamkoe hebben gekozen. Ik denk eigenlijk dat hij er al een tijdje staat, het is een zomerwoning dus de bewoners zijn er niet zo vaak. 

Verder hebben we weer lekker de kachel aan vandaag, ben ik het laatste stukje van mijn wandeling kleddernat geregend en heb ik me in een croutonnetje verslikt zodat mijn beeldscherm en toetsenbord helemaal onder de soep zaten. De rest van de dag spelletjes gespeeld.

En dan wil ik bij deze 
V@nM@n
Daisy
Marlies en 
R van I&R 
van harte bedanken voor de leuke onverwachte mailtjes 

Update:
Op de valreep nog eentje van Renesmurf:

Hoi,
nee, ik hoef geen linkje in een logje.
Niet dat je dat vroeg, maar ik zeg het meteen maar even.
En zo heb ik toch wat gemaild.
Groetjes Rene


Bedankt Rene 

Update 2:
Vanmiddag ook nog een 'onfurwaaaaahaaachts' mailtje van  en die zijn alleen al leuk om te zien! Ik wil ook zulk mooi mailformulierpapier!!!

Ria Woensdag 31 Mei 2006 at 11:25 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Verzendenontvangen

De outlook gaat bij mij niet automatisch, ik moet even op de knop drukken: "verzenden/ontvangen".
Met het verzenden is niets aan de hand, als ik iets type met de bedoeling het te versturen druk ik automatisch even op de knop "verzenden/ontvangen" en weg is het bericht, als er dan toevallig ook iets te ontvangen valt komt dat automatisch binnen, zoals alle comments, ik krijg er mailtjes van. Anders is het als ik niets te versturen heb, dan ga ik post binnenhalen, kijken of er leuke berichten zijn, 7 berichten te ontvangen........mijn ogen zijn gericht op de inbox en de junkbox eronder, één in de inbox, de rest in de junkbox, vaak is het dan ook nog zo dat die ene ook junkmail is, wat zou het toch leuk zijn gewoon eens een keer zeven leuke onverwachte mailtjes te krijgen......


Ria Woensdag 31 Mei 2006 at 11:24 pm | | Standaard | Geen reacties

Identiteit en zo

Vroeg op vanmorgen wegens enorme hoestbuien. Ik voel me wel beter, maar het hoesten duurt nog even voort. Na de koffie eerst maar even naar de kapper. Ik was al over tijd met het verlengen van mijn identiteitsbewijs, dus ik vond dat dat vandaag maar eens moest gebeuren en dan moet je haar wel goed zitten natuurlijk, voor de pasfoto. Eerst langs Pearl, want er was eergisteren een poot van mijn bril afgegaan, nergens meer het schroefje te vinden, maar die hebben ze daar volop. Gelijk mijn reserve/tuinbril een beetje bij laten stellen want die zat wel erg wijd. "Deze gebruikt u voor de tuin zeker? Er zitten wel veel krasjes op".  (ik heb ze echt nog nooit gezien). Daarna naar Verschoore voor de pasfoto's. Iedere keer weer hoop ik dat ik er nu eens leuk opsta, maar ook deze keer is dat weer niet gelukt (ik ben gewoon niet leuk). "Wilt u er 5 voor € 8.50 of 10 voor € 10?". Een pasfoto is altijd wel eens handig dus: "Doe er maar tien hoor". Toen nog een rondje Zierikzee op zoek naar een regenhoedje voor Miriam wat ze natuurlijk nergens hadden, zuidwesters wel, maar dat was niet de bedoeling, het moet wel een beetje charmant blijven natuurlijk. Op naar het Gemeentehuis, er was een leeg loket toen ik binnenkwam, gelijk daarop afgestevend en verteld wat ik kwam doen: "Heeft u een nummertje getrokken mevrouw?" Nee dus...... er zat nog een man of tien te wachten. Aan de buitenkant ziet het gemeentehuis er wel mooi uit, maar van binnen vind ik het maar een sober zootje, ik kan het niet mooi vinden, maar goed, wie ben ik. Na het betalen van € 31.25 en het in ontvangst nemen van een afhaalbewijs kon ik weer vertrekken. Nog eventjes gewandeld en nog een keer naar Mir voor een coupe soleil, daarna nog een beetje in de tuin gescharreld en toen vond ik het welletjes en tijd voor een wijntje. Wat kan je toch veel doen op zo'n dag dat je vroeg op bent...


Ria Dinsdag 30 Mei 2006 at 11:22 pm | | Standaard | Geen reacties

Aangenaam



"Meet Mr.Mister" staat er bij de foto's die Ina me net stuurde. Wat een schatje hè, ik kan niet wachten hem te "meeten". Negen weken is hij nu en volgens Ina gaat het hartstikke goed.

Ria Dinsdag 30 Mei 2006 at 11:21 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Tuinkoe

Het is weer eens iets anders dan een paard in de gang. Ik moest er wel om lachen toen ik deze tegenkwam vanmiddag. Het zou niets voor mij zijn, maar het is wel origineel een levensgrote koe in een tuin die toch al niet al te groot is. 
Ik ben lekker heel de dag buiten geweest, de meeste tijd scheen de zon, heerlijk! Inmiddels regent het weer pijpestelen en voor morgen ziet het er ook niet al te best uit. Nog drie weken en we hebben alweer de langste dag....


