Verre verwanten

Natte boel vandaag! Vanmorgen trof ik het nog en we deden een heel rondje Korteweg, maar daarna begon het te plenzen. Dat duurde tot halfverwege de middag, dacht ik. Het leek droog en dat was het misschien ook even, maar onderweg begon het weer, dat was het staartje zullen we maar zeggen, maar daar word je ook nat van.

Dit huis krijgt binnenkort nieuwe bewoners, het was binnen een paar weken verkocht.

Sinds een paar dagen heb ik contact met een paar verre familieleden, broer en zus, ik vertelde al dat ze op zoek was naar peperbollen en zodoende op mijn blog terecht kwam.

Erg leuk. Joop heeft onze stambomen een paar jaar geleden helemaal uitgezocht tot ergens in 1700 en deze van Felius weet er ook alles van, veel meer dan wij denk ik zomaar. We gaan zeker binnenkort eens kennis maken en als Joost dit leest is hij ook uitgenodigd. Ik heb geen idee of hij nog weleens langskomt hier op mijn blog, misschien af en toe eens. We zullen het zien, wordt vast vervolgd.

Ria Donderdag 07 November 2019 at 6:39 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

acht reacties

Sjoerd

Een beetje troosteloos weer vandaag. Maar dat hoort erbij zullen we maar denken. Leuk dat je op deze wijze verre familie ontdekt.

Sjoerd, (URL) - 07-11-’19 20:06
Joost van Felius

Ik ben er nog steeds en kijk regelmatig naar je blog. Ik kom nog regelmatig op Schouwen Laatst nog een nostalgische toer gemaakt op Zonnemaire met mijn broer en gegeten bij de Smidse. de groetjes uit Breda Joost van Felius

Joost van Felius, - 07-11-’19 22:03
ria

Nou wat leuk Joost! Ik heb Hans, want zo heet de archivaris al over je verteld en dat we elkaar ontmoet hebben op Dreischor, nu drie jaar geleden. Hij vertelt honderduit en de van Feliussen … wat zijn er veel lijkt het! Je komt toch ook, met broer natuurlijk. Mijn zus is inmiddels ook op de hoogte. :-D

ria, (URL) - 07-11-’19 22:44
Hans van Felius

En ik ben dus dat verre familielid… dat wordt een zaaltje afhuren! Voor Joost, een paar jaar geleden had ik eens contact met Noortje van Felius, je nichtje. En vroeger wel wat meer contact met Joost van Felius, raadslid en wethouder. Leuk al die familieleden…

Hans van Felius, - 08-11-’19 18:34
ria

@Hans ja dat liep ik ook al te denken over dat zaaltje want zo groot is mijn huisje niet. Komen jullie eerst maar eens peperbollen kopen ;-)

ria, (URL) - 08-11-’19 18:37
Renesmurf

Ik heb niks met stambomen. Hier was het vandaag koud maar prachtig weer, want het bleef eens een keertje droog.

Renesmurf, (URL) - 08-11-’19 18:51
Joost van Felius

Joost van Felius(de wethouder) is een broer van Nel de Graaf-van Felius.
Noortje van Felius is een dochter van mijn broer en woont in Beek en Donk.
Hans v Felius ken ik niet persoonlijk, maar ik denk dat hij degene is die de familie van Felius op een rijtje heeft gezet.

Joost van Felius, - 08-11-’19 19:47
Janny Waanders van Felius

Grappig hoor ,door het verlangen naar Zeeuws sinterkloas snoepgoed verwanten ontdekt en door dat contact erg leuke reacties ! Zeeland zit in mijn DNA en al woon ik sinds “ De Ramp “ niet meer op Schouwen-Duiveland mijn geboortegrond blijft trekken, eens een Zeeuwse ,altijd een Zeeuwse !

Janny Waanders van Felius, - 08-11-’19 21:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.