Beleef Zonnemaire

Zaterdag over een week is het weer zover, dan beleven we Zonnemaire voor de tweede keer en natuurlijk promoot ik dat een beetje op mijn manier.

Er komt ook een hoekje met creatieve dorpsgenoten en ook andere creatievelingen mogen aanschuiven werd me vanmiddag verteld toen me werd gevraagd of ik mee wilde doen. Tuurlijk doe ik dat, leuk!

En bij deze mijn vraag aan Janny... "Kom 'j ôk?"

Deze is klaar, ze zijn ook daar te koop voor/vanaf (meer mag natuurlijk ook) €50 en de opbrengst is voor Rita in Nepal. Mocht je er eentje willen hebben wacht dan niet te lang, ik heb er niet veel in voorraad.

Ria Donderdag 20 Juli 2017 at 11:16 am | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Laf

Wat een dag.

Klam, benauwd, zweterig, bah!

Hij begon ook al verkeerd.

Berichten waarbij ik tot tussenpersoon gebombardeerd werd. Dan denk ik, "search it out".

Geloven wat je wilt geloven, dat is toch waar het op neerkomt en ''That is not very smart, that can I say''.

Even later gelukkig deze hommel die me er weer een beetje bovenop hielp.

Geen dag om over naar huis te schrijven, dus dat doe ik dan ook maar niet.

Ria Woensdag 19 Juli 2017 at 12:57 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Volop zomer

Het vlas ligt alweer plat, de uien worden gerooid, de boeren gaan als een speer en het is nog niet eens oogstmaand. Ik zou denken doe nog maar een rondje vlas... dat kan nog best voor de winter, maar zo simpel zal het niet zijn. Voorlopig ligt het nog wel even te roten.

Ik deed vandaag de tuin en op de parkeerplaatsen van de buurvrouwen gelijk ook maar het onkruid weggetrokken en zaadjes gezaaid, dat is toch altijd leuker leuker om naar te kijken. Misschien vinden ze het helemaal wel niet leuk, maar dat hoor ik dan nog wel...

Vanmiddag een fijne wandeling, de zon verdween het grootste gedeelte achter de wolken en er stond een heerlijk windje. Daarna ook nog maar een emmer uien gesprokkeld, ze waren erg groot, dus ik wacht op een lapje met een wat kleinere uitgave. Kan iemand me misschien vertellen wat het verschil is?

Verder moet ik dan ook nog even vermelden dat Miriam niet verantwoordelijk is voor mijn haar en hoe het zit, dat is helemaal mijn eigen ding. Ik vond het al zolang duren eer ze er iets van zei, maar maandag was het toch zover.

"Ma we moeten nu toch echt iets met je haar hoor, ik vind het maar niets die dotjes en hoe je het doet, geen reclame voor mij". En met een boblijn in het vooruitzicht heb ik hoop ik toch echt duidelijk nee gezegd, het kan nog wel een jaar duren eer het is zoals ik het wil hebben, maar ik zet echt door nu.

Ria Dinsdag 18 Juli 2017 at 6:30 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Opdrogen

De rust is weergekeerd. Sil is weer naar huis nadat Mir ook nog gezellig even op de thee geweest was.

Vanmiddag weer alleen een rondje, het was warm dus niet ver, maar we zagen wel dat de pruimen weer in 'de winkel' lagen, vanmorgen pas geplukt, gelijk maar een zakje meegenomen.

Het had lekker geregend afgelopen nacht dus voldoende drinkwater voor Didi onderweg, we hebben zelf ook maar een bakje buiten gezet, want dat is toch wat ze het lekkerst vindt, op Scharendijke dronk ze ook altijd uit de vijver.

Nu langzaamaan weer een beetje opdrogen, gelukkig ben ik volgende week weer niet jarig. Niks gewend ook hè.

Wat er met de foto's is weet ik niet hoor, bij mij doen ze het gewoon, bij Photobucket is ook alles in orde, mijn nieuwe toestel kan het ook niet zijn, dus later nog maar eens proberen als ze het niet doen.

Ria Maandag 17 Juli 2017 at 6:33 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Tussendoortje

We wandelden eens een stukje en lazen eens wat en vanmiddag deden we een rondje Scharendijke om eens te zien hoe de toestand daar was.

Mir kwam ook net op de zaak en hoewel eigenlijk haar eigen haar aan de beurt was, konden toch de puntjes van Sil even tussendoor.

Verder was het vooral een kwestie van relaxen en nog steeds restjes opmaken. Veel teveel vruchten en besjes  meloen nog een cake en ik vergeet ook altijd dingen op tafel te zetten, dus ja... het is fijn dat er iemand helpt.