Ria Maandag 29 Mei 2006 at 11:20 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Pakhuis

Het heeft iets schilderachtigs vind ik altijd, dat ouwe pakhuis aan het Baken en omdat ik niet wist van wie het eigenlijk is en wat het vroeger was heb ik eens navraag gedaan. Het blijkt dat het al ruim honderd jaar oud is, gebouwd in 1905 door de heer Verwest, in die tijd beurtschipper en het werd dus gebruikt als opslagruimte. Toen nog geen Grevelingendam, geen Brouwersdam en ook geen jachthaven, achter de dijk de oude haven, die er nog steeds is en gewoon eb en vloed. Het pakhuis is nu eigendom van zijn zoon, Leen Verwest en in gebruik als zeilschool. In de jaren tachtig is het nog een tijdje clubhuis geweest van de jeugdcommissie van de WVS , waar Joop toen voorzitter van was. Waar blijft de tijd, het lijkt allemaal zo vreselijk lang geleden.


Ria Maandag 29 Mei 2006 at 11:17 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Blauw

Heerlijk was het vandaag! En wat ben je dan eigenlijk al die regen snel vergeten. Veel surfers en duikers in de Grevelingen, die blauwer was dan blauw. Ik heb een klein rondje gedaan, zodat Simba ook weer eens even de benen kon strekken, ze is tenslotte ook geen twintig meer en dat verstijven zit er in voordat je er erg in hebt, dat moeten we niet hebben. 
Vanmorgen was het nog niet veel gedaan met me en ik bleef ook maar hoofdpijn houden, ik snapte er niets van want ik heb nooit hoofdpijn. Tot mijn potje thee leeg was en ik me afvroeg wat ik nog eens kon drinken, want ik heb veel dorst.......en ja hoor, bij het tappen van een kopje Senseo drong het tot me door, ik had de laatste dagen bijna geen (eigenlijk helemaal niet) koffie gedronken, na twee kopjes begon het al te zakken en na nog een derde kopje was het weg! Cafeïneverslaafd dus! Nooit aan gedacht. 
Vanmorgen gelijk al het beddegoed in de was gegooid, want 's avonds in een plakkerig bed kruipen daar word je ook niet vrolijk van, alles heeft heerlijk buiten in de zon te drogen gehangen. Na een kopje koffie bij Elly nog lekker even in de tuin bezig geweest. De distel heb ik laten staan, het heeft weinig gescheeld, maar omdat het zo regende gisteren was het er niet van gekomen en toen vanmorgen de P. zo overtuigend zei dat ik hem moest laten staan was mijn beslissing snel genomen. Het is niet moeilijk mij om te praten, om van natte (of zijn het nu rotte?) strootjes nog maar te zwijgen...


Ria Zondag 28 Mei 2006 at 11:16 pm | | Standaard | Geen reacties

Mmmmm



Dat wordt lekker smeren morgenochtend!
Joop liep nog steeds met zijn prijs op zak, er was niet van gekomen toen hij naar Nepal ging. Vanmiddag had hij een ritje naar Schiphol en is hij wat eerder vertrokken om wat uit te zoeken. Zelf koop ik altijd grote "huidverstevigende voor de rijpere huid" flessen van Nivea. JILSANDER ken ik, Davidoff is nieuw voor me, maar 't ruikt lekker friss. De Touch of Sun van Lacoste ruikt verukkuluk! Zal ik morgen al....... of maar wachten tot de zon schijnt......

Verder ben ik niet zo'n luchtjesmens hoor, heel af en toe vind ik het weleens lekker, zoals morgen misschien, dan ruikt u mij al van verre aankomen.


Ria Zaterdag 27 Mei 2006 at 11:14 pm | | Standaard | Geen reacties

Even voorstellen



Wie van de drie het wordt weet ik niet meer, maar schoonzus Ina krijgt één dezer dagen ook weer een hondje. Het wordt een Havanezer dit keer. Ze heeft al veel honden gehad in alle soorten en maten, ook een Rottweiler, vandaar dat ik daarvoor koos. Deze gaat "Mister" heten, want zo'n klein mormel moet natuurlijk wel een beetje indrukwekkende naam hebben. Ik ben beniieuwd, Simba zal het ook wel heel gezellig vinden, zo'n nieuwe neef.

Ik knap weer aardig op, ik denk dat ik straks maar eens ga proberen of ik nog een wijntje lust

Ria Zaterdag 27 Mei 2006 at 11:14 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Lichtelijk ongesteld

Het duurt al een paar dagen, maar het wordt alleen maar erger en omdat ik eigenlijk nooit iets heb (op af en toe een bijensteek na) ben ik natuurlijk reuze zielig. Het weer draagt daar ook nog eens een steentje aan bij. Ik kruip dus zo af en toe maar heerlijk even in bed en leef op thee, soep en schijven ananas, want dat glijdt lekker naar binnen. Verder valt het wel mee hoor, ik voel dat het keerpunt in zicht is. Ook ben ik er inmiddels achter dat keukenrollen best handig en ook als zakdoek te gebruiken zijn.


