Binnen

Ik heb alweer een hoop trui, nog één pand. En al wordt hij kleiner, toch gaat er meer wol in. Gelukkig had ik bij de vorige versie een bol over die nu denk ik goed van pas komt.

Het is nergens anders weer voor, vanmorgen nog wel droog gewandeld maar vanmiddag was het regenjassenweer, ook leuk. Verder lekker binnen.

Ria Zaterdag 01 December 2018 at 5:20 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: ,

Aan de kant

Joop belde gisteren vanuit de auto toen hij ergens onderweg was.

"Weet je wat voor dag het vandaag is?" Ja donderdag dacht ik, maar dat was vast niet de bedoeling aan zijn stem te horen. "Het is vandaag pannekoekendag!" ging hij verder. Ik had vanalles verwacht behalve dat en ik vroeg of het nu de bedoeling was dat we pannekoeken gingen eten. Natuurlijk was het dat, maar ik heb nooit melk in huis en geen auto en ik had al ander eten, lekker puh!

Vanmorgen kwam de brief van de Postcodeloterij, ik wist het al (Joop ook) en ik vroeg me al af waar het bleef, maar vanaf morgen kan ik om mijn gewonnen pannekoekenpakket. Wat een toeval toch weer.

Vandaag hadden we zon bij al die frisgroen gemaaide lappen groenbemesting, heerlijk! En mooi!

Lekker 'de tuin' geveegd, de boom van de buurvrouw is zo goed als bladvrij, veel zal er niet meer vallen. 

Het oude zeil is opgehaald, de kast is naar de milieustraat, alles is netjes aan de kant.

De restanten van het nieuwe zeil heb ik afgelopen week op de zolder gelegd, de oude (van het vorige zeil) liggen aan de ene kant, deze (die van het nieuwe zeil) kunnen aan de andere kant van de zolder dan is het daar ook kruipvriendelijk. Onze grote zolder bestaat uit twee delen, voor en achter de vlisotrap.

Ik heb toen tegelijkertijd de krstsplln mee naar beneden genomen, drie rommelige zakjes ik hoop dat de lampjes daar ook bij zitten. Elk jaar denk ik dat ik het erg netjes doe zodat het volgend jaar makkelijk te vinden is, maar ik moet het nog zien. Eerst Sinterklaas maar eens het land uit.

Ria Vrijdag 30 November 2018 at 6:50 pm | | Standaard | Vier reacties

Niets

Een heerlijk dagje niets. Niet dat ik niets deed, maar niets hoefde.

Na de ochtendwandeling zette ik de tv aan en breide verder aan mijn trui. Joop was de hort op, lekker rustig. Tussendoor verschoonde ik het bed en draaide een wasje.

Vanmiddag nog een rondje, het was inmiddels helemaal droog, vanmorgen nog af en toe een spatje maar totaal niet koud en morgen krijgen we er zelfs zon bij beloofde de weerman.

Koken moet dan nog wel even, maar spruitjes met een gehaktbal is zo klaar en erg lekker vind ik.

Ria Donderdag 29 November 2018 at 6:25 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Zo gepiept

Sinterklaas kwam ineens langs vanmorgen met een heerlijke zelfgebakken speculaastaart. Wat een verrassing. Wij worden verwend op Zonnemaire en omdat het nog lang zijn verjaardag niet is heb ik de helft maar in de diepvries gedaan want ik weet precies hoe dat anders gaat hier.

Vroeg op vanmorgen want de zeilenlegger kwam om half negen en dan wil je er toch al een beetje opgedroogd uitzien. Toen hij er eenmaal was ging ik mijn ochtendrondje met Didi doen en eenmaal terug was hij al bijna klaar, zo gepiept! En netjes!

Links onder was het beeld verstoord, in dat kamertje lag nog het oude zeil, nu is het mooi één geheel.

Vanmiddag was ik in de borstenbus, toch maar wel.

Ria Woensdag 28 November 2018 at 7:13 pm | | Standaard | Vier reacties

Moord of niet

'Ken je deze foto?' vroeg vanmiddag een dorpsbewoner aan me.