Ria Zondag 16 Juli 2017 at 7:29 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Gezelligheid

Aan de haarkleur en de hoeveelheid haar is wel te zien dat we allemaal een jaartje ouder worden, de muziek staat niet meer zo hard, of in dit geval helemaal niet aan, maar al met al is het nog net zo gezellig als vroeger.

We zaten tot laat buiten ook al was het niet zwoel en waaide het af en toe best.

Vanmorgen wel een ontbijtje in de zon en daarna een ochtendwandelingetje door de polder

We vertelden Kees en Truus over de Prince schuur en ik loop daar waar mijn opa ooit ook heeft gelopen.

En nu is zij er weer en we wandelden een stukje en maken de restjes op.

Het was een supergezellige verjaardag. Bedankt allemaal!

Ria Zaterdag 15 Juli 2017 at 6:45 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Voorbereidingen

Ik heb het er maar druk mee, ben ook niets gewend natuurlijk, dus ik doe het in stukjes en beetjes. Op het ogenblik zit de cake in de oven, want die hoort er natuurlijk ook bij. Morgenochtend nog de verse dingen halen en dan maar hopen dat ik alles heb en anders doen we het er maar mee.

Wel erg gezellig om iedereen (de meeste dan) weer eens bij elkaar te hebben, ik kijk er naar uit en hopelijk werkt het weer ook een beetje mee.

linder

Ik heb Photobucket een vriendelijk mailtje gestuurd eens kijken of ik antwoord krijg.

Update: Ik heb nog geen mailtje terug, maar al mijn foto's staan er weer en als klap op de vuurpijl staat de laatste foto daar....

Morgen geen update denk ik zomaar.

Ria Donderdag 13 Juli 2017 at 6:56 pm | | Standaard | Zes reacties

Photo?uckit

Het regende vanmorgen. Zolang je in bed ligt is het wel gezellig, maar daar houdt het dan ook mee op, niks gezelligs an. Even vlug een plas voor Didi en snel weer naar huis, poepen zou ze vanmiddag wel doen zei ze.

Gelukkig brak vanmiddag de zon weer door. We gingen even naar Scharendijke, kapper voor Joop, paar boodschappen en een paar bamboestokken voor mij die daar ook nog wel ergens staan, mijn witlof was omgewaaid.

De tuin zag er goed uit, niet heel erg verwilderd tenminste, ik heb even rondgelopen en bij de vijver gekeken. We hebben een tijdje geleden de boel laten knippen, dus dat scheelt ook, er moet wel een beetje gesnoeid worden zag ik nu, veel overhangende takken ook zwaar van de regen natuurlijk.

De foto's bij photobucket doen het nog niet hier, tot augstus 2013 wel ongeveer, ze zijn er nog wel gewoon ook in de app, maar de linken werken blijkbaar niet of zo.

Ik heb een betaald abonnement daar al een paar jaar, pas verlengd. Ik kreeg bericht dat ze het geld niet konden innen, maar nu bleek dat het Plus 20 abonnement dat ik had vervallen was, het begon nu vanaf PLUS 50. Ik probeerde eerst zonder, maar dan word je gek van de popups en reclame dus toch maar die 50 genomen dan en gelijk waren de popups weer weg en alles liep weer op rolletjes, tot gisteren. Ze blijven daar maar veranderen en aanpassen met het gevolg dat de boel weer niet werkt. Het komt wel altijd weer goed gelukkig.

Nu ik een beetje beter lees daar, mijn engels is wat dat betreft niet denderend, maar ik begrijp dat ik met mijn 50 plus niet kan linken?? Dat is nogal wat, dan zou ik nog weer bij moeten betalen....ik weet nog niet of ik dat doe, maar zoniet dan vind ik wel dat datgene waar ik wel voor betaalde zichtbaar moeten blijven.

Ik ga me er nog eens verder in verdiepen want het wordt nu toch een beetje gek natuurlijk, ze kunnen wel ongevraagd van alles flikken!

Ria Woensdag 12 Juli 2017 at 6:50 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags:

Nat

Dat was wel een heel onverwachte bui vanmorgen, vlakbij huis en toch zeiknat, ik ben maar gelijk onder de douche gesprongen. Ongezellig weer, maar de rest van de dag was het wel voornamelijk droog, we wandelden een rondje en het is prachtig in de polder door de vele kleuren en bloemen.

De bramen beginnen langzaamaan te rijpen, nog te vroeg om te snoepen maar dat duurt niet lang meer.

Joop wandelt ook en we verzinnen eens hoe het moet met het eten vrijdag, wat eten jullie zoal op een verjaardag? Het lijkt niet echt goed bbq weer te worden.

