Onderhanden

Omdat ik deze tekening eerst niet mooi vond heb ik hem nog eens even onderhanden genomen. Nu vind ik hem stukken beter dan de eerste.

Joop heeft vooral 's nachts veel pijn en is 's morgens helemaal verstijfd. De jeuk is wel minder, maar armen, nek, benen, enkels gingen alleen maar steeds meer pijn doen, dus vanmorgen maar weer de dokter gebeld, kwart over twee konden we terecht.

Alles bij elkaar is het verwarrend en eigenlijk een vreemd verhaal, wat de pijn betreft dacht ze aan spierreuma maar dat stond dan weer los van de jeuk. Ze wist het niet en stuurde ons (gelukkig) door naar de spoedeisende hulp. Daar weer het hele verhaal. Bloed geprikt, urine onderzocht, longfoto gemaakt, de hele mallemolen door. En ook zij dachten aan Polymyalgia rheumatica

Spierreuma komt vrij vaak voor. De dokter beloofde dat het met de prednisolon tabletten binnen een dag of drie over, of toch een stuk minder zou zijn (als dat zou kunnen)

We zijn gelijk maar langs de apotheek gereden en eenmaal thuis de eerste geslikt. 

Honger hadden we ook. We waren na de dokter nog langs huis gereden en ik had een paar appeltjes en een banaan meegepakt. Eenmaal daar kregen we niets, geen koffie of thee, gelukkig vond ik bekertjes in de kast voor wat water.... en maar wachten en wachten, vier uur op een houten stoeltje, Joop had tenminste een bed.

Acht uur waren we thuis, gelukkig had ik soep en brood en eieren, prima maaltje als je trek hebt.

Ria Maandag 13 September 2021 at 8:45 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Tsjonge wat een dagen op deze manier. Nu maar hopen dat het snel de goede kant op gaat.

Sjoerd, (URL) - 14-09-’21 07:48
John

Goh, en dat opeens na de operatie? Of heeft Joop er al vaker last van gehad?

John, (URL) - 14-09-’21 08:05
ria

Nee, niet vaker gehad Jan. De prednison werkt in elk geval, het gaat al stukken beter.

ria, (URL) - 14-09-’21 08:17
Dhyan

Heb je ook gevraagd of het niet vanzelf weer over gaat?
Ik vind het nogal wat om voor iedere klachtje zomaar medicijnen in te nemen en alle bijwerkingen voor lief nemen.

Dhyan, - 14-09-’21 11:01
ria

Sorry Dhyan, maar dit was niet ‘zomaar’ een klachtje hoor, dan stuurt de huisarts je echt niet naar de spoedeisende hulp.

ria, (URL) - 14-09-’21 11:07
Jan K. alias Afanja

Heel vervelend als je op die manier aan het sukkelen bent. Hopelijk brengt de prednisolon verlichting, het is een paardenmiddel, maar het werkt vaak wel.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-09-’21 11:42
Dhyan

Oké.

Dhyan, - 15-09-’21 09:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.