Pukkel

Even let je niet op, je kijkt even de andere kant uit en gelijk zetten ze een joekel van een bouwwerk neer. Ik zag het op tweede kerst voor het eerst toen we naar Nijkerk reden, we wisten geen van drieen wat het werd en ik was te verbouwereerd om een foto te maken, dat ga ik komende week nog wel eens doen.

Maar ook vanuit de polder is het van verre te zien, eerst vroeg ik me af wat het was, zou er iets varen, want masten van zeilboten zie je soms ook boven de dijk uitsteken.

Even later drong het tot me door, het moest het nieuwe Inspiratiecentrum zijn.

Waarom moest dat nu weer zo hoog worden vraag ik me af, het heeft inmiddels het hoogste punt bereikt, maar toch, ik vind het veel te hoog en met mij nog meer mensen. Het is bijna klaar en ook te volgen op Facebook.

Jammer hoor zo'n smerige pukkel op de dijk.

Verder was het heerlijk vandaag! Vanmorgen lekker naar buiten, een paar uurtjes in de tuin gerommeld en vanmiddag gewandeld en als beloning hadden we krootjes met speklapjes. Het was een fijne dag!

Ria Dinsdag 27 Januari 2015 at 6:07 pm | ΒΆ | Standaard

veertien reacties

Irene

Wat een horrorproza daar op die Inspiratiesite. Blij dat jij je niet aan dat soort blabla bezondigt en een pukkel gewoon een pukkel noemt.

Irene, (URL) - 27-01-’15 20:57
Sjeu

Er staat op de site “productie en exploitatie van belevingsprojecten”.
Dit gebouw beleef je inderdaad van alle kanten en ook van zeer ver al.

Mjah.. en wat voor beleving dat is.. Persoonlijk zou ik zeggen een “wat zonde van het landschap-beleving” ;-)

Sjeu, - 27-01-’15 21:46
Brillie

Even vergrootglas pakken. Ik zie niets.

Brillie, (URL) - 27-01-’15 22:26
ria

Ja eerste foto is niet erg duidelijk, maar wel degelijk is er een pukkel hoor.

ria, (URL) - 27-01-’15 22:30
Jeanne

Wat een uitgestrekte vlaktes zijn dat bij jullie, mooi hoor. Als de pukkel niet groter wordt dan op de eerste foto valt het toch wel mee?

Jeanne, (URL) - 27-01-’15 22:32
aargh

O grote griezels wat een apentaal. En altijd weer die ‘Landmarks’. Ik moet meteen weer denken aan die woontoren die ze ons door de strot wilden duwen aan de rand van Hoogeveen, maar dat is mooi niet gelukt.
Maar wie zit hierop te wachten? Ik zie dit geval binnen enkele tientallen jaren verslonzen en vervallen, het wordt een paar keer verkocht, nog een keertje halfslachtig opgeknapt en tenslotte gesloopt. Mijn voorspelling.

aargh, (URL) - 27-01-’15 22:46
ria

Ja en ik las net dat de buitenkant met riet wordt bekleed, of ze niets geleerd hebben van het dak van het Koepeltje, dat brandwerend of niet elk jaar wel een keer in de fik werd gestoken. Dat is nu van zink.
We zullen zien of jouw voorspelling uitkomt ;-)

ria, (URL) - 27-01-’15 23:10
Renesmurf

ja, uitzichten worden verpest, en dat zal helaas alleen nog maar erger worden.

Renesmurf, (URL) - 27-01-’15 23:33
ria

Jeanne, dat zal bij jullie toch ook wel zoiets zijn, qua landschap? Ik geniet er bijna dagelijks van, zeker als de zon schijnt ;-)

ria, (URL) - 28-01-’15 09:34
John

De bedenkers van die pukkel komen er waarschijnlijk nooit en het zal ze worst wezen wat de bewoners van het gebied er van denken.

John, (URL) - 28-01-’15 09:56
Sjoerd

Je hebt gelijk, dan kun je er nog beter een paar windmolens bij zetten…

Sjoerd, (URL) - 28-01-’15 10:24
Wieneke

Het is een hele DURE pukkel in ieder geval. Meer dan 3 miljoen moet het dingetje kosten. Gek, dat daar toch altijd weer geld voor te vinden is.

Wieneke, - 28-01-’15 11:59
tineke

Wat een lelijk ding…verpest ook nog je mooie uitzicht!
Heerlijk krootjes die kon mijn oma ook zo lekker klaar maken.

tineke, - 28-01-’15 13:29
Jan K. alias Afanja

Tja, echt een verrijking voor het landschap zou ik het ook niet willen noemen, maar vergeleken met de gigantische windmolenparken die her en der (dreigen te) verschijnen, valt het nog reuze mee.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-01-’15 13:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.