Kleurige vrijdag

Er was niets zwarts aan deze vrijdag voor mijn gevoel, hij was vooral zonnig.

Vanmorgen een rondje zus en vanmiddag een rondje zo, allemaal alleen want Joop had andere bezigheden vanwege de duiven.

Kijk toch eens hoe mooi en vooral hoe stil en rustig, ook al rijden er best nog veel boeren af en aan, maar hier kan ik dus erg van genieten.

Joop had vorige week een tekenblok voor me meegebracht, tenminste dat dacht ik tot ik vanmiddag ineens 'aquarel' zag staan, dat klopte niet.

Ik ging even terug om te ruilen maar de A3 die ik wilde was er niet, wel A2 en dat is best groot, maar als je die door de helft doet heb je 2x A3, dat wist ik ook niet ik dacht 2x A4, best ingewikkeld die Atjes.

Er stond ook een doosje kleurtjes en ik keek eens rond of er losse potloden te koop waren, die had hij niet meer. Ik begrijp dat wel, het is net als vroeger met het DMC borduurgaren natuurlijk een hele investering om alle kleurtjes altijd in voorraad te hebben.

Van grote kleurdozen gebruik je ook de helft niet.

Dat doosje wat er stond is een mengsel van goede en slechte kleurpotloden, meneer Zwart neemt weleens wat terug zei hij. Misschien van mensen die stoppen met kleuren of het niet meer kunnen omdat ze overleden zijn, ik weet het niet, maar ik heb nu 160 kleurpotloden voor € 2.--, daar kan een mens niet aan miskocht zijn.

Ria Vrijdag 25 November 2016 at 7:09 pm | | Standaard

zes reacties

Margo

Canson papier, ik heb ook nog veel aquarel papier. Ik ga eerst eens kijken of het werkt met pastelpotloden en anders maar weer bewaren voor als ik ooit nog met waterverf aan de gang wil gaan. Misschien anders maar naar mnr. Zwart. Of wil Therese het misschien?
Zijn het fijne potloden? Welke merken? Wel een koopje!

Margo, (URL) - 25-11-’16 20:16
ria

Ik heb ze nog niet geprobeerd, nog niet eens naar de merken gekeken dat ga ik op mijn gemak eens doen. Canson papier is geweldig ik gebruik het nu al een paar jaar.

ria, (URL) - 25-11-’16 20:19
ria

Ik heb trouwens ook nog heel mooi aquarel papier te liggen.

ria, (URL) - 25-11-’16 21:22
Thérèse

160 kleurpotloden…. als dat geen kleurige vrijdag is. Hier was het ook mooi weer maar wel een beetje koud.

Thérèse, (URL) - 25-11-’16 23:11
Sjoerd

Dat is inderdaad een koopje. Voordat je daar doorheen bent heb je heel wat gekleurd.

Sjoerd, (URL) - 26-11-’16 08:10
gerda

Mooi…..kleurig fleurig…

gerda, - 06-12-’16 21:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.