Grijs en rood

Er wordt hier nogal eens een dakje vernieuwd en gisteren zag ik het eigenlijk voor het eerst bij dit dak, hoewel ik het elke dag wel een paar keer zie, aan allebei de kanten. Aan de voorkant liggen grijze pannen en aan de achterkant rode. Er werd al volop gewerkt toen ik langsliep dus ik vroeg eens hoe dat zo kwam. 

Nu blijkt dat grijze pannen duurder zijn dan rode, ik weet niet of dat nog zo is, maar vroeger blijkbaar wel, en om geld te besparen legden ze dan aan de achterkant van het dak rode. Nooit geweten, nooit gezien ook en raar eigenlijk.

Maar het blijft wel zo en dat is dan wel weer leuk vind ik, want de dakjes worden vernieuwd en geisoleerd, maar er gaan dan weer wel dezelfde pannen op, zodat er aan de buitenkant eigenlijk niets veranderd.

's Morgens laat Didi het een beetje afweten, maar 's middags zet ze de vaart erin, lekker voor mij ook dat we een beetje door kunnen wandelen, de temperatuur is er ook naar. Joop fietste heen en weer naar Scharendijke, even naar Mir.

De garage belde, onze automobiel wordt half november waarschijnlijk geleverd, nog even geduld. De aankomende APK keuring rond die tijd wordt als het nodig mocht zijn wel door de garage gedaan en vergoed. Fijn!

Ria Dinsdag 17 September 2019 at 3:48 pm | | Standaard

twee reacties

Sjoerd

Vreemd om zo je huis met pannen te bedekken, maar aan dedere kant wel te verklaren met die zunige Zeeuwen…

Sjoerd, (URL) - 17-09-’19 22:06
Jan K. alias Afanja

Je vergeet het blauw van de lucht nog te noemen.
Verder ben ik blij dat wij grijze dakpannen hebben. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-09-’19 17:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.