Ria Vrijdag 26 Mei 2006 at 11:13 pm | | Standaard | Geen reacties

Distel



Ik weet eigenlijk niet goed wat ik ermee aan moet. Het is een joekel van een plant en het lijkt me geen wilde distel. Joop roept iedere keer dat ik "dat ding" weg moet halen, maar ik vind het eigenlijk zonde en er zitten ook nog eens hele erge stekels aan. Als ik hem niet in het zaad laat gaan is er toch niets aan de hand, of zou ik er toch volgend jaar helemaal onder bedolven worden als ik niets doe. Iemand een idee wat het is? Hier een detail.


Ria Donderdag 25 Mei 2006 at 11:10 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Even mopperen en ook weer niet


klik voor life beelden om te kijken of er al beter weer aan komt

Wat een rotweer is het hè! Regen en wind en vooral ontzettend koud! Niks korte broeken en sandalen, dikke sokken en lange broeken moeten we aan. Onze verwarmingsketel is nog steeds stuk, we dachten nog even te wachten tot de zomer voorbij was, maar vandaag hebben we maar een nieuwe besteld. Ik heb geen zin om de houtkachel te stoken want daar merk ik hier in mijn hok toch ook niks van, of ik moet heel hard gaan stoken, maar dan is het in de kamer weer niet te harden en moeten de ramen weer open. Op de koop toe werd ik vanmorgen ook nog eens wakker met keelpijn, waardoor mijn shagjes ook al niet smaken. Als je ook even wilt mopperen, ga gerust je gang hoor, af en toe moet het even hè en samen is het gezelliger.

P.s.
Wel kregen we vanmorgen een echte Limburgse vlaai en ieder een flesje lekkers voor het oppassen op Belle, de vlaai is heerlijk, het flesje wacht ik nog maar even mee. Hatsjoe!

Ria Woensdag 24 Mei 2006 at 11:09 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Herhaling


klik

Natuurlijk val ik nu in herhaling, maar ik vind de foto zo mooi gelukt en toen ik vanavond ging zoeken en zag dat het vorig jaar op precies dezelfde datum was, kon ik het toch niet laten er maar weer even aandacht aan te schenken. De morgenster bloeit weer! Ik heb hem vorig jaar in de tuin gezaaid, maar hier zie ik nog niets verschijnen. Misschien komen ze nog boven en anders dit jaar maar weer proberen.
Joop is vandaag druk met de verticutteerhark in de weer geweest, heeft kunstmest gestrooid en op de kale plekken graszaad voor schaduwplekken gezaaid, zogenaamd "schaduwgras". We zijn weer benieuwd. Het zal wel nooit een supergazon worden, maar dat hoeft ook niet. Vanmiddag heeft hij samen met Cor de laatste stapel hout gekloofd en ben ik nog even naar Zierikzee geweest. Ik kwam daar "toevallig" een rode fleece tegen (voor bij mijn schoenen). Ik kreeg al een tientje korting en toen ik eenmaal buiten was en hem dicht wilde trekken (ik had hem aangehouden) trok ik het trekkertje van de rits af (niet helemaal, alleen het showdingetje), ik weer naar binnen en omdat het de laatste was in mijn maat kreeg ik nog een tientje terug. Eenmaal thuis heb ik het dingetje er weer aangeprutst, misschien blijft het nu beter zitten. Zo'n aardige meneer in de Dumpwinkel in Zierikzee, hij doet altijd net of hij het bijna weggeeft en alles staat je uitstekend, bij drie maten te groot: "mag het best wat ruim zitten, dat staat vlot" en zwart of rood het maakt niet uit: "het staat je prachtig!" Het is ook denk ik de enige winkel in Zierikzee waar je nog niet kunt pinnen, dus ik ben met mijn nieuwe fleece aan naar de pinautomaat gelopen, de oude lag nog wel in de winkel maar die zag er niet meer uit, ik had zo weg kunnen lopen, niet dat dat ook maar één moment in me op is gekomen hoor.


Ria Dinsdag 23 Mei 2006 at 11:07 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Tussen de buien

Tussen de buien door was het best goed toeven buiten, dat heb ik dan ook gedaan, stukje wandelen, beetje in de tuin scharrelen, want alles wat je er nu niet wilt hebben, zaailingen e.d. kan er makkelijk uitgetrokken worden. Zaailingen die ik er natuurlijk niet uit trek zijn die van de wilde orchidee, hij heeft goed zijn best gedaan vorig jaar en ik zie er zo al een stuk of twintig!!! Leuk hè! Ik krijg een heel orchideënveld.
Eind van de middag ook nog even naar Renesse om de schoenen te kopen die ik vorige week al had gezien, ik had besloten dat ik ze wilde hebben en gelukkig waren ze er nog, ik ben dan altijd bang dat ik net te laat ben en ze nergens meer te krijgen zijn... wat zullen ze mooi staan bij mijn nieuwe broeken

Ria Maandag 22 Mei 2006 at 11:06 pm | | Standaard | Geen reacties

Gerookte paling



Vers gerookte paling uit de rokerij van Sam Uijl uit Burghsluis, daar kwam Ina ons vanmiddag op trakteren, heerlijk. De Hemelvaarders zijn op stap, dus Martin was er niet bij.
Vanmiddag eerst naar de Brouwersdam gelopen om te kijken of ik hem ergens kon ontdekken. Het was er druk,veel geronk en nergens een Bolus te bekennen, jammer.
En nu regent het weer, het is koud, ik ga eens een lekker warm bad nemen en vroeg naar bed, denk ik...


