Makkelijker

Het viel gelijk op toen ik vanmorgen op de dijk kwam, zoveel vliegtuigstrepen! Dat heeft alles met condens te maken, dat weet ik wel, maar zoveel vond ik toch wel bijzonder en ik greep naar mijn fototoestel dat niet op zijn vertrouwde plekje zat.

Het overkomt me eigenlijk nooit, mijn tasje is niet compleet zonder en dat was nu zo. Nog maar net onderweg en ik belde Joop of hij een stukje en ik een stukje, dat scheelde weer...... en dat deed hij gelukkig want je weet natuurlijk nooit wat je tegenkomt.

En alweer een tekening klaar. Dat lijkt snel maar dat is het niet want die van gisteren plaatste ik laat.

Als ze klaar zijn moet ik er eerst altijd even aan wennen en dat duurde bij die vorige best lang, maar nu vind ik hem zeker de moeite waard en moet ik weer aan deze wennen, al vind ik deze op de een of andere manier beter, of makkelijker eigenlijk, ook voor anderen.

Ria Maandag 08 Augustus 2022 at 7:20 pm | | Standaard | Twee reacties

Warm en droog

Er leek zo rond een uur of vier wat flarden bewolking deze kant op te waaien en ik besloot een rondje te gaan doen, er was wind dat scheelt een hoop. Richting haven van Bommenede ging ik, ik ben er niet eens gekomen.

Wel tot de rollen hooi van het gemaaide gras van de slikken van Bommenede.

Bommenede is een voormalig eiland, plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland.

Hier de geschiedenis van Bommenede, vroeger was alles anders, zeker hier.

De eerste foto laat ook goed de droogte zien. Ik weet niet of dat op deze foto's het geval is maar door de droogte worden ook oude kreken weer zichtbaar vanuit de lucht, maar het kan ook de drainage zijn die je ziet.

Op de kale stukken bevat de grond meer zand waardoor het sneller droog is.

Romeinen.nl, ook wel een leuke site. Als je eenmaal gaat zoeken kom je vanalles tegen.

Genoeg linken voor een warme maandag in de schaduw als je verder niets te doen hebt. 

Ik kleur de warme dagen door.

Ria Zondag 07 Augustus 2022 at 7:05 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Kort van stof

De tekening is alweer een paar dagen klaar. Vandaag heel de dag aan een nieuwe gekleurd.

Joop scharrelde nog wat in de keuken, achter de kastjes, dat was ingewikkeld en ik zag nu ook hoe stoffig het daar was, gelijk maar even de boel gestofzuigd daar, dat geeft toch een goed gevoel. Dat was het eigenlijk wel, een beetje saai maar u doet het er maar mee voor deze zaterdag.

Ria Zaterdag 06 Augustus 2022 at 10:00 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Dreiging

We waren vanmorgen weer even bij de oogarts voor Joop. Het is zoals het is, niets aan te doen, maar hij wordt niet blind.... (zeggen ze steeds). Zijn andere oog begint ook al wat afwijkingen te vertonen, maar zoals het nu is wordt hij gewoon nog goedgekeurd voor zijn rijbewijs. Over een half jaar terugkomen.

De lucht zag er behoorlijk dreigend uit, daar kon ik tijdens het wachten van genieten en op de terugweg was het ook mooi, ik had wel een paar keer meer willen stoppen maar Joop zat naast me en die is nu eenmaal meer van het opschieten.

We hadden het ook nog even over de nieuwe boosterprik die eraan zit te komen. Joop heeft al vier prikken gehad en kan niet wachten op de vijfde. Ik drie en ik denk dat ik deze ook oversla.

Hoe staat dat bij jullie en eventuele partners ervoor?

Ria Vrijdag 05 Augustus 2022 at 6:02 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Verkleuren

Zo langzamerhand begint de boel te verkleuren, het gaat allemaal zo snel, maar nog even en alles is weer geel en rood en bruin, prachtige herfsttinten overal.

Na een extra vroeg ochtendrondje eerst naar de groentewinkel, de supermarkt had ik gisteren al gehad. Afgerekend en wel liep ik naar buiten en zag Eveline met haar worteltjes in de weer, blijf eens even zo staan zei ik en pakte vlug mijn toestel, want zij is niet zo van het poseren, maar het lukte en de foto is leuk, dus daarom deze leuke krullebol ook nog maar hier!

Joop had er ook zin in vandaag en deed weer iets met kabels op weg naar waar elektrisch gekookt moet gaan worden. Gaatjes boren in een wand en waar je dan uitkomt kan voor verrassingen zorgen, maar de kabel is er zonder brokken door, weer een stukje opgeschoten.

Verder was het nog steeds erg heet, geen moeite gedaan iets anders te ondernemen als een beetje kleuren.

Ria Donderdag 04 Augustus 2022 at 7:34 pm | | Standaard | Zes reacties

Lekker afkoelen

Nadat bleek dat de oude buitendouche was doorgeroest, hebben we een paar weken geleden toch maar weer een nieuwe aangeschaft. Een Gardena buitendouche kost namelijk bijna niets en is heerlijk om even af te koelen. Aansluiten op de tuinslang en douchen maar, een minuutje is genoeg, lekker fris en veel goedkoper dan zo'n groot zwembad waar een kapitaal aan kostbaar water in gaat.

Ria Woensdag 03 Augustus 2022 at 8:35 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Pluis

Misschien hebben jullie al over PLUIS gehoord, het is al lang en breed in het nieuws geweest overal, maar nu reist het door Nederland.

Kianoosh Gerami verzamelde een boel van dat pluis, maakte er grote handen van en die stonden een jaar lang ter bezichtiging naast de Dikke Toren in Zierikzee.

En nu zijn de pluis handen op reis door Nederland zodat iedereen kan zien wat er gebeurt in de zee, veel mensen hebben geen idee.

Kijk hier voor alles over PLUIS en de ROUTE ze zijn nog wel even onderweg.

En mijn archief is natuurlijk ook best vervuild met Pluis, het is tenslotte best fotogeniek spul.

Ria Dinsdag 02 Augustus 2022 at 6:31 pm | | Standaard | Drie reacties

Gemijmer

Er stond vandaag een heerlijk windje van zee en daarom liep ik vanmiddag een rondje bovenop Zeedijk. Sinds de aanleg van de Brouwersdam  is het natuurlijk allang geen echte zeedijk meer, geen eb en vloed meer te bekennen, maar hoog is hij wel. Vroeger was het gewoon 'de Grevelingen' en nu dus 'het Grevelingenmeer'.

We gingen hier vaak vissen in de tijd dat we verkering hadden, die bosjes waren er allemaal nog niet, want er was eb en vloed en zout water, dan groeit er niet zoveel.

De platen zijn nu ook allemaal begroeid, daar groeide ook niets vroeger. Daar voeren we jaren later met onze boot naar toe. Gingen voor anker en vierden vakantie met de kinderen.

Als ik achter de dijk loop komt dat allemaal niet naar boven, dan kijk ik naar het land en de lucht, die vanmiddag trouwens ook weer best bijzonder was, van die vreemde flarden maar ook schattige wolkjes en stukken grijs en blauw, het was een mengelmoes.

Eenmaal weer thuis kwamen er pruimen voorbij ergens op het www, te koop in de Veerhoek. Ik had nog geen pruim gehad dit jaar dus ik stapte gelijk maar op de fiets!

Ze zijn heerlijk!

Ria Maandag 01 Augustus 2022 at 6:56 pm | | Standaard | Zes reacties