Ria Dinsdag 11 Juli 2017 at 6:30 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Tijd

Ik vind het een beetje rare week. Eigenlijk heb ik er nog nooit op deze manier bij stil gestaan maar nu dus wel.... na vrijdag zal ik nooit meer zestig zijn. 

Het is anders dan 40 50 of 60, dan ligt er als het goed is toch nog een flink stuk voor je, maar dat stuk wordt wel steeds korter... help!

Janny en ik schelen zes jaar en ik weet nog goed dat toen ik in 2011 met haar over het strand liep en zij op het punt stond om zeventig te worden, ze dat vreselijk vond, erg oud ook, terwijl zij nu alweer richting de tachtig gaat, oh nee 67 is ze nu, ze wist het laatst zeker, hihi.

Vanmorgen was het ècht maandag en net zo stil als gisteren, het is hier heerlijk en daar geniet ik elke dag weer van, we zullen zien of dat nog tien jaar of nog langer mag duren en ik dan een linkje kan plaatsen naar dit schrijven. Ik zal dat dan intussen wel vergeten zijn, maar verder ga ik ervoor hoor en dat jullie daar dan ook allemaal nog getuige van mogen zijn natuurlijk eej.

Ria Maandag 10 Juli 2017 at 6:25 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Time flies (not)

'Het is toch wel te merken dat ze klaar zijn met de werkzaamheden op de Veerdijk',  dacht ik vanmorgen in bed, het was zo heerlijk stil nog voor de maandagmorgen.

Even later buiten aan de thee toen ik mijn telefoon aanzette, stond er ZO 9, ik geloofde er niets van, mijn telefoon was vast in de war, ik ben eerst maar eens op de papieren kalender gaan kijken, maar daar stond het ook en Joop zei het, dus het moest wel zo zijn....

Ik was zo langzamerhand wel overtuigd dat het echt zondag was al maakt het voor ons natuurlijk werkelijk niets uit of het nu zondag is of maandag, maar ik werd er toch wel een beetje blij van.

Time flies, zeggen we dan, maar vandaag dus even niet.

Van slakken heb ik geen verstand (nergens van eigenlijk), meestal hebben ze een huisje op hun rug, of zijn het van die enge bruine naaktslakken, maar deze vind ik wel mooi, er zit een gat in maar dat hebben misschien alle slakken wel. Nou, een beetje boter en knoflook en smullen maar, ik zal jullie voor zijn, want ik lust ze wel hoor die Franse tenminste.

Ria Zondag 09 Juli 2017 at 6:46 pm | | Standaard | Acht reacties

Gestreept

Toch wel weer fijn zo'n breiwerkje en het schiet nog aardig op ook, een streepje deze keer, ik hou van streepjes en zo gaan de restjes ook mooi op.

Niet veel te melden vandaag. Lekker in de zon vertoeft, thuis en in de polder.

Ria Zaterdag 08 Juli 2017 at 6:31 pm | | Standaard | Zeven reacties

Beestenboel

Het was weer een vrolijke beestenboel in de tuin vandaag.

Breiwerkje erbij en fototoestel in de aanslag.

Niet de hele dag natuurlijk want we deden ook nog andere dingen.

Maar zo leer ik mijn toestel wat beter kennen.

Een mooi piepklein hartenbeestje en een langpootspin op hetzelfde blad en een rups die mijn roos aan het verminken was, die heb ik over de schutting gegooid...

Ria Vrijdag 07 Juli 2017 at 7:09 pm | | Standaard | Zes reacties

Fijne dag

De cichorei, ofwel de witlof bloeit. Ik stopte de stronken afgelopen najaar in de bak en nu bloeien ze prachtig.

Eigenlijk zou er iets anders hoogs bij moeten staan, dat ga ik volgend jaar eens proberen. Ik weet nog niet of ik de Rhododendron laat staan, misschien nog een jaar proberen en anders maar weg ermee, hij ziet er zo armetierig uit nu met die dooie bloemen.

Een fijne buitendag vandaag. Lekker gewandeld, beetje gebreid, nu ja gewoon van alles wat.

Ria Donderdag 06 Juli 2017 at 6:34 pm | | Standaard | Zeven reacties

Gekriebel

De aardappels waren op dus ik keek eens bij de buurmanboer een stukje verderop, daar staat sinds kort een bordje in de tuin, 'nieuwe aardappels te koop'. Lekkere pas gerooide Frieslanders die je gewoon nog kunt schrappen, de oude uien waren gratis, volgende week zijn die ook vers.