Ria Zondag 21 Mei 2006 at 11:05 pm | | Standaard | Geen reacties

Bijzonder

Het was een speciale avond afgelopen donderdag. Zo vaak komt het niet voor dat je als ouders je volwassen kinderen weer eens een avondje samen over de vloer hebt. Dan wordt er gekletst over vroeger, over kinderen en opvoeden, over vakanties, over vet haar en weet ik al wat niet meer. Het was goed om weer eens even met zijn vieren te zijn, als gezin. Soms serieus, maar vooral veel lachen. We hebben ervan genoten.


Ria Zaterdag 20 Mei 2006 at 11:04 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Boven water

"Een zak met vuile was", zei de jongen die vanmorgen de rugzak van Joop kwam brengen. Het grootste deel zit dan ook al in de wasmachine en de rest ligt weer klaar voor de volgende reis of een nieuwe eigenaar. Sil en de kinders zijn alweer lang en breed thuis en Joop heeft er ook alweer een paar taxiritjes opzitten. Het "gewone" leven keert weer in huize K. te S.


Ria Zaterdag 20 Mei 2006 at 11:02 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Logee's

Ik heb het even druk met logees. Belle is er voor een paar dagen en vanmiddag zijn Silvia en de kinderen gearriveerd. Even niet veel tijd om te loggen, maar dat komt wel weer. Alles op zijn tijd.

Ria Donderdag 18 Mei 2006 at 10:54 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Hihihi :-)

Mijn vakantiefoto's gemaakt door Wezli.

Ria Dinsdag 16 Mei 2006 at 10:50 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Paar kiekjes van Joop

Ria Dinsdag 16 Mei 2006 at 10:47 pm | | Standaard | Geen reacties

Pet op en gaan

ooral niet om je heen kijken naar al dat prachtig bloeiende fluitekruid, nee...naar de grond naar waar je die stokken zet en vooral ook niet groeten. Nordic Walking is een serieuze zaak. De trut! Ik stond even stil, om haar voorbij te laten gaan, ik had geen haast. Op nog geen halve meter liep ze langs me, ik groette vriendelijk zoals altijd, ze keek niet op of om en liep zonder iets te zeggen voorbij, ze had niet eens muziek op haar hoofd, want dan zou ik het nog (een beetje) kunnen begrijpen. Hardlopers, wielrenners, gewone fietsers, wandelaars, iedereen groet altijd, behalve mensen met stokken....

Verder was het een drukke bijendag, ze vliegen van hot naar her en Joop er achteraan. Ik heb weer volop genoten van de prachtige bermen en vanmiddag lekker in de weer geweest met potten en plantjes.


Ria Dinsdag 16 Mei 2006 at 10:45 pm | | Standaard | Geen reacties

Weer thuis

Vanmiddag Joop opgehaald in Goes. Hij had een goede reis gehad, alleen in Londen is er iets mis gegaan met zijn bagage, het was er niet bij op Schiphol, jammer maar dat komt goed. Ze sturen het na is er gezegd. 
Thuisgekomen kon hij meteen aan de slag, vanmorgen hoorde ik al een hoop gezoen in de tuin en toen ik ging kijken wemelde het van de bijen, ze waren aan het zwermen. Onze goeroe was niet te bereieken, dus een SMSje naar Joop gedaan met de vraag wat ik moest doen. Hij wist daar ook zo snel niets op, dus hebben we het maar zo gelaten. Toen ik hem op ging halen was er weer een zwerm, twee grote hompen naast elkaar. Toen we thuiskwamen hingen ze er nog steeds dus gelijk maar het imkerpak aangetrokken (niet dat je daar zin in hebt als je net thuiskomt). Eén zwerm heeft hij kunnen "vangen" de andere ging er vandoor en hing later ergens op het kerkhof, die zullen we wel kwijt zijn.


Ria Maandag 15 Mei 2006 at 10:44 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Moederdag (twijfelgeval)



Er was druk telefonisch overleg gepleegd: 
"Doen we nu eigenlijk altijd wat met moederdag?
"Volgens mij niet hoor, doen we toch nooit"
"Jawel, vorig jaar ook hoor, toen zijn we uit geweest" 
"Oh ja!"
"Wil jij dan even een bloemetje of zo voor me halen?" 

Een wijntje, een bloemetje, lieve dochters en een man die morgen weer thuiskomt, wat wil een mens nog meer....

En voor sommige moeders blijft het gewoon een rotdag!



Ik heb in de linkerkolom een speciaal vakje "Joeri" gemaakt met de archieflinkjes, omdat er nog vaak op gezocht en naar gekeken wordt.


Ria Zondag 14 Mei 2006 at 10:43 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Borden en potten




Even een foto gemaakt van de meegebrachte spullen.
De bordjes met de afbeelding van de Spitfire en de door hemzelf gedraaide en gebakken potten met ook een zelfgedraaid houten dekseltje, prachtig zijn ze! Ik ben er heel blij mee.
Vanmorgen samen "mijn" rondje gewandeld, het was alweer een paar jaar geleden dat hij het strand en de zee had gezien, dat is dan altijd wel even leuk natuurlijk, het was prachtig helder weer, dus nog maar wat foto's gemaakt. Vanmiddag is hij weer richting Arnhem gereden. Ik vond het een hele leuke ontmoeting en ik denk dat hij er ook wel van genoten heeft.


