Ouwe taaie

Joop ging vanmorgen al vroeg op stap voor nog een bijenkast, want hij is nog in verwachting van nog een volkje. Eén is ook maar één en dit is weer een ander soort kast.

Vanmiddag wandelden we samen, het gaat wel weer beter met de voeten, nu nog conditie.

Het vlas ligt behoorlijk plat na alle regen van de afgelopen dagen, maar vlas is veerkrachtig, dat kan wel een keer of drie plat regenen voordat het niet meer overeind komt. We zullen het zien. Vanmiddag kwam de zon weer tevoorschijn, want het moet wel eerst opdrogen dan denk ik.

De spekkersen in de Kromte zijn ook aan het rijpen, ik proefde er een paar en Joop zei dat op Dreischor de kersen ook weer te koop zijn. Fijn dacht ik dan kan ik gelijk nieuwe aardappelen meebrengen want er staat zo'n kraampje met ook aardappels. Kom ik daar is er nog geen nieuwe aardappel te bekennen en verkopen ze nog gewoon die oude taaie krengen, er is toch niemand die die nog moet denk ik dan, maar de boer denkt zijn ouwe taaie nog even te slijten aan de vele toeristen denk ik. 

Ik nam drie doosjes kersen mee want dat was voordelig, drie voor een tientje, vier euro per doosje. Voor aardappels reed ik even door naar Pieper op Nieuwerkerk, ik was nu och onderweg. Daar lagen heerlijke verse nieuwe en de kersen waren een euro per doosje goedkoper... nu ja dat scheelde dan op mijn drie doosjes één euro, ze zijn wel erg lekker.

Ria Zaterdag 15 Juni 2019 at 6:25 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

vier reacties

Sjoerd

Zo zie je maar weer, goedkoop kan ook duurkoop zijn.

Sjoerd, (URL) - 15-06-’19 22:34
John

JA, ik heb ook liever nieuwe aardappels dan ouwe. Hier bij de boer liggen ook alleen nog ouwe. Aan ons raakt hij die niet kwijt iig.

John, (URL) - 16-06-’19 09:02
Jan K. alias Afanja

Joop heeft echt grote plannen met zijn bijen, hè. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 16-06-’19 12:17
ria

HIj vindt het erg leuk om het weer op te pakken en zich er weer in te verdiepen Jan.

ria, (URL) - 16-06-’19 13:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.