Japie

Vanmiddag kwam ik weer zo'n groen mormel tegen, ze verraden zich door nog net even een sprongetje te maken als je langsloopt, zodat je net even wat beter gaat kijken.

En daar zat Japie.

Genietend van het mooie uitzicht, of gewoon mij aan het wegkijken.

Ria Zondag 10 September 2017 at 5:57 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Leger

Het duivenseizoen zit er ook weer op en al heeft Joop dan zelf wel geen duiven meer, hij heeft het er toch een heel seizoen nog best druk mee gehad. 

Bij het afslaan/klokken reed ik even mee voor een paar boodschappen in 'de stad' en toen ik dat gedaan had stond ik dus even te wachten daar op Het Kerkhof bij het clubhuis en maakte wat foto's.

Na nog een laatste onweersbui vanmorgen was het de rest van de dag lekker weer. Ik ruimde de tuin wat op, uitgebloeid spul kan nu wel in de kliko, het wordt een beetje leger, maar lang niet meer zo kaal als het was in mijn tuintje.

Ria Zaterdag 09 September 2017 at 5:09 pm | | Standaard | Vijf reacties

Aanpassen

Gewoon maar verder met het volgende breiwerkje, kopje thee, kopje koffie, boterhammetje, snel even plassen/poepen met Didi, maaltje koken, wijntje erbij, zo ongeveer zag het eruit vandaag.

Cocoonen, gedwongen dat wel, maar niet minder knus, ik heb me erbij neergelegd en ben niet uit de joggingbroek geweest vandaag.

Ria Vrijdag 08 September 2017 at 7:07 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Grijs

Trui is af. Gewoon grijs, niks bijzonders en toch is er maar eentje van. 

Ik maakte weer wat foto's met de zelfontspanner, altijd een leuke bezigheid en ik zag hem vliegen en dacht, dat zou leuk zijn! Niet scherp, maar wel aanwezig.

Joop bracht vandaag de grote zinken teil mee die nog op Scharendijke stond, ik ga er een vijvertje in maken, iemand al eens zoiets gedaan? Ik denk wel dat er folie in moet, hij is een beetje roestig. En als het niet lukt is het altijd weer zo opgeruimd.

Zo, wat zal ik nu verder weer eens gaan doen, een nieuw breiwerkje opzetten, nog wol zat over, of toch maar weer eens een tekening, ik ben er nog niet uit.

Ria Donderdag 07 September 2017 at 4:15 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Winterklaar

Na de sokken van gisteren werd vandaag mijn nieuwe spijkerbroek bezorgd. Ze pakken dat handig aan bij Levi's, lengtematen zijn niet meer verkrijgbaar, je krijgt de broek gewoon met een flinke omslag thuisbezorgd. Ik ben weer erg blij met mijn superbroek voor de komende winter, fijn ook dat ik nog steeds met gemak in dezelfde maat pas, de omslag wordt misschien alleen iets groter...

Verder brei ik er rustig op los, een mens moet zorgen dat hij klaar is voor de winterkou.

Vandaag was het nog fijn buiten en als de zon door de wolken prikt wil het best warm zijn ineens, ook nog een mooie rozebotteltak gescoord.

Ria Woensdag 06 September 2017 at 6:48 pm | | Standaard | Vijf reacties

Rechts en averechts

Het is toch wat. Mijn wollen Falke sokken van vorig jaar waar na een paar weken al een gat is zat en waarvoor ik wel een paar nieuwe kreeg, waren alweer kapot, allebei de paren. Niet kopen dus die wollen Falke sokken, want ik knip echt mijn nagels op tijd, de gaten zaten gewoon aan de onderkant voet. Andere Falke sokken heb ik nooit problemen mee gehad.

Joop kocht een tijdje geleden goeie nieuwe, dus ik keek ook eens bij de ANWB, dat trof er was een aanbieding. Ik bestelde gelijk vier paar... dat heb ik later maar weer terug gedraaid, twee paar is zat. Ik word altijd zo hebberig dan. Toen ik het lidmaatschapnummer nodig had bleek dat Joop ze heel ergens anders besteld had. 

Ik kreeg dus één paar met twee rechtse, maar aan het machinale breiwerk kan je zien dat er geen zichtbaar verschil is tussen links en rechts, het andere paar was goed, dus ik hou ze gewoon.

Voornamelijk gebreid vandaag, een hele mouw en nog een beetje 'inmekaarnaaiwerk'.

