Bezigheden

Gewoon op je ochtendwandelingetje een hert tegenkomen, dat kan hier in de polder.

Er was veel wind vandaag, niet echt fijn onder de parasol want dat klappert en beweegt dan veel te veel.

Ik schilderde de verschrikkerskop, eindelijk droog en de balon eruit, ik vermaak me er wel mee. Hij heeft nu dus ook een gezicht, nu alleen nog de handen. 

De tekening waar ik mee bezig was afgemaakt. De kleuren van Joke, tenminste ongeveer. Rode haren, een zware last op de rug, een omhelzing van iets kostbaars en een verlichtte weg omhoog, zoiets zat er in mijn hoofd, zoals er meestal wel iets in mijn hoofd zit bij het kleuren, maar dat ga ik natuurlijk niet elke keer vertellen. Nu was het logisch dat het over haar zou gaan, iets waar je de hele dag nog aan denkt. Het groen is gewoon groen, buiten, even weg, eruit, het hadden ook muzieknoten kunnen zijn, maar dat zou te druk worden. Ach het gaat om het idee. Veel woorden hadden wij nooit nodig om te weten waar het over ging.

Ria Dinsdag 17 Juli 2018 at 6:22 pm | | Standaard | Vier reacties

Summer of '18

Kijk, de cactusbloemen staan op springen. Dit is al mooi maar het wordt nog veel mooier. Wordt vervolgd.

En de kattesnorren beginnen nu ook. 

Ik verplantte een varen van binnen en die mag nu buiten blijven, wel opletten dat hij niet in de brandende zon komt te staan, dus misschien breng ik hem morgen wel weer binnen, ik weet het nog niet.

Verder was ik wat aan het haken, dat is nog een verrassing wat of dat wordt.

Het is heet en dat blijft het nog wel even....  maarrrrrrrrrrrr........

We hebben er wel een pruimpje bij!

Verkrijgbaar bij Zeelanderij!

Ria Maandag 16 Juli 2018 at 7:35 pm | | Standaard | Acht reacties

Veren

Prachtige luchten vanmiddag.

Ik ben wel toe aan een buitje en zocht eens op of windveren regen brengen maar dat betwijfel ik.

We wachten het maar rustig af. Het was in elk geval een prachtige dag die we lekker thuis doorbrachten. Afwisselend hakend.. buiten, of puzzelend op de keukentafel, of tekenend boven waar het nu ook net buiten is met de raamuitzetters, heerlijk!

De taart en de worst zijn op. Ik koop zelden zo'n lekker hard worstje waarvan ik weet dat ik het, als er niemand op visite komt, het alleen op moet eten. En ik had er weer eentje gekocht vorige week... hoewel ik wist dat er niemand zou komen... en als ik het heb kan ik er niet afblijven, dus...

Ria Zondag 15 Juli 2018 at 6:56 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Jarig

Heleen kwam een heerlijk zelfgebakken aardbeientaart brengen en daar aten we met z'n drietjes een stukje van.

Verder lekker buiten gezeten en gepuzzeld.

Van Joop een nieuwe Swatch gekregen voor de komende wintermaanden. Ik vind ze zo leuk en af en toe eens een nieuwtje moet kunnen. Verder ben ik niet zo veeleisend...

Ria Zaterdag 14 Juli 2018 at 6:25 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Snel en fel

De stoep is al gemaakt. Geweldig! 

De hoek loopt nu een beetje rond met de straat mee  zodat je niet direct tegen die hoek aan knalt, maar het blijft toch een beetje hoog obstakel natuurlijk. De vrachtwagen die er gisteren tegenaan reed had zelf geen schade.

U begrijpt het al voor snel en goed straat werk moet je bij Arno van der Schelde zijn! Hij heeft geen website maar wij hebben zijn nummer.

 

Dan toch maar even de kapstok, een Thonet van mooi grenenhout, een doorleefd exemplaar, hij staat als een huis en er kan erg veel aan. Daarachter is de meterkast dus hij moet nog wel eens van zijn plek.

Didi werd vanmorgen aangevallen door een herdershond niet zo'n hele grote, maar wel een felle. De deur stond open ze waren aan het klussen en Didi was aangelijnd. Dat ging mis en het was nogal een klus om ze uit elkaar te krijgen, ik heb de lijn maar losgelaten en het aan het baasje van de herder over gelaten. 