Ja, die kende ik wel, volgens mij heb ik hem al eerder eens geplaatst, maar hij vroeg ook of ik het verhaal erachter kende en nee, dat niet natuurlijk.

Nu staat er in het boek 'Vergankelijk Zonnemaire' ook een verhaal over de moord die hier begin 1900 gepleegd zou zijn.

Het betrof Hendricus Klooster gemeenteveldwachter te Dreischor sinds 1897. Hij trouwde met ene Pie van Nieuwenhuize uit Zonnemaire, haar ouders woonden in dit huis onderaan de oprit waar nu ons huis ongeveer staat.

In de zomer van 1906 bij een echtelijke ruzie vluchtte ze weg uit Dreischor terug naar haar ouders, dat is in de loop der tijd altijd zo gebleven daar weten wij alles van. 

De volgende dag schreef hij een briefje het was zondag en maandag gaat hij naar Zonnemaire gekleed in uniform en als gewoonlijk gewapend met zijn revolver. Dan loopt het uit de hand, ze wil niet mee, er ontstaat een vechtpartij en hij lost een schot, maar dat mist zijn vrouw ze is nergens gewond. Hij druipt af naar de burgemeester en zijn vrouw gaat naar gemeenteveldwachter van der Velde, ze wordt binnen gelaten en overlijdt daar.

Van Klooster (oeps ik zeg steeds Van omdat ik denk dat het zo was) heeft terecht gestaan, heeft acht jaar gekregen en is vervroegd weer vrij gelaten. Hij heeft daarna over de wereld gezworven en is 94 geworden. Dit is natuurlijk maar een fractie, die rechtzaak is ook een hele rel geweest blijkbaar zijn schuld is nooit bewezen, in tegendeel.

Maar dat speelde zich hier dus af, de Bermweg bestond nog niet, het huis stond tegen de dijk. Ik zou wel eens willen weten waar de gemeenteveldwachter van der Velde toen woonde, want de huizen aan de van der Bijlstraat stonden er toen nog niet.

Het verhaal kende ik wel, want daar heeft mijn vader het ooit ook wel diverse keren over gehad onder het avondeten zo lang was dat toen nog niet geleden natuurlijk.

Ria Dinsdag 27 November 2018 at 5:48 pm | | Standaard | Twee reacties

Rood

Regen vanmorgen, niet echt dat je zegt stromend, maar het spikkelde er behoorlijk op los. Sil en ik deden een rondje met de honden en daarna pakte ze haar spullen. Een dagje zomaar zitten is ook niets, daarvoor zijn we te bezige bijen en ze had thuis nog genoeg te doen.

Niet dat ik nu zoveel gedaan heb, maar wel lekker zitten kleuren, dat gaat ook niet met iemand erbij en verder een mouw afgebreid van de uitgetrokken trui, het begin is er weer.

Vanmiddag ook een lekker rondje gedaan, het was al iets droger.

Vanavond kwam Miriam nog gezellig even meeeten, de dagen  vliegen voorbij, ze zijn gewoon te kort eigenlijk. 

Woensdag komt Paauwe met de restanten ook nog de technische ruimte van zeil voorzien, we hebben spijt dat we dat niet gelijk gedaan hebben, want eigenlijk ziet het er niet uit nu en om zelf te gaan tobben hebben we ook geen zin in, die mannen hebben dat zo gedaan.

De maandag begon goed met een bekeuring van €230, Joop was door rood gereden, dat zal wel op het nippertje zijn geweest om half elf 's avonds, maar tsjakka!

Ria Maandag 26 November 2018 at 6:53 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Compleet

Twee jaar geleden wandelden we ook op deze dag, we hadden andere mutsen op, andere kleren aan en we deden een ander rondje, zodoende kunnen de foto's er nog wel mee door.

Gezellig dat ze er weer even is! De familie was weer even compleet en moeders had lekker gekookt.

Ria Zondag 25 November 2018 at 8:16 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags:

Aan- en uittrekken

Zo heb je nog een trui en een paar uur later alleen nog wat bollen. Hij was veel te groot, ik deed hem niet aan, hij zat ook niet lekker vooral ook omdat hij veel te groot was. 

