Jarige Janny

Vandaag werd mijn zus 77.

Nu geen omdraaimogelijkheden meer, vorig jaar ging dat nog en was ze soms ineens 67.

Zodoende waren we een paar uurtjes heel gezellig in Numansdorp met neven en nichten erbij. Didi paste op het huis.

Janny kreeg flesjes port en ander lekkers, terwijl het toch zo ongezond is eigenlijk, we hebben nog maar eens geproost op een gezond nieuw levensjaar en dat er nog maar vele mogen volgen.

Ria Zaterdag 14 April 2018 at 6:50 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

Raport Rita

Vandaag kregen we weer een raport van Rita toegestuurd door haar vader. Het is zoals we al gewend zijn van haar weer uitstekend. De pagina is inmiddels ook weer bijgewerkt.

Ook weer een tekening klaar vandaag, we kleuren vrolijk verder, al valt dat vrolijke best tegen deze dagen wegens vervelende berichten. Het hoort allemaal bij het leven, maar toch heb je ze liever niet.

Ria Vrijdag 13 April 2018 at 7:04 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Wijzer

Gisteravond zo'n rare wazige zonsondergang, zou dat het saharastof nog geweest zijn wat in de lucht hing. Dat was al een paar dagen geleden, maar wind was er ook niet. Ik vond het er in elk geval vreemd uit zien.

'Je hebt je ochtendrondje er weer opzitten! Kopje koffie en dan ga je weer zeker', riep iemand naar me vanmorgen. De mensen vinden dat ik veel loop zeker,  maar meer dan twee wat langere rondjes doe ik toch echt niet per dag. Honden hebben ook hun beweging nodig, zeker Didi na de vrijheid die ze had op Scharendijke, we hebben ons goed aangepast vind ik.

Het is deze week weer de week van de Hartstichting vorig jaar collecteerde ik, nu zit ik dus in het systeem en werd me gevraagd weer een wijkje te doen en dat deed ik vandaag, wel weer een extra wandelingetje natuurlijk maar zonder Didi. En zodoende ben ik weer wat wijzer geworden wat betreft het dorp en zijn bewoners, want dat gaat samen.

Ria Donderdag 12 April 2018 at 6:48 pm | | Standaard | Drie reacties

Vooroordeel

Joop ging al vroeg op stap vanmorgen. Voor Nepal heb je een visum nodig en hij vindt het leuk om het van tevoren op te halen. Je kunt dat ook gewoon op Schiphol in Kathmandu doen, maar dan kom je misschien wel in een rij en als je het al hebt niet.

Vorig jaar ging ik eens mee, ik zie nu dat het nog maar net een half jaar geleden is, maar daar had ik vandaag geen zin in. Gejakker naar Leiden, haasten naar de trein, in Amsterdam tussen de rolkoffertjes met als het meezit een kopje koffie en dan in de omgekeerde volgorde terug. Ina ging wel mee dus die had vandaag quality time met haar grote broer, ook weleens leuk.

Ik vermaakte me thuis in de tuin, knipte de klimop van de buurvrouw, schuurde de stoep, verplantte nog eens iets, gewoon lekker bezig in mijn eigen tempo.

'Dat krijg je er toch niet uit bij die Rottweilers hè', zei ze toen Didi, dominantje als ze is, dat even wou laten blijken aan twee mededorpshonden, er was niets aan de hand, gewoon speels met een beetje gegrom natuurlijk.  Die waar ze dat aan liet blijken is zelfs twee keer zo groot als haar en daar speelt ze altijd mee!  

Grrrrrr....... nee dat vooroordeel krijg je er ook zeker niet uit.

Ria Woensdag 11 April 2018 at 6:41 pm | | Standaard | Zeven reacties

Preventief

Zoiets is natuurlijk niet zomaar voor elkaar. Dat begint al als het pakketje is gearriveerd met het aansluiten, kijken of het werkt, er kwam maar één camera in beeld en er waren er twee, zoeken, nog eens gebeld, dat alleen al duurde dagen want het weekend zat er tussen. 

Op maandag gebeld niemand die het snapte en toch moet hij er dan uiteindelijk weer zelf achter komen, een andere groep, nee dat hadden ze nog nooit meegemaakt...

Dan is de ladder die we hebben te kort, nu kunnen we wel ergens anders een langere lenen, maar om de goten schoon te maken is het ook wel handig en ramen zemen, het huis is gewoon nogal hoog en een lange ladder is dan fijn, dus die hebben we nu, de kortere is te koop.

Dan moet het spul worden aangesloten natuurlijk. Het was er een mooie dag voor, ramen en deuren open en heen en weer lopen maar, trap op trap af, gaatjes boren, draadjes trekken. Ik liep ondertussen heel Zierikzee af voor witte snoertjes, maar die waren nergens te vinden, nu zit er aan de ene een blauwe en aan de andere een gele, je ziet er binnen maar een klein stukje van maar toch, misschien moet ik een wit hoesje punnikken.

En nu zijn we dus beveiligd met camera's. Geen idee of het zin heeft, maar wachten tot er iets gebeurd ook niet. Niet dat we waardevolle dingen hebben, of het moeten mijn tekeningen zijn, mijn diamanten draag ik meestal.  Ons lastig vallen wordt op deze manier toch iets moeilijker.