Een paar wondjes in haar nek en een paar plukken haar meer schade was er niet gelukkig en op de terugweg geen angst hoor, net zo makkelijk er weer langs. De baasjes kwamen laten een zakje lekkers voor haar brengen, dat was toch wel erg lief.

Zulke dingen gebeuren, Didi heeft het zelf ook een keer gedaan met het hondje van de buurvrouw. Die is nu nog steeds bang als ze langs ons huis moet.

Ria Vrijdag 13 Juli 2018 at 6:01 pm | | Standaard | Zes reacties

Riepe

Meer dan deze kon ik niet maken, hij fladderde weer vrolijk verder, maar omdat het het eerste blauwtje is doet hij toch mee natuurlijk, wie weet zie ik de hele zomer verder geen blauwtje meer.

Het vlas begint al aardig te rijpen net als alles eigenlijk, het land zal vroeg kaal zijn dit jaar...

Ik kleurde een beetje, Didi had geen zin in wandelen al deden we vanavond nog wel een wandelingetje. En ik maakte vanmiddag een hoofd van papier mache, ik geloof dat ik talent heb... Wel een geklieder maar best leuk om te doen. Nu maar drogen.

Verder reden ze de stoep kapot, dat wordt geregeld en ik kocht een nieuwe tweedehands kapstok in de kringloop waar ik erg blij mee ben, als je die wilt zien kom je maar eens kijken.

Ria Donderdag 12 Juli 2018 at 9:13 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Afscheid

Zo'n afscheid is natuurlijk niet iets waar je naar uitkijkt, als een berg zag ik er tegenop eerlijk gezegd, maar er stonden daar een stelletje kanjers naast die kist! Super!

Dat heet dan elkaar steunen, wederzijds. Respect!

Een mooie kist, wat bloemen en nadat iedereen weg was werd ze naar het crematorium gebracht. Het is goed zo. Een mooie dood en een passend afscheid.

Nadien een rondje gewandeld er waren veel vlinders maar er was ook veel wind.

Toch een paar mooie plaatjes weten te maken. 

Het leven gaat verder.

Ria Woensdag 11 Juli 2018 at 6:37 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Blackbird

Ria Dinsdag 10 Juli 2018 at 6:50 pm | | Standaard |
Gebruikte Tags: ,

Plotseling

Het spelletje waar we mee bezig waren liep niet lekker, al had ik geen idee dat het laatste woordje dat ik legde zo'n extra lading zou krijgen... CUT. 

Zondagmiddag was het en we legden af en toe een woordje, net als altijd en nu was Joke weer aan de beurt, maar ze was waarschijnlijk ergens heen op de zondagmiddag, vanavond tegen bedtijd zouden we wel weer verder gaan, net als altijd.

Er zit ook een chat bij dat spelletje en eigenlijk zeiden we nooit zoveel, af en toe eens als we een leuk woord legden of ineens ontzettend veel punten scoorden. Maar de laatste weken was het wel erg stil, zo stil dat ik dacht ik moet eens even een praatje maken, misschien is er iets, we zouden tenslotte ook binnenkort weer eens gaan lunsjen.

Dat praatje zal er niet meer van komen. 

Alles wat je zegt is verkeerd, ik ben er niet handig in.

Joke, dankjewel voor alles.

Dat we fijne vriendinnen waren.

Dat je altijd naar me luisterde, me begreep, dat vooral!

Goede tijden, slechte tijden, we hebben veel gedeeld 47 jaar lang.

Joke

Ik deed wat boodschappen in Zierikzee en ging even bij Joke langs. Ik ga altijd graag even bij Joke langs, want zij begrijpt me, vindt mijn truien mooi, geeft me af en toe een duwtje en soms zelfs een complimentje

We kennen elkaar nu al bijna ons hele leven, want zo gaat dat, die periode wordt steeds langer en de periode daarvoor valt daarbij steeds meer in het niet en eigenlijk is het in een vloek en een zucht voorbij, dat is misschien overdreven, maar snel gaat het zeker. Hopelijk drinken we nog veel lekkere wijntjes samen, want gezellig blijft het.

