Mooi of niet

Gelijk maar de daad bij het woord gevoegd vandaag. Veel te slecht weer om te wandelen, dus ik deed het met de auto.

Nog volop in de steigers en druk met het aanbrengen van het riet op de buitenmuren, dat zal dan wel zoiets zijn. Ik vind het afschuwelijk! En wat ik gisteren al zei, het lijkt of ze niets geleerd hebben van het Koepeltje, want je kunt er donder op zeggen dat ze in elk geval gaan proberen of het wil branden.

Veel mensen vinden het Gemeentehuis lelijk, maar dat vind ik een plaatje bij dit vergeleken.

De pukkel, gezien vanaf de Brouwersdam. Ik zag hem gisteren boven de dijk uitsteken, hemelsbreed zo´n drie kilometer verderop.

Als tegenhanger plaats ik de schuur van ome Kees Everwijn, die in Zonnemaire staat, hij was timmerman-wagenmaker en getrouwd met tante Betje, de zus van mijn opa geloof ik, of een nicht, Janny weet dat vast nog.

De werkplaats staat er nog precies zo bij, hij was in de zestiger jaren al niet nieuw meer,

maar hij staat er nog steeds stevig bij en ik vind hem prachtig!

Gelukkig verschillen smaken.

Ria Woensdag 28 Januari 2015 at 5:17 pm | | Standaard

negen reacties

Thérèse

Gelukkig dat we jou hebben: er meteen heen gereden om eens poolshoogte te nemen. Nee, geef mij ook maar die mooie oude werkplaats. Maar ik ben nu eenmaal dol op mooie ouwe dingen. En dan inderdaad stom van dat riet.
Hier zijn er ook veel oude stolpboerderijen met een rietkap maar die zijn om ze te verzekeren geweldig duur en dat begrijp ik wel.

Thérèse, (URL) - 28-01-’15 21:36
Sjoerd

Een beetje onderhoud en hij is weer als nieuw…

Sjoerd, (URL) - 28-01-’15 21:37
tineke

Ik kom iedere dag als ik naar mijn werk ga door een klein dorpje langs een joekel van een bungalow in aanbouw.
De muren worden ook gedeeltelijk bekleed met riet in een woord afschuwelijk!
Geef mij ook maar zo’n mooi oud gebouwtje… ik zie Kees Everwijn nog oversteken in zijn stofjas van zijn huis naar zijn werkplaats.

tineke, - 28-01-’15 22:40
Renesmurf

Ja, ze veranderen maar van alles en het wordt er niet mooier op.
Ik vind het eigenlijk wel jammer dat smaken verschillen.

Renesmurf, (URL) - 28-01-’15 23:08
Dhyan

Bij het koepeltje lijkt het eerder dat de bliksem er heeft ingeslagen ondanks dat er een afleider bovenop zit. Maar je hebt groot gelijk dat je de skyline van je omgeving bewaakt.

Dhyan, - 29-01-’15 10:15
John

Ik vind die schuur een plaatje. Echt.
Dat ding op die dijk?? foeilelijk,.

John, (URL) - 29-01-’15 10:16
ria

Dhyan, het rieten dak van het Koepeltje is meerdere keren vernieuwd, ‘s zomers in brand gestoken door vakantiegangers/vandalisten, het is een wonder dat het er nog staat, want het heeft de laatste jaren veel geld gekost.

Het is ook niet zo dat ik riet lelijk vind, maar als gevelbekleding wel. Huizen met rieten daken vind ik erg mooi.

ria, (URL) - 29-01-’15 19:34
Dhyan

Bij het koepeltje is het vuur in de nok en wel op het hoogste punt begonnen, het zou me niks verbazen als de bliksemafleider de bliksem heeft aangetrokken en de hitteontwikkeling in de afleidingsdraad het riet in vlam heeft gezet. In zo’n vlak landschap is zo’n koepel al snel het hoogste punt. En jullie maar denken dat het vakantiegangers of vandalen zijn geweest.

Wat betreft dat gebouw ik denk dat ik riet ook niet mooi vind maar op de foto ziet het er gewoon lichtbruin gekleurd uit, het is dat je zegt dat het riet is.

Dhyan, - 29-01-’15 21:18
ria

Ik durfde niet dichterbij foto,s te gaan maken, er liepen werklui rond. Er zal wel voor riet gekozen zijn om het in de omgeving te laten passen. Glas was beter geweest en het gebouw minder hoog, of helemaal niets :-D

ria, (URL) - 29-01-’15 21:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.