In beweging

Vanmorgen eerst een rondje met Paule en dat was het dan wel wat wandelen betreft. Ik had gewoon geen tijd. Een dag is niks.

Het goede moment op het filmpje is eigenlijk al weg, ik keek omhoog en het was alsof de vliegtuigstrepen bewogen en de wolken stilstonden, of misschien is het er nog wel maar is voor mij de betovering voorbij.

Verder was ik weer eens bij de kapster, ze verwijderde mijn dode puntjes, ze waren zo dood dat je ze bijna niet zag liggen, maar mijn haar is weer springlevend!

Daarna nog even naar de PLUS, ik was nu toch in de buurt, het was er rustig, weinig mondkapjes en alle ruimte voor iedereen.

Toen nog even op de thee in de Veerhoek  en mijn wandelzin was eigenlijk over, dat kan nu ook.

Joop was al bang dat ik met de meegebrachte pompoen in de weer was, maar gelukkig het werden pannenkoeken. Mannen en pompoenen is geloof ik niet zo'n goede combinatie.

Ria Donderdag 15 Oktober 2020 at 6:44 pm | | Standaard | Vijf reacties

Toonbaar

Een herfstachtige tekening klaar. Leuke bijkomstigheid is dat hij al verkocht is. Dat heb je als je van die eigenaardige dingen tekent natuurlijk. Deze is herkenbaar, de boom en de bladeren, maar degene die hem kocht vindt eigenlijk al mijn tekeningen wel mooi. Erg leuk dat hij een mooi plaatsje krijgt ergens. Hij is al op de post!

Lekker weer vandaag! Vanmorgen een rondje en daarna de tekening op de foto, daar kan ik zomaar een uur mee kwijt zijn voordat het naar mijn zin is.  Meestal zo aan het eind van de ochtend wordt er gebadderd. Eerst Joop want dan hoeft hij niet te zemen, daarna ik en als ik dan klaar ben ben ik eigenlijk pas aangekleed om me buiten te vertonen. Dat duurt ook niet lang want tegen de avond gaat dat alweer uit voor oud spul om te koken en op mijn kamertje te zitten, heerlijk! Oude kleren zitten het lekkerst

Vanmiddag weer een rondje met Paule, ik ging lopend naar de Dijkhuisjes, dus het was een wat langere wandeling. Komende zaterdag staat er een artikel over de Dijkhuisjes in de PZC, als iemand in de buurt de krant wil bewaren, graag. Rosemarie vroeg ernaar, maar wij hebben geen papieren krant meer.

Ria Woensdag 14 Oktober 2020 at 6:59 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Niets bijzonders

Lekker vroeg op, dat wil je wel als je al een paar uur ligt te draaien en te keren, want daar wordt je rug niet vrolijk van.

Wat ik wel kan melden is dat het met mijn schouders een stuk beter gaat, natuurlijk is het er nog wel, maar ik kan mijn jas weer aan en uitdoen zonder al teveel pijn en mijn rug weer fatsoenlijk afdrogen!

Nu weet ik natuurlijk niet of dat komt doordat ik niet meer brei of door de pillen, maar ik denk dat die toch ook zeker van invloed zijn. Ik heb al een nieuwe voorraad gehaald en als die op is en het heeft nog niet geholpen kan ik net zo goed stoppen zei de winkeljuffrouw. Drie maanden en je moet echt verbetering voelen. Dat ik nu na twee weken al nieuwe voorraad  haalde komt omdat er geadviseerd wordt in het begin wat meer magnesium te slikken, dus dan ook gelijk de rest er maar bij. Er is tenslotte geen betere raad als voorraad zei mijn moeder altijd en toen was er niet eens corona.

Lekker gewandeld en gekleurd en tussendoor gewoon een beetje gescharreld, zoals de dagen gaan tegenwoordig, ik hou dr van, lekker bezig en toch niets bijzonders.

Op mijn wandeling vanmiddag kwam ik de paddenstoelen tegen, ik had ze gisteren al gezien toen ik naar Brouwershaven fietste, maar ja toen zat ik op de fiets.

Vanmiddag op het gemakje naar toe gewandeld, het is herfst.

Ria Dinsdag 13 Oktober 2020 at 6:57 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Appsores

Het wordt eng vind ik. 

Ik heb/had een heel lief vriendinnetje op facebook, ik ken haar al jaren. Nu is het ook niet een alledaags doorsnee mens, maar als iemand geen vrienden meer met je wil zijn omdat je de corona app hebt geïnstalleerd ga je wel erg ver vind ik. Ik vroeg haar zodoende mij dan zelf maar te ontvrienden en dat deed ze.