Ria Zondag 08 Juli 2018 at 10:28 pm | | Standaard |
Gebruikte Tags: ,

Beleef

Nou daarvoor is die vogelverschrikker dus. Ik heb hem/haar vandaag al een beetje aangekleed want dat moet toch eerst gebeuren voordat het hoofd erop gaat en nee geen foto want dat blijft een verassing totdat het af is.

Beleef Zonnemaire dus op 28 juli tijd zat nog!

Ria Zondag 08 Juli 2018 at 8:55 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: ,

Fratsen

Ik zat vanmorgen met nog een paar dorpsgenootjes op een workshop 'vogelverschrikkermaken'. We hadden geen idee hoelang en hoebreed maar zo'n verschrikker is niet zomaar gemaakt blijkbaar en omdat we niet zoveel tijd hadden, ik kreeg visite en de buurvrouw had ook andere plannen losten we het op door alleen één verschrikker in elkaar te zetten en de rest doen we thuis, ook het hoofd waar ik me nog het meest op verheug want met papiermache heb ik nog nooit iets gemaakt, het is er gewoon nog nooit van gekomen.

De molenaar moest eerst alle latjes nog maken want we waren wat laat met aanmelden, dus ja. 

Kortom, we hebben nu een frame waar nog een hoofd op moet en dat nog aangekleed moet worden voor 28 juli dat moet lukken.

Daarna kwamen Janny en Freek die inmiddels al een rondje Westenschouwen hadden gefietst, wij zijn een erg sportieve familie.

Janny haar knotje is er inmiddels weer af, dit staat haar veel leuker gewoon.

Ze is inmiddels wel weer erg jaloers op mijn prachtige bos met haar. Laten we het er maar op houden dat zij de dikte heeft en ik den lengte (van haar dus hè).

Ria Zaterdag 07 Juli 2018 at 5:53 pm | | Standaard | Zes reacties

Lucht

Lekker bezig geweest vandaag, daar was het gelukkig niet te warm voor, dat lamgeslagen onder een parasol zitten is niets voor mij, net als fietsen en op vakantie gaan.

Wandelen met Didi daar is het wel te warm voor, verder dan uitlaatrondjes komen we niet, dus ik rommel in en om het huis. Joop wandelt wel elke dag een flinke ronde in zijn blootje, zonder te smeren want dat deed hij vroeger ook nooit. Meestal wel voor het te warm wordt en de rest van de dag dan niet meer dus het valt eigenlijk wel mee. Hij lost tegenwoordig alle krantepuzzeltjes op en morgen komt er weer een nieuwe legpuzzel, de derde. We beginnen binnenkort een puzzelruilwinkel.

We waren ook even bij de bouwmaterialenhandel, want wat ik nog nooit begrepen heb is dat er hier op mijn kamertje geen uitzetters zijn/waren. De ramen  konden wel op een kiertje maar even lekker wijd open was er niet bij ... tot vandaag.

Kijk toch eens! Nu al fijn en nog zoveel gaatjes over en dat voor twee ramen!

Heerlijk!

Vanavond was ik bij het zomeravondconcert van  Nut en Uitspanning.  Het deed me aan vroeger denken toen het nog bij de muziektent was op het Breedveld. Nu is het voor het dorpshuis, ook leuk en gezellig. 

De bloemen bloeien een stukje verderop, dille, lekker bij vis zei de buurvrouw die zag dat ik ze op de foto zette.

Ria Vrijdag 06 Juli 2018 at 9:15 pm | | Standaard | Vijf reacties

Alles op zijn tijd

Vanmorgen keek ik eens op de markt in Zierikzee, er is natuurlijk erg veel lekker fruit op het ogenblik, de kersen zijn heerlijk! Meloenen, bessen, afijn noem het allemaal maar op. 

Eerst een rondje rond de Dam zonder volle tas en zonder Didi, dat winkelt toch net iets makkelijker. Even door de Hema maar ik vond alleen beleg dat is daar heerlijk.

Daarna mijn tas gevuld bij de groentekraam. Het was druk en het wemelde van de honden, je laat ze niet in de auto natuurlijk maar ook niet in de tent of waar je dan ook logeert blijkbaar. 

De baas van deze hond is marktkoopman, die vermaakt zich wel en als hij het zat is gaat hij lekker in zijn mand.