Het komt bij mij allemaal niet zo nauw, als het maar vers is, behalve de uien dan... :-)

De biologische komkommers die ik vorige week kocht waren 'voos', terwijl ze komkommergezien best duur waren, dat vind ik dan weer zonde, dan heb ik liever een knapperige goedkope van de PLUS.

Ik had er zelf ook al aan lopen denken, maar vond het nog wat vroeg (waarom eigenlijk?) en had het daarom even weggeschoven. Tot ik binnen een paar dagen tijd zo hier en daar ook breiwerkjes tegenkwam en ja dan gaat de kriebel verder met kriebelen tot ik geen weerstand meer kan bieden. Geen wol gekocht want ik had nog een mand met katoenen restjes van de haakperiode van vorig jaar, daar ga ik eerst maar eens een fijne nazomertrui van breien.

Ria Woensdag 05 Juli 2017 at 6:21 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Beter worden

Het was een beetje rare dag vandaag. Er onderging iemand uit onze nabijheid een zware operatie en daar ben je dan toch met je gedachten bij. Je kunt alleen maar wachten op een berichtje dat de operatie in elk geval geslaagd is en dat was hij, verder maar afwachten.

Didi had geen zin om te lopen dus ik paste me aan, maakte nog eens wat fotootjes en sloeg het boekje er nog eens op na, zoveel valt er niet te leren, maar je weet nooit wat je er nog van opsteekt.

Wifi werkt in elk geval, dat kreeg ik bij de vorige nooit voor elkaar, nu kan ik dus foto's van mijn fototoestel naar mijn telefoon zetten, ik ben nog niet achter het nut daarvan en dat kan ook alleen maar als ik wifi heb. De tijd zal het leren.

Als het niet werkt wil je het hebben en als het dan eenmaal werkt weet je weer niet wat je ermee moet....

Ria Dinsdag 04 Juli 2017 at 6:46 pm | | Standaard | Zes reacties

Verwennerij

Best heel vroeg op vanmorgen want de auto had gezegd dat hij naar de garage wilde. We hebben hem nog niet zo lang, maar toen Joop eens langs ging bij de VW dealer in Brouwershaven bleek daar dat hij nog nooit eens lekker was verwend met nieuwe vloeistofjes en pakkinkjes, dus dat werd eens tijd.

En ondertussen kreeg ik een berichtje van Janny of het uitkwam vanmiddag en dat deed het natuurlijk.

Ze waren niet zo heel vroeg dus gelijk maar aan de wandel, want daar kwamen ze voor. We liepen naar Brouwershaven en dronken daar gezellig iets op een terras in de zon onder de parasol. Op de terugweg kochten we haringen om thuis op te eten bij een glaasje.

Bij de visboer stond deze op de stoep en dat vond ik wel een hele goeie.

We stapten stevig door want het was best warm en anders zou de vis bederven natuurlijk.

Het was weer een heerlijke middag vol herkenning met de nodige vrolijkheid en dat hebben we nodig.

Ria Maandag 03 Juli 2017 at 7:20 pm | | Standaard | Vier reacties

Na regen

polder

Lekker vroeg op weer vanmorgen, 8 uur vind ik lekker vroeg. Gisteren was het een uur later en dan is de dag om voordat je er erg in hebt, lichtelijk overdreven natuurlijk, maar een uurtje scheelt veel en ik vind het eigenlijk steeds prettiger, al regende het wel vanmorgen.

Al snel kwam de zon er weer bij en deden we een rondje, met fototoestel natuurlijk. Vanmorgen nog eens in het boekje gelezen en wat menuutjes bekeken, er is zelfs een slanke stand ergens, gekker moet het toch niet worden, daar beginnen we maar niet aan.

Zoomen, daar is nog iets wat ik niet begrijp, maar verder lukt het wel.

En er zit een klapschermpje op, heel handig bij vloggen, bloemetjes aan de onderkant en selffies en dan moet je natuurlijk wel in het lensje kijken!

Ria Zondag 02 Juli 2017 at 7:10 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Nieuw speeltje

Vanmorgen was hij er al.  Iets robuuster, lekker stevig.

Iets grotere tas ook weer, het past nog maar net (niet) in mijn tasje, dus dat wordt binnenkort ook nog een iets groter tasje, heel vervelend natuurlijk.

Het is weer even wennen, weer meer mogelijkheden, betere zoom ook, de foto nam ik ongeveer 1km verderop. Ik ben maar begonnen het boekje eens door te nemen en vanmiddag het een en ander proberen.

Een dag vliegt op zo'n manier voorbij en dan tussendoor ook nog wandelen en eten....

Ria Zaterdag 01 Juli 2017 at 6:32 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,