Met de bus

Vanmiddag kwam ineens de bus aanrijden toen ik bij de bushalte liep, zo'n ouwe, het was bijna vroeger, alleen de regen ontbrak. Oh nee het was middag dan scheen de zon vaak alweer.

Als het 's morgens regende, flink regende, niet van die miezer, dan mocht ik met de bus van mijn ouders. Heerlijk! Dan zat je met z'n allen in zo'n dampende naar natte kleren stinkende overvolle bus, want iedereen mocht dan bussen. Vaak moest je ook nog langer wachten omdat er een extra bus werd ingezet, nat werd je sowieso toch, alleen niet op de fiets. En 's middags als je dan weer naar huis moest scheen vaak de zon alweer, dan vond ik het weer zonde dat ik met de bus was.

Deze bus vol passagiers ging op de koffie of misschien wel een borrel bij de Smisse.

De RTM begon als Tramweg Maatschappij, die tijd heb ik niet meer meegemaakt.

RTM staat nu voor Rijdend Tram Museum.

Ria Donderdag 12 September 2019 at 6:03 pm | ΒΆ | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

drie reacties

Francien.

Met de bus als het regende? Je trekt maar een regenjas aan. Geen gezeur. 20 km heen en weer terug.
Terug ging je zeker op de fiets, want wij waren om half twee uit. En de trein ging om vijf over half twee. Dus dan was je met de fiets toch vlugger thuis.
Ik zat trouwens midden in Arnhem, op het Thorbecke lyceum. Later, omdat het gym toch wat problematisch werd, op de MMS.
Mijn jongens mochten gewoon in Zevenaar op het Liemers college, al was het RK. Hoefden ze niet dat klere eind te fietsen.

Francien., - 12-09-’19 19:37
Sjoerd

Gewoon lekker met de fiets, ik kan me nog herinneren dat het 16 graden vroor. Koud dat het was. Ik ging te keer als een dulle op de fiets. Alleen maar om het warm te krijgen. Ik had toen wel van die moffen op de fiets waar je je handen in kon steken. Op school had ik alleen maar last van de voeten, die waren wel koud geworden.

Sjoerd, (URL) - 12-09-’19 21:45
Jan Kelderhuis

Met de bus naar school .. wat een luxe …
Dat kwam bij ons op school volgens mij niet voor. Fietsen!, luidde het parool, door weer en wind. :-)

Jan Kelderhuis, (URL) - 14-09-’19 10:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.