Normaal of niet

Het was weer volop genieten vandaag. Vanmorgen gelijk samen de deur uit voor de eerste drie kilometer en Joop doet er dan tien op de fiets, hij bracht appelflappen mee voor bij de koffie.

En vanmiddag een wat uitgebreidere ronde en dan kom je toch ongemerkt aan bijna elf kilometer. Hoe het dan komt dat ik daar zo lang over doe zoals vanmiddag is voor jullie een vraag en voor mij een weet, hahaha.

Hier kan ik zo van genieten, ik snap niet dat er met dit weer mensen zijn die een bos opzoeken, met geen enkel weer eigenlijk maar zeker niet nu. Geen wind! Zon! Ver Kijken! Af en toe een bekende tegenkomen die ook aan het genieten is en zeggen dat het toch zo lekker is nu in november.

Heerlijk! 

Oud nieuws is dat sinds een paar dagen Brouwerseiland eindelijk van de baan is! Van begin af aan was ik erg tegen met nog een 'stuk of wat' anderen en dat is gelukkig niet voor niets geweest! 

Als nu Trump ook nog de verkiezingen verliest en daar ziet het inmiddels wel naar uit, dan ziet de wereld er toch ineens een stuk beter/anders uit!

Dan hebben we Corona nog over. Ik hoorde vanavond in het nieuws dat vooral dementerende ouderen en bejaarden in het algemeen corona krijgen, gewoon omdat ze het niet meer snappen of vergeten afstand te houden.

De feestende jongeren, krijgen het gewoon niet omdat ze buiten feesten, of ze krijgen het wel maar zijn er niet erg ziek van en gaan zeker niet dood, ze zijn jong en sterk, de meesten tenminste.

Ik ga niet feesten, zoek geen bejaarden op, zorg ervoor dat ik verder zoveel mogelijk mensen uit de weg blijf en dat mijn conditie goed is!  En dat zouden meer mensen moeten doen!

We gaan allemaal een keer dood en dat komt dan door het één of het ander en nu met Corona sommigen misschien wat eerder dan verwacht. Al die maatregels, het gaat me allemaal veel te ver. En ik zei het al eerder, hoeveel depressievelingen hebben we er sindsdien bij, hoeveel zelfmoorden zijn al gepleegd door alleen al al die maatregels? En wat zijn op de langere termijn al die niet te onderschatten gevolgen...

Van mij mag het leven weer op standje 'normaal'.

Ria Zaterdag 07 November 2020 at 4:52 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Standje normaal maakt het alleen maar erger…

Sjoerd, (URL) - 07-11-’20 22:19
Ellen

De bossen o.a. het Speulder en Sprielderbos zijn momenteel prachtig. Alle seizoenen hebben hun charme. Maar gelukkig hebben we in Nederland een veelzijdig landschap om te genieten van de natuur.

Ellen, - 07-11-’20 22:46
John

Jullie eten heel wat appelflappen volgens mij :)

John, (URL) - 08-11-’20 13:22
Irene

Tja, dan moet je even serieus overleg plegen met het virus hè :-p

Irene, (URL) - 08-11-’20 17:06
ria

Irene: Ik bedoel eigenlijk dat oudere mensen, tot wie ik mezelf absoluut nog niet reken, niet meer gewoon dood mogen gaan tegenwoordig en koste wat kost in leven worden gehouden. Dat klinkt misschien hard, maar ik vind dat nergens voor nodig.
Ongeneeslijke kankerpatienten worden ook naar huis gestuurd, om daar te overlijden. Worden bedlegerig en krijgen morfine tot de dood erop volgt, om het maar eens simpel te zeggen.
We gaan toch allemaal een keer aan het een of het ander dood en nu is dat Corona, of misschien niet eens corona, maar eerder longontsteking, zoals veel ouderen.
Ik roep ook maar wat hoor, maar als ik zoals vandaag hoor dat er weer ergens een mug is die dodelijke steken uitdeelt…. tja dat kan, er zijn genoeg andere beesten die je ook dood kunnen maken. Het leven zit vol verrassingen en op den duur ga je eraan dood.

ria, (URL) - 08-11-’20 18:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.