Gisteren haalde ik nog wat bollen bij Ans, ze stopt ermee en houdt (grootscheepse) uitverkoop tot eind december. Met wat meer korting had ik de overgebleven twee bollen die ze nu waarschijnlijk niet meer kwijtraakt er ook nog wel bijgenomen maar de korting viel me wat tegen eigenlijk, 10% op bollen van €8.--. Dat was voor het laatst, we hebben tenslotte een prachtige nieuwe grotere wolwinkel in de buurt.

Sint en zijn Pieten zijn ook hier gearriveerd. Precies zoals het hoort. Wij hadden ons wat verslapen vanmorgen en ik dacht dat hij pas om elf uur kwam maar eenmaal aan de koffie hoorde ik de muziek al spelen. Nu ja het gaat toch om de kinderen maar wat meer volk op de been is altijd leuk natuurlijk.

Volgend jaar zal ik beter mijn best doen Sinterklaas.

Ria Zaterdag 24 November 2018 at 6:19 pm | | Standaard | Zes reacties

Black is beautiful

Black Friday vandaag. Alles is bijna gratis krijg je het idee, centjes net binnen en een dure maand voor de boeg, zo is het wel bij de meeste gezinnen. Gelukkig is er dan in januari weer de uitverkoop...

Ik had al weken ergens een broek in een mandje waarvan ik dacht, zal ik wel, zal ik niet, dus ik keek eens gisteren en jawel... 30% korting, dat vind ik dan wel leuk meegenomen en gaf mij net dat duwtje. Sokken had ik ook nodig en onderbroeken, dus dat bestelde ik allemaal vandaag. Scheelt best en het zijn dingen die ik toch koop.

Joop was vandaag in Zierikzee voor een slokdarmonderzoek een gevolg van de nachtelijke ziekenhuisopname laatst. Geen prettig onderzoek maar er bleek wel uit dat hij een Barrett slokdarm heeft. Niets verontrustends werd hem een paar keer op het hart gedrukt. Er zijn hapjes genomen voor onderzoek, want bij 5% van de mensen die het hebben ontwikkelt het zich op den duur als slokdarmkanker en als die hapjes niets verontrustends opleveren dan over drie jaar weer en ondertussen maagbeschermers blijven gebruiken en verder is er weinig aan te doen.

Eindelijk toch iets opgelost. Verder doet hij netjes zijn schoenen aan, wat niet vervelend is blijkbaar want hij doet ze halfverwege de dag niet uit.

Heerlijk gewandeld. Vanmiddag met Heleen een rondje in de zon. Ik heb geen foto's gemaakt, maar vandaag was de verjaardag van Simba, tien jaar geleden werd ze twaalf. Ze was loops dus eigenlijk had ze helemaal geen tijd om jarig te zijn...

Ria Vrijdag 23 November 2018 at 6:51 pm | | Standaard | Zeven reacties

Lekker badderen

Na een zomer lang rollebollen op stoffige dammetjes of waar het ook maar lekker rollebollen was, vond ik het wel eens tijd voor een wasbeurt.

En omdat we nu geen buitendouche meer hebben en ze ook niet naar boven kan/mag, gingen we naar 'de Knipperie' op Sirjansland. De afspraak was vorige week al gemaakt voor negen uur vanmorgen en dat vergat ik natuurlijk prompt, net als een foto van het wassen zelf, hier wordt ze al gedroogd.

Na het wassen een uitgebreide borstelbeurt, ik werd bijna jaloers.

En ook de oortjes werden niet vergeten.

Nu glanst ze dat het een lieve lust is, is ze heerlijk zacht en ruikt ook erg lekker!

Vanmiddag haalden we nieuwe schoenen voor Joop. Hij heeft nu weer oude vertrouwde Memphisto's, waar hij jaren en jaren op gelopen heeft, tot ik het beu was die saaie schoenen.

Ria Donderdag 22 November 2018 at 6:07 pm | | Standaard | Zeven reacties