Ria Zondag 14 Mei 2006 at 10:41 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Pizza met wezli



Het is gelukt! De foto minder maar dat maakt niet uit, ik ben niet mooi en hij is niet lelijk, dus een beetje camouflage is wel terecht. De pizza was heerlijk zoals altijd. Daarna zijn we nog even naar de Surf Inn geweest en ook daar was het gezellig. Serge was jarig om twaalf uur, we hebben gezongen en een gratiis afzakkertje gekregen. Wezli was moe van de rit, wat wil je, om twaalf uur vertrokken uit Arnhem en om zes uur hier, hij had er een rondje Nederland van gemaakt...
Eenmaal weer thuis wilde hij gelijk naar de caravan en Simba nog even naar buiten, als ze dan terug komt krijgt ze altijd nog iets lekkers voor ze gaat slapen, dus ik doe de kelderkast open en stap naar binnen, bovenop een muis.......!!!!!! Gadver!!!!! Ik vind het zulke enge beesten, ben er nog schor van, maar ik leef nog, die muis ook nog wel denk ik, ik heb hem daarna niet meer gezien.

Morgen gaan we mijn rondje wandelen en even naar het strand is het plan.
Wezli (Machiel) is vrolijker dan ik me had voorgesteld, het is een aardig mens (maar dat wist ik al).


Ria Zondag 14 Mei 2006 at 10:40 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Nieuwe broeken



Hartstikke jaloers was ik op haar natuurlijk, zij wel een nieuwe broek en ik niet. De polyamide heb ik maar laten varen en dan vind je natuurlijk wel gemakkelijk iets. De rooie lag gisteren bij de Lidl, het was de laatste, heel goedkoop natuurlijk, ik heb hem midden in de winkel even over mijn andere (dunne) broek heen aangedaan en het moest kunnen en thuisgekomen zat hij als gegoten. De donkergroene zag ik vanmorgen in Zierikzee, even gepast en ook die zat heerlijk, niks heupgedoe, gewoon behoorlijk hoog, met leuke dingesjes, de één aan de voorkant leuk, de ander vanachter. Eindelijk weer eens iets nieuws na twee jaar dezelfde broeken, nu nog even bedenken welke ik morgen aan zal trekken...


Ria Zaterdag 13 Mei 2006 at 10:39 pm | | Standaard | Geen reacties

Bericht

In bovenstaand hotel heeft Joop vanmiddag geluncht met Puru en zijn vriend (wie Puru ook weer is ben ik vergeten maar dat komt later wel weer) het was behoorlijk sjiek de friemel en hij had overheerlijk gegeten zei hij (daar gaan de afgevallen kilootjes weer). 
Morgen gaat hij hierheen, hij is uitgenodigd daar een nachtje te komen slapen en ze gaan hem ook leren golfen (natuurtalent zegt hij zelf). Dat hotel ligt maar een kwartiertje rijden van het vliegveld vandaan, dus brengen ze hem zondag even. Dat werd dus pakken vandaag, het eind is in zicht. Als ze hem nu maar niet al teveel verwennen daar, het ziet er wel prachtig uit, heel anders dan met een tentje de rimboe in....


Ria Vrijdag 12 Mei 2006 at 10:38 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Rotan



Hoezo stofnesten! Je moet ze alleen af en toe mee onder de douche nemen en dan zijn zo weer zo fris als wat. Van bovenstaande kastjes heb ik er drie, verder in de badkamer nog iets voor de handdoeken en in de kamer naast Joop zijn stoel eentje voor het afleggen van papiertroep, ik ben er heel mijn leven al weg van. Tafeltjes, stoelen, vooral voor buiten, heerlijk spul. En als het versleten is voor dat waarvoor het bedoeld was, dan kan er altijd nog een bloempot op, want decoratief blijft het. En nu zijn ze allemaal weer fris. Vanavond ook de slaapkamergordijnen gewassen op de manier vanPapoe, geweldig! Alle haken laten zitten, gelijk weer opgehangen en nu af en toe even trekken, want ze zijn van katoen en ik heb geen zin om te strijken.

Het was heerlijk vandaag. Vroeg gewandeld in verband met te heet voor de hond. Joop was inmiddels al twee keer op MSN geweest en begreep maar niet waar ik was, wandelen....nu al......zo vroeg....dat doe je anders nooit! De bestelde spullen zijn inmiddels aangeschaft heb ik begrepen.

Vanavond gezellig bij Elly gegeten, salade met meeuwenpoep, dit bordje hoefde Elly niet meer, de rest lag op de tafel, gelukkig net naast de slabak....


Ria Donderdag 11 Mei 2006 at 10:37 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Strokenrokken

anno 1954


Het schijnt helemaal in te zijn, zoals alles altijd terugkomt, maar ik heb die tijd gehad, zie foto, hèt bewijs! Ik heb er dus al aan meegedaan en dingen die je niet leuk vindt hoef je geen tweede keer te doen. Kijk maar naar mijn knieën ze zijn niet geschikt voor strokenrokken. De taille is later nog wel helemaal goedgekomen hoor en met de handen is ook niks mis...