Ze schreef er dit over:

aanvulling: onder de post vroeg iemand waarom ik er tegen ben. mijn antwoord:
Ik zie het als onderdeel van het gedrags experiment wat de overheid met ons aan het doen is.
Het gaat volgens mij over volgzaamheid en over klik bereidheid.
In china hebben ze een strenge controlestaat gebaseerd op -door de overheid bestempelt- sociaal gewenst gedrag.
Het systeem daar houdt voor iedereen een sociaal scorebord bij via de camera's met gezichtsherkenning die daar overal hangen en controleerd ook via telefoonapps.

Ze werken daar met een stoplicht kleursysteem. Bij groen voldoe je, bij oranje verlies je vrijheden zoals reizen, je baan of uitkering, naar evenementen etc. en bij rood mag je praktisch niet meer deelnemen aan de maatschappij.
Op verschillende vlakken, gaan wij in rap tempo china achterna. Deze app draagt daar aan bij.
Ongeacht wat ze aan privacy shizzle hebben ingebouwd in die app, het deugt van geen kant.

Moreel niet, principieel niet, ideëel niet en daarnaast is er heel veel ruimte om er misbruik van te maken.
Stel iemand met slechte zin, heeft een telefoon van iemand in handen die besmet is. Die gaat met die telefoon door een paar wijken wandelen. Dat kan enorm vervelende gevolgen hebben. De telefoons maken contact met elkaar en vervolgens kan het gebeuren dat heel veel mensen onterecht binnen moeten blijven.

Dat ligt dan niet aan de kwaliteit van de techniek of de mate van privacy.. maar aan de ruimte die de app heeft om door menselijk toedoen de situatie heel lelijk te maken.
Voor mij zijn er heel veel redenen om die app niet te downloaden en de mensen die hem wel downloaden, wil ik daarom uit mijn contactenlijst.
Het downloaden van die app suggereert mi. een schijnveiligheid die uiteindelijk meer schade toebrengt op een veel breder vlak.
Ik wil er graag ver van wegblijven.

Als je zo denkt dan moet je al helemaal niet op Facebook zitten lijkt mij. Ik vroeg daarna nog of ze nu wel zeker weet dat niemand van haar vrienden de app nog heeft, daar kreeg ik geen antwoord op, natuurlijk niet, want dat weet ze niet. Ik was ook nog eent tijdje vriendjes met haar terwijl ik de app al wel had. 

Ik heb nog veel meer apps die waarschijnlijk nog veel onbetrouwbaarder zijn en eigenlijk ben ik ook helemaal geen voorstander van die app, maar ja, manlief heeft hem en die vindt dat ik dan ook maar moet, andere vriendinnen roepen dat ik toch ook moet, dus ja dan zwik ik ook maar, het kan geen kwaad denk ik dan en over een tijdje gooi ik hem er gewoon weer af.... dat deed ik al een keer omdat bovenstaande vriendin toen vroeg of ik haar wilde ontvrienden, dat ging me te ver en ik koos toen voor de vriendin, maar ja........... het is toch om ziek van te worden, al dat gedoe.

Het was wel een beetje rare dag eigenlijk. Vanmorgen nog wel een rondje en daarna ging Joop op stap en ik kleurde wat en kreeg visite en pleegde een telefoontje en toen ik eindelijk klaar was om te fietsen of te wandelen kreeg ik weer visite, die dacht dat wij een postkantoor waren, daar dronk ik toen een kopje thee mee en ondertussen fietste Joop een rondje en ging ik daarna toch nog maar even op de fiets naar Brouwershaven, de banaantjes waren weer op en spekjes voor door de zuurkool.

Best een leuke dag zodoende, zonnig en gezellig!

Ria Maandag 12 Oktober 2020 at 7:10 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Plaatselijk

Er kwam geen regen aan dachten we, dus sprongen we op de fiets. Joop vor een fietsrondje en ik naar de Dijkhuisjes. Ik was er nog maar net toen het begon te plensen, dus wachtte ik even tot het droog was om een rondje met het hondje te gaan doen. Joop had achteraf geen druppel gehad. Plaatselijk noemen ze dat.

Daarna volop zon, het was heerlijk zo op de zondagmorgen.

Vanmiddag nog een rondje en tussendoor kleurde ik.

Om de een of andere reden gaat het niet fijn, dus ik wacht maar weer op betere dagen.

Morgen weer maandag.

Ria Zondag 11 Oktober 2020 at 6:27 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Licht!

Na een fijn ochtendrondje, overwegend in de zon, was het tijd om de oliebollen op te halen in het Dorpshuis. De jaarlijkse actie van de muziekvereniging om de kas wat te spekken. 