Rondje gewandeld na de regenbui, een zakje laatste pruimen gekocht en pittige boontjes gemaakt. Die hebben ze in Nepal niet hoor... Joop is aan het aftellen, nog 15 dagen.

Ria Dinsdag 05 September 2017 at 6:26 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Appeltje eitje

We waren weer gezellig even op de thee bij Heleen, ze had prachtige rode appeltjes in een kistje. 'Niet te eten' zei ze zelf toen ik er een hapje van nam, die was nog erg zuur, 'en zodra ze dat niet meer zijn zijn ze melig'.

De kleur is prachtig, ouderwetse sterappeltjes en als je ze toch niet opeet is het leuker om ze in de boom te laten hangen, maar ja dan vallen ze er weer uit, dus dan leg je ze in een kistje, ook leuk!

'Als je ze doorsnijdt zie je een prachtig sterretje', zei ze en eenmaal thuis probeerde ik dat eens uit natuurlijk. Nou bij mijn appeltje was nergens een sterretje te bekennen, gewoon een saai klokhuis... ik heb hem daarna toch maar opgegeten. En nu ik eens even google zie ik dat ik hem 'gewoon' overdwars door had moeten snijden... tsja...

Op onze ochtendwandeling nam ik weer een doosje eitjes van Dieneke mee, gisteren gebruikte ik de laatste voor een cake. Ik heb nog nooit zo'n gele cake gehad, volgens mij eten die kippen alleen gele bloemetjes.

Ria Maandag 04 September 2017 at 7:07 pm | | Standaard | Zes reacties

Zondags

Lekker nazomerweer, want zo heet dat als om deze tijd het zonnetje schijnt. Fijn gewandeld ook en nog een mooie rozebotteltak gevonden. Gelukkig zat de snoeischaar nog in mijn tasje.

Gisteren had ik al pompoensoep gemaakt en vanmorgen een cake gebakken, allemaal lekker met de zondag.

Vanmiddag nog een stukje zitten breien, nu alleen de mouwen nog.

Bijna volle maan, ik ben er een beetje onrustig van, stomme maan ook altijd met zijn gewas...

In het Frans heet de wassende maan "croissant", wat 'groeiend' betekent. Een croissant is ook een broodje in de vorm van een maansikkel.

Ria Zondag 03 September 2017 at 5:52 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Denk aan mij

Een heel doodgewoon motje denk ik zomaar, maar ja ook doodgewone motjes zijn het waard om gefotografeerd te worden en omdat hij op het raam zat kon zijn buikje er ook mooi op.

Het was een heerlijke dag vandaag. Lekker gewandeld, Joop ook. Het was zelfs zo dat hij me inhaalde onderweg. Ik was nog van plan een tak af te knippen ergens, ik had mijn snoeischaar bij me, dus ik heb hem lekker door laten stiefelen. De tak kon ik niet bij, dat was jammer.

Ik had vorige week van Kees een mooie rozenbotteltak meegekregen en wilde er eigenlijk nog eentje bij, dus mocht je aan het snoeien gaan, denk aan mij, of zet ze anders zelf ergens neer, het staat erg leuk vind ik die oranjerode bolletjes.

Ria Zaterdag 02 September 2017 at 5:29 pm | | Standaard | Vijf reacties

Opperdepop

Het is nu ongeveer zes jaar dat ik het niet meer doe. Ik heb het langzaam afgebouwd met de gedachte, ik probeer het één keer, want ik had nog nooit een poging gewaagd en als het niet zou lukken was het gelijk ook de laatste keer. Niet dat gedoe van elk jaar een poging daar had ik geen zin in en zeker ook niet bij elke dwarse scheet weer beginnen. 

Het is me gelukt! Natuurlijk! Want als je echt iets wilt gaat het! 

Ik heb vandaag mijn stoepje verder schoongemaakt en de webben van het huis geveegd, boodschappen gedaan, ja alweer, dat gaat maar door die boodschappen altijd. Oh en nog veel meer huishoudelijks. Een lekkere pan met chili con carne gemaakt, ik dacht dat is misschien wel genoeg voor nog een restje in de diepvries, want dat vind ik dan soms weleens handig, maar nee hoor, Joop schepte zijn kommetje nog eens vol, opperdepop.

Ria Vrijdag 01 September 2017 at 6:55 pm | | Standaard | Acht reacties