Ria Woensdag 10 Mei 2006 at 10:34 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Als twee beesten vechten om een vlieg ....

Er gebeurt weer van alles in de vijver, er worden gevechten gevoerd, ik zie een heleboel bijna kikkervisjes, hoewel we toch maar twee of drie kikkers hebben denk ik, het is wat dat betreft nog vrij rustig. We hebben een eigen huisreiger dus die houdt misschien de boel een beetje in evenwicht. Vissen zijn er nog wel genoeg al zitten ze altijd vrij diep. Kortom ik raak weer niet uitgekeken daar, zeker nu het zo lekker helder is.
Het was heerlijk vandaag, ik heb een stukje gefilmd op de dijk, eens kijken hoe dat werkt bij Photobucket
Vanmorgen eerst naar Miriam geweest voor een knipbeurt, daarna lekker in de tuin bezig geweest en eind van de middag maar weer eens wat serieuze boodschappen gedaan, het klonk behoorlijk hol overal.

Vandaag ook voor het eerst de koekoek weer gehoord. Dat brengt ieder jaar weer een herinnering naar boven....

Ze was wat in de war en bang
"altijd maar die koekoek" zei ze dan

Ria Woensdag 10 Mei 2006 at 10:32 pm | | Standaard | Geen reacties

Bollen en buxus

Al weken loop ik te kijken wat er uit gaat komen en eindelijk staat er eentje op springen. Ik heb nog geen idee hoe het eruit gaat zien, het is één van de bolletjes die ik vorig jaar van Dorenda kreeg, het blijkt een leuk verrassingspakket, de boshyacinthen bloeien nu volop. Vanmiddag had ook de bloemenbuurman een leuke buxus voor me, die heb ik gelijk in de grond gezet op de plek van de Camelia, hij staat er mooi zo.

Gisteren sprak ik Joop nog even op MSN, hij zou vandaag naar Kathmandu vliegen met een binnenlandse vlucht, het was bloedheet in Pokhara en in KTM heeft hij in ieder geval een kamer met airco.


Ria Dinsdag 09 Mei 2006 at 10:31 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Punten en patat


klik

Gisteren kwam ik de weckpot met DE punten weer tegen in de kelderkast en samen met de volgepropte blikken uit de keuken heb ik vandaag alles maar eens leeggekieperd op de keukentafel. Ik ben tegewoordig Kanis en Gunnink gebruiker, dus er komt geen punt meer bij. Na een tijdje knippen en tellen kom ik op ruim 4100 punten. Nu is het dus de kunst om voor zo weinig mogelijk geld toch iets leuks te vinden, want ik pas ervoor om (veel) bij te betalen, verzendkosten hou je natuurlijk altijd. Het zullen wel een paar mokken worden of zo. Ik ga straks of morgen eens snuffelen.
Gelijk met de weckpot had ik ook de frituurpan op het aanrecht gezet, ik bak al maanden geen patat meer omdat het vet vernieuwd moest worden, een vreselijke klus vind ik altijd. Vroeger had ik een grote pan met een mandje erin die je gewoon op het gas kon zetten, dat mandje kon op de oren van de pan steunen en als het vet vernieuwd moest worden had je alleen een pan en een mandje om schoon te maken, zooo simpel. Ik heb nog weleens gezocht, maar zoiets simpels schijnt niet meer gemaakt te worden, nee we moeten massaal aan de frituurpan met een buitenmantel, een binnenpan, een mandje, een verwarmingselement, een deksel met filter en dan nog een ding zonder naam waar het element in hangt. Alles wordt vies en vet, tenminste bij mij. De losse onderdelen kunnen wel in de afwasmachine, maar die worden daarin bij mij niet schoon hoor, dan blijft er zo'n geel plakkerig laagje zitten, zodat je alsnog met het schuursponsje in de weer moet, dus die ronde heb ik overgeslagen. Na een tijdje weken in het sop en een vettig vol schuursponsje is alles weer aardig schoon. Ik denk dat ik morgen maar eens patat eet!

Update:
Ik heb een schone frituurpan in de aanbieding t.e.a.b.!
Dank zij Em! Soms zijn het de kleine dingen die het doen hè! Waarom heb ik daar nou zelf nog nooit aan gedacht! (Ik denk zelf vanwege het ontbrekende mandje dat op de oren past)


Ria Maandag 08 Mei 2006 at 10:29 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Afspraak

Komende zaterdag heb ik een afspraakje met Wezli. Ik ken hem al vanaf de tijd dat ik veel op de 3fm chat zat (zo'n jaar of drie geleden), maar ik heb hem nog nooit "in het echt" ontmoet. Heel af en toe praten we eens even bij op MSN, we lezen elkaars logs en ooit kocht hij een schilderijtje van me, nadat ik hem eerder een tekeningetjecadeau had gedaan. Hij maakt mooie potten, daarvan heb ik er ooit eens eentje gewonnen en die heb ik nog steeds niet in mijn bezit. Verder heeft hij in opdracht van mij een paar bordjes gemaakt met de afbeelding van een Spitfire, die ik dus ook nog steeds niet heb, omdat hij ze niet op durft te sturen. En zodoende komt hij ze zelf brengen, helemaal uit Arnhem, want hij heeft inmiddels zijn rijbewijs behaald en een auto onder zijn kont, een goeie reden om eens officieel kennis te maken en samen een pizzaatje te gaan eten.

