Bezig

Lekker vroeg opgestaan vanmorgen en zo had ik al een rondje gedaan voordat Joop uit bed was, die had een drukke week achter de rug, een paar avonden best laat thuis, dus dan wil je weleens even uitrusten.

Vandaag de achterkant gezeemd en de boel geveegd, vegen is leuk, daar knapt de boel van op.

Nog even boodschappen in Scharendijke waar je dan altijd bekenden tegenkomt, best gezellig natuurlijk.

Vanmiddag wandelden we naar de papavers die inmiddels uitgebloeid en aan het opdrogen zijn. Ze rammelen nog niet van de zaadjes no even wachten tot ik er eentje pluk voor Margo.

Straks nog even naar het dorp waar de fanfare speelt die blijkbaar een verrassing heeft. Nu eerst nog even een rondje anders wordt het te laat. Druk druk.

Ria Vrijdag 05 Juli 2019 at 6:07 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

zes reacties

Sjoerd

Goh, niets te doen met je pensioen… Ik verveel me ook nog niet.

Sjoerd, (URL) - 05-07-’19 22:46
Heleen

Nu moet ik je toch wijzen op een fout hoor. Je schrijft dat de fanfare vanavond speelt, maar Nut en Uitspanning is een harmonie. En een harmonie een fanfare noemen, is bijna vloeken in de kerk. Dus niet meer doen. Ik zal je op onze eerstvolgende wandeling uitleggen wat het verschil is. Ik vond het trouwens wel leuk dat Joop en jij kwamen luisteren. Didi heb ik wel gemist.

Heleen, - 05-07-’19 23:07
ria

Ojee, die fout heb ik geloof ik al eens eerder gemaakt, maar daarna heb je het niet uitgelegd, daar komt dat door natuurlijk. Wij hebben nog even op het terras bij de Smisse gezeten daarna, was ook wel weer eens gezellig!

ria, (URL) - 05-07-’19 23:28
Margo

Die bollen zijn ook mooi. Zeker als ze verdroogt zijn. Maar ik denk dat ze eerder geoogst worden voordat het kroontje zich iets oplicht, want dan ontstaan er gaatjes waardoor het zaad eruit kan waaien. Daar heef de papaverkweker niets aan, denk ik. Je kunt zo’n bol dus makkelijk plukken en thuis te drogen leggen in een open bakje.

Margo, (URL) - 06-07-’19 12:23
Jan K. alias Afanja

Ze hebben het dan wel vaak over de Afghaanse papavervelden, maar jullie Zeeuwen kunnen er zo te zien ook wel wat van … ;-)
Wel weer mooie foto’s!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 06-07-’19 13:55
Irene

Ik hou ook van vegen. Rustgevend.

Irene, (URL) - 06-07-’19 16:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.