Jas

De foto is van gisteravond toen de zon onderging om deze tijd maar dan ongeveer een uur later. Ik vond het maar een rare zon, maar hij had in elk geval wel geschenen. Vandaag heb ik hem zowat niet gezien.

En koud dat het was! Dat scheelde gewoon een jas! Dat rijmt.

Gelukkig heb ik een jas of twee drie, inclusief regenjas, maar pas hoorde ik van iemand die een kast vol jassen heeft, zoals andere dames dat met schoenen hebben soms, of met tassen. Tassen en schoenen vind ik ook leuk maar alles moet bij mij vooral praktisch zijn en net zo belangrijk... lekker zitten!

Nog even over die jassen.

Je besluit om naar buiten te gaan en vraagt je af welke jas je aan zult doen en gaat voor je kast staan, tenminste zo stel ik me dat dan voor. Dan kies je voor de blauwe, trekt hem aan en bij de deur denk je nee, toch die andere maar, die is net iets warmer, het ziet er best koud uit. Terug naar de kast en pakt de groene, trekt die aan en voelt het al, oh nee met deze trui eronder zit deze niet lekker, jas uit en kiest nu voor de rode, ja deze is goed, hup naar buiten... bij de deur zie je dat je schoenen er eigenlijk niet goed bij passen, nee dat kan echt niet, die blauwe was toch eigenlijk beter. Ik zie mezelf al helemaal bezig want zo zou het bij mij dus gaan.

Al die keuzes, ik zou er gek van worden als ik dat nog niet was.

Nu vraag ik me af, is het nu echt zo gek dat ik maar 1 jas heb die ik altijd draag. Er hangt nog wel een begrafenis of speciale gelegenheidsjas maar die draag ik ook eigenlijk nooit die hangt daar al een jaar of twintig te hangen. En dan nog een kort sofshell jasje en sinds een tijdje een regenjas, oh ja en een bodywarmer, ontzettend praktisch die dingen.

Hoeveel jassen hebben jullie eigenlijk? En hoeveel draag je ervan?

Ria Zondag 31 Maart 2019 at 7:05 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

negen reacties

Sjoerd

Een jas of drie geloof ik.Een Regen en sneeuwjack voor de winter een warme spijkerjas voor de lente of de herfst en een dun legergroen jasje voor in de zomer…

Sjoerd, (URL) - 31-03-’19 20:52
Irene

O, aha, pijnlijk. Ik ben wel een echte jasjesliefhebber. Even geteld: 13, en 2 bodywarmers. Tegenwoordig moeten mijn jasjes wel vooral praktisch zijn maar ik heb ook een hele sjieke lange jas, inderdaad voor begrafenissen (mits die in de winter vallen, maar die jas heb ik gelukkig al een hele tijd niet aan hoeven hebben). Ik doe er wel heel lang mee, mijn onmisbare waxjas voor stallen uitmesten en bij erg rotweer is 25 jaar oud, wel heel erg aan vervanging toe nu maar zie maar eens precies dezelfde te vinden, lukt niet. De twee ski-jasjes heb ik ook al minstens 15 jaar, die slijten niet want we skiën tegenwoordig nog maar een dag per jaar :-D

Irene, (URL) - 31-03-’19 21:11
Francien.

Hier ook een jassenliefhebber. Voor de winter een lange, een driekwart en een korte jas, plus een lange donzen met capuchon waar ik in wandel. Voor de zomer twee korte plus een wandeljack, plus voor de vakantie een regenjack en een soft shell.

Francien., - 31-03-’19 21:26
Ellen

Mijn jassen kan ik op 1 hand tellen. Doe er jaren mee. Moet makkelijk zitten en praktisch zijn.

Hier vanmiddag zon heerlijk uit de wind met tuin op het zuiden. Maar op de fiets naar Putten rond 11 uur bevroren handen ook terug met zon was koude wind.

Je vroeg al eens waar ik je blog van kende, ik weet het echt niet meer, ik denk per toeval. Of door Joop zijn duivenliefhebberij. Een aantal jaren geleden is er tijdens een duivenklokkenbeurs in Polen een aangetrouwde neef van mij omgekomen door het instorten van het dak door zware sneeuwval.

Lees dus dagelijks je berichtjes,zo leuk om te lezen, ook omdat ze zo onvoorspelbaar zijn.

Groetjes vanuit Garderen
Ellen

Ellen, - 31-03-’19 22:22
Renesmurf

Ik heb een zomerjas en een winterjas, nu het zomertijd is draag ik weer mijn zomerjas, en koud dat het was, maar dat heb ik er wel voor over. Net zoals ik nu geen truien meer draag maar T-shirts. En als het wintertijd is doe ik het weer andersom.

Renesmurf, (URL) - 31-03-’19 22:37
Jan K. alias Afanja

De basisuitrusting bestaat al naar gelang de tijd van het jaar in principe uit een zomerjas en een winterjas. Daarnaast heb ik nog een wind- en waterdichte regenjas en een aantal vesten in verschillende dikten.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 01-04-’19 13:34
 Heleen

Nog maar een keer proberen om mijn reactie te plaatsen: Ik heb je al verteld dat ik veel jassen heb, maar de nieuwste is weer al anderhalf jaar oud. Ik heb wel 4 winterjassen, een zomerjas, zomerjack, oud winterjack, oud zomerjack, campingjackje, bodywarmer van minstens 25 jaar oud en niet te verslijten, regenjack – en broek, en dan nog korte jasjes en ook nog lange vesten en dan zal ik er nog wel vergeten zijn, haha.

Heleen , - 01-04-’19 20:16
Heleen

Èn mijn badjas natuurlijk, daar haal ik iedere morgen de krant mee uit de bus.

Heleen, - 02-04-’19 13:03
Margo

Ik heb een stuk of 4 winterjassen, maar draag er één. Een zwarte, past overal bij, en zo niet, jammer dan. Een andere jas is te zwaar, een ander draag ik om vergeten redenen niet meer. Voor herfst en voorjaar heb ik een soort regenjasje, ik noem het mijn Columbo jasje, heb ik al 20 jaar, is dun maar niet te, heeft voldoende zakken en een capuchon en ziet er nog net zo uit als 20 jaar geleden, slijt niet. Was een goede koop. Verder hangt de kast vol allerlei jassen die ik nooit draag, ik moet dat nodig eens opruimen.

Margo, - 03-04-’19 11:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.