Ria Dinsdag 10 April 2018 at 7:17 pm | | Standaard | Zes reacties

Aanbieding

Ik haalde het bed af en dacht 'er mag weleens een nieuw onderlaken komen'. Zodoende ging ik eind van de morgen naar de Hema, want daar koop ik dat spul altijd.

Nu bleek de tweede voor de helft van de prijs, hoezen en overtrekken, dus ik kiezen en zoeken maten kleuren alles in mijn handen gehad samen met nog een vrouwtje, die het net zo moeilijk vond. Eindelijk was mijn mandje gevuld en rekende ik af bij de kassa.

Eenmaal thuis besloot ik gelijk maar het nieuwe te gebruiken, 'wat wil je', vroeg ik aan Joop, 'sterretjes of strepen'. Hij koos gelukkig voor de sterretjes anders had ik nu nog niet geweten dat daar geen instopstrook aan zat, en dat het bijbehorende hoeslaken veel te dun was, niet paste dus. Maar ja, alles was wel uit de verpakking en krijg dat dan maar weer eens terug in dat veel te kleine plastic.

Ik deed mijn best en gelukkig deden ze niet moeilijk, omruilen en bijbetalen want ik nam weer wat duurders dan eerst.

Nu heb ik in de kast twee oude die ik niet meer gebruik natuurlijk, want die zijn verkleurd en verwassen en oud, die ga ik morgen gelijk weggooien, want opruimen is 1 maar opgeruimd blijven is weer wat anders. De oude die nog in gebruik was mag nog even blijven. Zo kunnen wij weer even vooruit.

Dat konijn kwam ik tegen vandaag. Didi ziet ze nog wel, maar gaat er niet meer achteraan, die tijd heeft ze gehad.

Ria Maandag 09 April 2018 at 7:00 pm | | Standaard | Negen reacties

Zo niet, dan toch

Niet zo zonnig en warm als gisteren maar toch best lekker. 

Vanmiddag waren we even op Ouwerkerk om te proosten op de jarige Joke die nu ook de respectabele leeftijd van zeventig jaar heeft bereikt en daarna hadden we nog iets te vieren en al hadden we niets te vieren dan toch aten we een lekker forelletje bij de Smisse

De natuur ontwaakt, dus ook de rode fluweelmijt, nog nooit gezien maar eens moet de eerste keer zijn en dat was vandaag voor mij.

Ria Zondag 08 April 2018 at 12:10 pm | | Standaard | Drie reacties

Rustig aan

In de zon en uit de wind was het prima te doen, maar de oostenwind blies er nog koud op los. Wel met sandalen aan maar ook met dik vest gewandeld.

Lekker een beetje in de tuin gerommel, een beginnetje gemaakt met het opruimen van de overgebleven potten, wat er verplant moet worden of gewoon de kliko in kan.

De kwikstaartjes en de wantsen zijn er ook weer.

We deden rustig aan, want de vermoeidheid zit er nog behoorlijk in.

Ria Zaterdag 07 April 2018 at 7:04 pm | | Standaard | Vijf reacties

Soepel en schoon

Met Joop zijn darmen is tot voorzover ze het konden bekijken niets aan de hand. Soepel en mooi schoon geen ongerechtigheidje te bekennen, dat is mooi!

Janny en ik maakten even een vreugdedansje in de polder, want wij hadden samen met Didi een middagje quality time in de polder van Numansdorp, terwijl Freek met Joop naar de DC kliniek reed.

Joop haalt weer opgelucht adem en kan over een paar weken lekker op vakantie.

Het was prachtig weer en we hebben in onze truien gewandeld. We dronken een wijntje om het te vieren en na een lekker bord spaghetti reed Joop zelf alweer naar huis, het roesje was een beetje mislukt.

Verder kreeg ik zojuist een mailtje van Wieneke.

De voeten hangen inmiddels en zien er ingelijst prachtig uit.

Klikkkerdeklik

Ria Vrijdag 06 April 2018 at 8:38 pm | | Standaard | Vier reacties

Wat moet moet

Soms kan je toekomst er ineens een stuk minder zonnig uitzien, dat overkomt elke dag vele mensen en meestal gaat het een beetje langs je heen, maar zo gauw het iemand uit je nabije omgeving betreft wordt het toch een stuk voelbaarder. We wachten de verdere ontwikkelingen af, leven mee en zijn er als dat nodig is.

Als het een beetje tegenzit kan je zelf zomaar van de ene op de andere dag de klos, de sigaar of de pineut zijn, om er maar eens een luchtige draai aan te geven.

Wij gaan morgen eens in Rotjeknor kijken. Freek gaat mee want ik durf daar niet te rijden en Joop mag niet na het darmonderzoek dat hij krijgt in vervolg op het bevolkingsonderzoek. Hopelijk vinden ze niets. 

Vier jaar geleden was er tenslotte nog niets aan de hand, geen poliepje te vinden. Maar goed, wat moet moet, want er was bloed. 

Ik hoor zelfs al van mensen die niet (meer) aan dat bevolkingsonderzoek mee doen vanwege de onrust die het met zich meebrengt, dat kan ik begrijpen, ik begin zelf ook al te twijfelen. Als je iets mankeert heb je klachten en dan ga je naar de dokter (kuch), die zijn daarvoor.

Ria Donderdag 05 April 2018 at 4:52 pm | | Standaard | Vier reacties