Win win

Joop stapt als het zo koud is alweer lekker ingepakt op de fiets, inclusief verwarmde wanten. Geen dooie vingers en ander koukleumgedoe, gewoon lekker warm fietsen. 

Gisteren begon hij ineens over een e-bike, of we die dan toch maar niet moesten kopen, dat zou het fietsen wel wat veraangenamen wat hem betreft. 

Ik zei gelijk nee, want fietsen is nog steeds mijn hobby niet en ik doe dat alleen bij prachtig zonnig weer, zonder wind. Maar ik kan me wel voorstellen dat Joop er wel baat bij heeft. Het waait hier regelmatig best hard in de polder, dus ja, hij moet wel aan de gang blijven natuurlijk en wat in zijn kop zit zit nu eenmaal niet in zijn kont dus vandaag heeft hij er al eentje aangeschaft, fietsenverkopers genoeg in de buurt.

Eerst een orientatierondje bij twee winkels en na enig nadenken weer terug naar de dichtstbijzijnde waar hij ook korting kreeg, de nieuwe modellen komen eraan. Het werd een Gazelle Grenoble c8.

Er zijn veel verschillende modellen dus ik doe maar geen foto of link, die komt maandag wel, dan wordt hij bezorgd. De motor zit in elk geval onder de bagagedrager. Zijn 'oude fiets' die we vorig jaar ook daar kochten kon hij weer inruilen. En korting en inruilen, win win.

Ria Zaterdag 21 November 2020 at 6:37 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

negen reacties

Margo

Heeft hij wel een model zonder stang genomen? Dat is makkelijker afstappen. Zo’n e bike is veel zwaarder dan een gewone en als je onderuit dreigt te gaan kun je makkelijk van je fiets springen. Jan reed bij ons laatste rondje door de polder de berm in (hij kijkt nooit goed uit) en die was blubberig en ja hoor, daar ging hij. Niks aan de hand uiteindelijk, maar ik bedoel maar.
Wij hebben nu beiden een e bike, ik heb ook een nieuwe, een minder zware dan ik had. Zeg hem dat hij niet harder moet gaan dan zo’n 17 km per uur, dat is al hard zat. Ik moet het ook steeds tegen Jan zeggen, niet te hard!

Margo, - 21-11-’20 19:25
Sjoerd

De motor onder de bagage drager, dat is nieuw voor mij… Meestal zit daar de accu.

Sjoerd, (URL) - 21-11-’20 20:02
ria

@Margo: ja zonder stang hoor, hij kan wel 25km (oh veel harder nog weet ik nu), dus ja ik weet precies hoe dat zal gaan, gelukkig ben ik er niet bij.

@Sjoerd: Een beetje dom van mij maar het is natuurlijk de accu die onder de bagagedrager zit, waar de motor dan zit weet ik ook niet, ik heb geen verstand van e-bikes en wil er ook geen.

ria, (URL) - 21-11-’20 20:46
John

Ja, je komt ook gelijk een heel stuk verder. Zolang ik nog zonder al te veel moeite kan fietsen doe ik het op een gewone fiets met versnellingen.

John, (URL) - 22-11-’20 08:31
Jan K. alias Afanja

Lijkt me een verstandige keuze waar Joop vast geen spijt van krijgt.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 22-11-’20 12:15
Heleen

Wat ik het leukste van deze aflevering vind: de Blur, bedoeld of toevallig?

Heleen, - 22-11-’20 22:16
ria

Bedoeld natuurlijk Heleen :-D

ria, (URL) - 23-11-’20 10:11
Dhyan

Ik heb even gekeken je kunt hem ook in de Platina uitvoering krijgen, met een flinke actieradius en krachtigere motor (die hier wel nodig is vanwege het heuvelachtige gebied). Maar de accu Ria zit in de voorstang gebouwd en niet onder de bagagedrager. Of hij moet een ouder model hebben.

Dhyan, - 23-11-’20 10:13
ria

Nee de accu zit onder de bagagedrager hoor. Wel een krachtigere motor. Dat kan zijn hoor dat et een ouder model is, niet voor niets afgeprijsd denk ik vanavond plaats ik wel een foto.

ria, (URL) - 23-11-’20 10:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.