Ria Zondag 07 Mei 2006 at 10:27 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Bank in de was



Het is weer gebeurd. Het uitkleden en wassen gaat wel, maar het weer in de hoezen proppen van de kussens is altijd even een gedoe, daar krijg ik het altijd zo warm van en altijd ben ik bang dat de ritsen het begeven, maar dat is ook deze keer weer goed gegaan. Als er niks bijzonders gebeurt kan ik er weer twee jaar tegen. Misschien wordt het tegen die tijd ook weleens tijd voor een nieuwe, al ben ik op deze nog steeds niet uitgekeken, we hebben hem nu al een jaar of tien, elf of twaalf, geen idee eigenlijk....
Zodoende lekker gekeuteld, want van het één komt het ander, weer om in de zon te zitten was het niet, dus ik ben lekker bezig geweest.

Gisteren is ook de box van Joop van zijn bereau gevallen, hij rammelt nu en er komt geen geluid meer uit. (Ging echt per ongeluk hoor Joop, zijn die dingen daar ook goedkoop?) Er moet wel geluid in zijn beeldscherm ziten, maar ik krijg het er nog niet uit. Boxjes zijn wel afgekoppeld nu. Erg onhandig, want zo hoor ik het ook niet wanneer er iemand iets tegen me zegt op MSN. Ik zit eigenlijk heel de vakantie al achter de pc van Joop omdat die van mij toen hij nog maar net weg was weer eens stonk, zo'n vreemde bakkeliet lucht, misschien is de ventilator stuk. Ik zet hem af en toe wel aan voor de foto's en dan ruik ik niets, maar ik ben toch een beetje voorzichtig, het moet eerst maar nagekeken worden.


Ria Zondag 07 Mei 2006 at 10:25 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Best helder

 
klik

Al mijn gevis naar het draadalg en andere ongeregeldheden begint zo langzamerhand zijn vruchten af te werpen, ik doe het iedere dag wel even, het is nu makkelijk bij te houden en de planten groeien goed. Wat de rooie dingetjes zijn die aan de oppervlakte drijven weet ik nog steeds niet, die vis ik er ook maar uit, ook al is dat wat moeilijker, die gaan soms door de mazen van het net.
Met de verticutteerhark (wat een woord) doe ik het rustig aan, ik merk dat dat niet al te best is voor mijn schouder, dus elke keer maar een stukje. 
Even naar Renesse gereden voor een softijsje, ze hebben heerlijk ijs, maar wat een sjaggerijnig mens achter de toonbank. En dan de mensen die al een minuut of vijf in de rij staan en eenmaal aan de beurt nog moeten gaan verzinnen wat ze eens zullen nemen, ongeloofelijk! En als het ijsje eindelijk klaar is, gaat ze nog eens vragen, of ze er iets òp willen (en dan ook alles opnoemen hè), dat zullen wel instructies van de baas zijn natuurlijk, maar heel overbodig lijkt mij, al gaan sommigen daar dan ook nog eens over staan verzinnen, kortom 't schiet niet op daar. Ik denk dat ik zelf maar een softijskraampje ga beginnen

Ria Zaterdag 06 Mei 2006 at 10:24 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Best fris



Het zag er stralend uit vanmorgen en het was ook warm dacht ik, dus hemdje aan en zomerse broek en op stap met Simba voor een wandeling. Eenmaal onderweg bleek het frisser dan ik dacht, flink de pas erin gezet om het niet al te koud te krijgen, al was Simba het daar niet altijd mee eens. Het is prachtig overal, het fluitekruid begint te bloeien en op een paar plaatsen knalgele velden met koolzaad
Vanmiddag ben ik in de auto gestapt en heb een rondje eiland gedaan, in Zierikzee een softijsje, in Brouwershaven een patatje, en een harinkje en ongepelde garnaaltjes voor thuis meegenomen, die ik lekker in de zon heb opgepeuzeld. Daarna nog even naar het tuincentrum in Renesse voor een nieuwe snoeischaar, de oude was bot, daar viel niet fatsoenlijk meer mee te knippen, dat wordt dikke pret morgen want die takkenhaagmoet ook vol natuurlijk. Bij de overbuurman heb ik een buxus besteld om het lege gat op te vullen van de Camelia (zie foto op de plek van de spade), dan is de boel netjes in evenwicht want aan de andere kant van het paadje staat er ook een. Vanavond nog even bij Ina en Martin langs geweest om hun nieuwe terras te bewonderen en omdat ik nog steeds op mijn slippers liep en het toch wel koud werd maar even een paar sokken van Ina aangetrokken, het was geen gezicht, vandaar de foto. 
En ja, de gans zit er nog steeds.


Ria Vrijdag 05 Mei 2006 at 10:23 pm | | Standaard | Geen reacties

Niks nieuws

Ik slaap niet echt goed, maar doe hazeslaapjes. Na zo'n slaapje loop ik even rond en ga weer liggen waar ik lag, of op de lege plek, die nog steeds ruikt naar degene die er een paar weken geleden lag, want waarom zou je voor jezelf alleen dat hele bed verschonen, dat kan nog wel even wachten. En dan begin ik na de koffie en de ochtendlogjes ongewassen in de tuin, een beetje alg vissen, onkruidje hier, buitensporig takje daar en voor je het weet is het dan middag en loop je nog steeds ongewassen een beetje in de tuin te sukkelen. Niemand die er verder last van heeft natuurlijk.