Daarna gingen we de tuin maar eens in, ik om te vegen vooral en Joop om de meegebrachte bijenspullen op te ruimen. De bijen mogen hun zelf vergaarde honing houden om zo de winter door te komen, hij hoeft dus geen suikerwater te voeren. We hoeven niet te persen en potjes te vullen, iedereen blij!

De boel netjes aangeveegd, alles even van zijn plek gehad en opnieuw geordend. Een beetje groepjes gemaakt en gladde schauwplekken ook even  geschuurd met een sopje met azijn. Het wordt weer leger en leger, maar de blaren vallen voorlopig nog wel even, de boom is nog niet half leeg, al staat de wind nu wel de goede kant op.

Mir kwam ook nog even op de thee, we zoenen maar even niet meer en zitten gewoon aan de eettafel net als altijd.

Zo langzamerhand glijden we de donkerte in. 's Morgens vooral wil ik toch wel even weten hoe laat het is voordat ik mijn bed uit stap. Acht uur vind ik een mooie tijd, maar zeker met donker weer lijkt het dan nog lang niet zo laat.

Silvia zou eigenlijk dit weekend komen, maar ja nu maar even niet.

Soms denk ik weleens, straks gaan we onverwachts dood en zien we elkaar nooit meer, ook met broers en zussen, het kan toch zomaar gebeuren dat we elkaar al voor de laatste keer gezien hebben.... zulke gedachten heb ik soms. 

Mijn binnenkant is vaak veel somberder dan mijn buitenkant lijkt. Hebben jullie dat ook? 

Tijd voor kaarsen. Jaren niet veel kaarsen gebrand, wel met krst soms, maar nu voel ik de behoefte af en toe wat aan te steken. Ik had al een bord gepakt wat Joop ooit eens kreeg in verwegistan, maar dat liep rond, dan staan ze niet mooi recht. De asbakken had ik al op de vensterbank gezet vorige week, maar ineens wist ik waarom!

Ria Zaterdag 10 Oktober 2020 at 6:46 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Contacten

De tuin vanmorgen, het wordt tijd dat ik weer eens even veeg. Ik vind het zo jammer dat ik de middelste trompetbloemklimmer al heb gekortwiekt, want die wordt prachtig geel in de herfst, dat was ik even vergeten, zo zonde. Kleurrijk is het wel hoor alles bij elkaar, leuk om naar buiten te kijken, ook als het regent.

Dat deed het vanmorgen gelukkig niet  en er was geen wind, dus Paule kon wel alleen op stap met bazinnetje. We waren gisteravond gezellig even op visite bij haar voor een wijntje en een boot met tappa's als dank voor het invallen voor haar vertrouwde uitlaters die met vakantie waren. Je kunt wel blijven volhouden dat het niet nodig is, maar ja, het was gezellig en lekker, dus ja.

Komende dagen weer eens wat tijd om te vegen en de tuin op te ruimen en alles een beetje bij elkaar te zetten. De rotan stoeltjes blijven gewoon buiten, ze beginnen al aardig te verkleuren, dat vind ik fijn. Hierin verschil ik best met Joop, hij zou ze het liefst blinkend geel houden, van mij mogen ze vergrijzen. Hoe ouder hoe mooier dat is toch met zoveel dingen zo.

Vandaag de verjaardag van Wim, hij werd net als Kees afgelopen maandag 78 jaar, op deze leeftijd mag je dat best vermelden. We hebben gezellig even gebeld vanmiddag.

Ook gelijk maar eens even contact gezocht met mijn 79 jarige zus, Corona gooit heel wat roet in het eten wat betreft het eens even gezellig bij elkaar langs gaan, dat is erg jammer en het ziet er niet naar uit dat daar snel een eind aan komt.

Ria Vrijdag 09 Oktober 2020 at 6:56 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Op tijd

Wat een weer weer en het begon er al mee dat ik nat werd vanmorgen, terwijl het nog droog was toen ik wegfietste. Goed voor de teint zullen we maar denken.

Elke dag wel wat regen, veel gekleurd met het resultaat hierboven. Zomaar wat, lekker simpel, een wezentje dat zichzelf lijkt te omhelzen, dat is wat ik erin zie.

Deze gaf ik mezelf cadeau, ik had nog geen rode en daar kan een mens toch niet zonder. Een heruitgave uit de collectie van 1983 maar dan helemaal uit gerecycled materiaal, ik ben er weer erg blij mee. Kan ik mijn rode truien eindelijk ook weer eens aan :)

Lekker vroeg vandaag.