Vermoeiend weer, ik doe eigenlijk niks dan alleen datgene wat moet, je moet er toch niet aan denken dat het altijd zo is, altijd maar in je hemd en je korte broek lopen en onder de parasol hangen.

Ik zag al een foto waarop de tarwe eraf gaat (het kan zijn dat je foto niet ziet die staat op Instagram), maar dat is wel erg vroeg. En ik zag ook hooibalen, niet meer van die grote rollen maar handteerbare balen net als vroeger, maar ze werden wel in plastic verpakt. Ik was onderweg geen foto.

Ria Donderdag 05 Juli 2018 at 6:06 pm | | Standaard | Acht reacties

Appje zusofzo

De vogels maar ook ander vliegend spul, maken uitgebreid gebruik van de gratis was en drinkgelegenheid. Het gebeurt wel dat als ik lekker in de schaduw achter schutting zit, dat dan ineens de spetters mij om de oren vliegen. Dan zit er weer eentje lekker te badderen.

Het witje wilde vandaag wel even netjes gaan zitten voor de foto.

Ik zocht op 'gevoelige plaat' omdat ik dat eerst wilde typen en toen googelde ik ook eens en jawel er is ook al een gevoeligeplaatapp . Niet dat ik dat ga gebruiken hoor, mijn fototoestel voldoet prima maar ik wilde het toch even doorgeven voor degenen die het nog niet wisten net als ik.

Wat ik ook nog niet wist en vanmorgen toevallig tegenkwam, is dat er ook een Plantsnap app is, geweldig! Het werkt echt. En zo komt er steeds maar meer en wordt alles steeds makkelijker gemaakt. 

Lezen en schrijven zullen we nog wel moeten leren, ik deed dat daar ergens linksboven op bovenstaande foto, maar verder kunnen we tegenwoordig toch alles gewoon opzoeken :-)

Ria Woensdag 04 Juli 2018 at 6:30 pm | | Standaard | Vijf reacties

Droomzomer

Het is natuurlijk wel erg droog en een buitje zou fijn zijn, maar ik zie nog nergens droogtescheuren hoor, die klei is nog nat zat. De natuur gaat gewoon ook zonder buitje. Dat groeit en rijpt allemaal dat het een lieve lust is en over een paar weken is het alweer zover...

Het is heerlijk! Eindelijk zomer zoals zomer hoort te zijn vind ik, want droomzomers met 's nachts een regenbuitje  komen maar zelden voor natuurlijk en er is ook wel erg veel wind, maar mij hoor je niet zeuren hoor, dit hou ik met gemak vol tot mijn trui klaar is en die heb ik vandaag weer uit getrokken want hij werd veel te groot, dus dat duurt nog wel even. Dat komt ervan als je nu eens een keer geen proeflapje breit.

Ria Dinsdag 03 Juli 2018 at 8:33 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Zomer!

Wat een zomertje, we beginnen er zo langzamerhand aan te wennen want dat is het ook natuurlijk, tenminste bij mij. Er staat hier een heerlijk windje. 's Morgens is het zelfs nog wat fris. 

Lekker buiten wonen!

Vanmorgen even maandag gehouden(!) en daarna de Hebe verplant, die stond gisteren nog in een emmer met bijna geen aarde meer, alleen nog wortels. Die geniet nu volop in de plantenbak op de stoep. De violen heb ik opgeruimd.

Joop heeft de buitendouche opgezocht, dat was nog even zoeken in de zo keurige garage die dan toch weer niet zo keurig blijkt te zijn, maar hij staat!

Twee fladderende witjes die niet wilden gaan zitten voor een foto, ja even onder een blad, net of je daar wat aan hebt ;)

Ria Maandag 02 Juli 2018 at 6:31 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Geduld

Het is heerlijk toeven onder de parasol, af en toe een beetje wind, of eigenlijk behoorlijk wind, maar de parasol kan het hebben.

Ik moet er niet meer aan denken om op het strand te zitten, waar het zeker nu behoorlijk zal stuiven.

Verder is het wachten totdat alles eens gaat bloeien, dat duurt een eeuwigheid met zaadjes, maar de boel staat nu wel op springen geloof ik. Geduld is een schone zaak.

Ria Zondag 01 Juli 2018 at 6:11 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,