Oude doos

Na de kou van gisteren op de fiets, had ik er vandaag wel een beetje genoeg van, nog wel een ochtendrondje maar dat was ook al koud. Ik denk steeds dat een muts niet meer nodig is, het is toch al zeven graden buiten, dan hoef je toch die extra dingen niet meer aan...

In kleuren had ik ook geen zin, nog wel aan mijn projectje begonnen, maar dat mislukte, dat stimuleert ook niet, dus ik pakte eens een paar oude dozen uit de kast. Als eerste de doos met brieven die mijn moeder schreef aan haar ouders en broer in Serooskerke toen ze pas getrouwd waren en op Dreischor woonden in 1939. Er zijn brieven tot en met 1945, al zijn de meeste van 1941-1942, ik kan dat alleen zien aan het poststempel dat soms niet duidelijk is en soms ook aan de enveloppen die dan bij elkaar horen en de postzegels die steeds duurder werden, de eerste waren maar 3 cent, de laatste 7,5 cent. Mijn moeder zeete bovenaan de brief altijd, Dreischor zaterdagavond, of dinsdagmorgen, daar heb ik niks aan.

Janny werd in april 1941 geboren, ik las de laatsten van het stapeltje, zoveel zijn het er nu ook weer niet en daar heeft ze het over tekeningen en dat ze al kan breien. Ik was toen nog niet geboren, dus ja over mij valt er niet veel te lezen.

Erg snugger was ze nog niet want dat februari maar 28 dagen heeft wist ze ook nog niet.

Morgen nieuwe dag nieuwe kansen, zal blij zijn als het bedtijd is.

Ria Vrijdag 02 Februari 2024 at 6:36 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Je hebt er wel eens zo’n dag tussen dat helemaal niets wil…

Sjoerd, (URL) - 03-02-’24 07:23
Jan K. alias Afanja

Maar dit jaar heeft februari mooi een dagje meer.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 03-02-’24 15:05
John

Heidi doet ook haar muts nog op, handschoenen op, en gaan.

John, (URL) - 04-02-’24 08:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.