Ria Donderdag 08 Oktober 2020 at 3:20 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Verweven

Jarenlang heb ik me afgevraagd waar die hoefijzers ook alweer hingen, ik wist dat het hier ergens in de buurt moest zijn en vooral in het begin toen we hier pas woonden keek ik er soms naar uit als ik in de buurt wandelde.

En nu weet ik het ineens omdat ik het origineel van de foto tegenkwam en het rondje dat ik toen deed, zo'n tien jaar geleden. Nu kom ik er dagelijks langs maar de hoefijzers hangen er niet meer.

Ik blijf het apart vinden, foto's van toen hier in de buurt, omdat ik hier toen helemaal niet woonde.

Er zijn twee wandelhulpen van Paule met vakantie dus ik spring maar een beetje in als het niet al teveel regent, zodoende fiets ik ook een lekker stukje merkte ik vandaag. Twee keer naar de Dijkhuisjes heen en weer is toch 4x1,5km=6km en twee wandelrondjes van 3km komt ook op 6km. Dan heb ik toch 12 km in de benen, gisteren ook en ik denk morgen weer. Ze zijn blij met me daar en dat is fijn! Het is een lief mens met een lief hondje.

En dit kleine zwarte paardje loopt er nu ook nog steeds, alleen... (de foto is ook van tien jaar geleden). Alle Dijkhuisjes bewoners hebben een beetje medelijden met hem en brengen af en toe wat lekkers en maken een praatje. En die bomen op de achtergrond zijn ook weg. En die paardekar rechts staat er nog steeds, want deze foto maakte ik pas.

Ik vind het leuk om te zien hoe het verleden en het heden zo weer samen komen, voor mijn gevoel tenminste hè, het zal verder iedereen een  rotzorg zijn of nu een foto van vandaag of tien jaar geleden plaats, maar zo werkt dat bij mij niet.

Verder kleurde ik en Joop fietste en puzzelde en 's avonds heeft weer even twee avonden wat te bespreken in Kruiningen, dat is bijna naast de deur .

Oh jaa, ik deed ook nog boodschappen want het brood was op en nu ben ik totaal geen grote broodwolf maar af en toe een boterhammetje vind ik lekker. Voor de zekerheid zat er een mondkapje in mijn tasje, het was totaal niet druk, personeel had niets op, de helft van de winkelende mensen ook niet, dus ik deed het ook niet, wel bij iedereen uit de buurt gebleven maar de PLUS is groot genoeg en vast ook goed geventileerd. Weer wat extra dingen ingeslagen, potjes en koffie en pannenkoekenmeel en houdbare melk, mijn voorraad is nog nooit zo groot geweest.

Ria Woensdag 07 Oktober 2020 at 7:38 pm | | Standaard | Vijf reacties

Doodshoofd

Het was droog vanmorgen, dus ik kon weer eens met Paule op stap. Bazinnetje was blij dat ik kwam. Ze was al geweest met hem, maar ik merkte wel dat het haat zwaar viel, veel wind en dan slecht ter been met een hondje, dat is onhandig. Hij had ook nog niet gepoept, dat houden we ook in de gaten natuurlijk.

Dus we deden een rondje en kwamen twee dames tegen die ik wel vaker tegenkom. Even een praatje natuurlijk en welk rondje ik dan deed. 'Oh, heb je de doodskopvlinder gezien?' vroeg de ene, nee dat had ik niet en ze legde uit waar hij gisteren zat. 

We maakten het rondje af en ik besloot er even langs te fietsen en jawel, daar zat hij! Paar foto's gemaakt en weer naar huis. 

Vanmiddag moest ik naar de dokter voor het aanstippen van mijn 'puuste' en ik besloot er nog eens langs te rijden. Hij zat er nog steeds en het waaide inmiddels best hard. 

Op de terugweg nog een keer, steeds een paar foto's makend, maar hij zat heel onhandig aan de noordkant van een boom zodat ik de sloot in moest om hem goed in beeld te krijgen. 

En ja hoor, ik kwam bij de dokter en daar stond het: 'bij binnenkomst mondkapje opzetten', die lagen in de auto had Joop al een paar keer gezegd, maar ik mopperde wat en er kwam een man samen met mij aan, 'eentje van mij hebben?' vroeg hij. Hij had een heel pakje in de auto. Fijn. Ik was geholpen, later bleek dat er binnen ook nog klaar stonden, daar heb ik er toen ook nog maar eentje van gepakt.

Nu ja, mijn puist is aangestipt, ik ben voorlopig weer uitgedokterd hoop ik.

Ria Dinsdag 06 Oktober 2020 at 6:33 pm | | Standaard | Vier reacties