Vandaag ook samen met Ina en Martin een VERTICUTEERHARK aangeschaft, het was de laatste bij de Lidl en we hebben besloten hem te delen. Ik heb hem al geprobeerd en hij werkt perfect, ik weet wat me morgen weer te doen staat. 
De stronk van de Camelia heb ik er trouwens ook nog uit gekregen vandaag, dus morgen even naar de overbuurtjes of evt. het tuincentrum in Renesse voor iets nieuws, iemand nog suggesties? Wel groenblijvend graag.

Vanavond gezellig met Elly een wijntje gedronken en salade gegeten en ondertussen heeft Belle geleerd in haar nieuwe auto te springen, Simba deed het voor, die ligt maar al te graag in auto's want misschien gaan ze wel rijden

Ria Donderdag 04 Mei 2006 at 10:22 pm | | Standaard | Geen reacties

Contact

Vanmiddag belde Joop vanuit Pokhara. Alles was goed. Hij had een zware tocht gehad en ook e.e.a. beleefd, maar dat kwam later wel. Wel is zijn fototoestel gestolen, zo'n ding waar nog een fotorolletje in moest, hij maakte er altijd mooie foto's mee, zodoende is hij de eerste vierentwintig foto's kwijt. Hij had nog wel mijn oude digitale camera mee en de videocamera en voor de rest heeft hij die van de gids mogen gebruiken. Pokhara is een rustige mooie stad waar hij de komende paar dagen zal blijven om daarna voor de terugreis weer af te zakken naar Kathmandu.
Het was fijn hem weer eens even te horen en iedereen moet de groeten hebben. 

Ik ben heel de dag in en rond de vijver bezig geweest, gezellig tussen de bijtjes, die af en aan vlogen naar de bloemen, niets aan de hand. De steek van gisteren heeft wel zijn werk gedaan, het is behoorlijk dik, ik voel me net een hamster en het jeukt als een gek

Ria Woensdag 03 Mei 2006 at 10:21 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Moe

Bij haar zag ik een gedichtje en toen vroeg ik me ineens ook af hoe het met de gedichtenwedstrijd van de P. is, de jury is nog steeds niet bekend geloof ik en de tijd gaat toch dringen, maar bovenal kreeg ik zelf ook plots de behoefte want:

Ik ben zo moe, zo moe
en af en toe wil ik graag even blijven zitten, 
blijven zitten waar ik zit,
maar vind ik niet de kracht,
om tot diep in de nacht
de gebeurtenissen af te wachten.

Alvast van Harte Gefeliciteerd Irene!

Ria Dinsdag 02 Mei 2006 at 10:20 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

De beestjes worden ook weer wakker

 
klik voor groot 

Zoals beloofd was het heerlijk weer vandaag. Heel de dag in de tuin aan het scharrelen geweest. Alles is prachtig en het wordt alleen maar mooier als je een beetje opruimt. De Camelia heb ik afgezaagd, dat wordt toch nooit iets, zwarte beschimmelde blaren en rottende bloemen zijn niet echt leuk om naar te kijken, morgen proberen of ik de stronk uit de grond kan krijgen anders mag Joop dat doen als hij terug is, maar eigenlijk wil ik er gelijk iets anders voor in de plaats zetten natuurlijk. Vamiddag is ook onze bijengoeroe nog even geweest, Joop had de kasten nagekeken voordat hij wegging en het zag er naar uit dat één volk moerloos was, dat bleek dus zo te zijn en de goeroe heeft er doppen uit een andere kast bijgehangen (vraag me niet hoe het allemaal werkt want dat weet ik ook niet). Hij vertelde ook, dat een moerloos volk vaak agressiever is, nou dat heb ik weer geweten. Ze zullen wel uit hun doen zijn geweest, maar toen ik vanmiddag bij de vijver stond werd ik weer aangevallen en was het weer raak, ik heb mijn eerste bijensteek alweer te pakken, wat hebben die beesten toch tegen mij! Op mijn kin dit keer, het wordt alweer aardig dik. We hebben nog maar één of twee volken "gewone" bijen, de rest zijn Carnica's, die zijn wat rustiger en minder agressief en Joop wil daar helemaal op overschakelen, even geduld nog maar, misschien ben ik tegen die tijd zo langzamerhand ook wel immuun.


Ria Dinsdag 02 Mei 2006 at 10:18 pm | | Standaard | Geen reacties

Koukleum

Met koude natte benen kwam ik weer thuis en nu wilen ze maar niet warm worden. Ik zit nog steeds zonder verwarming en eigenlijk heb ik daar nog niet veel erg in gehad, tot vandaag...
Geen zin om de (hout)kachel aan te maken, want daarvoor moet ik toch naar het houthok door de kou en de regen. En ik had me er zo op verheugd, lekker de tuin in de hele dag, morgen beter zeggen ze... het is tenslotte mei...


Ria Maandag 01 Mei 2006 at 10:16 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,