Even doorbijten

Negentien jaar geleden inmiddels, dat ik er aan begon met als eerste de onderkaak. Ik vertelde er al eens eerder over. Daarna volgde een jaar later de bovenkaak (zie foto), of misschien zelfs twee jaar later, dat weet ik echt niet meer. Het dossier is inmiddels kwijt in het ziekenhuis, dat vind ik toch wel raar. Alles was blijkbaar nog niet zo geautomatiseerd dat het bewaard bleef, of misschien ligt het nog wel ergens in een kast, maar ja ga daar maar eens naar zoeken.

De tandarts vroeg de laatste keer aan mij hoe lang het geleden was, ik weet dan wel dat ik er in 1996 mee begon, maar daarna ben ik de volgorde wel een beetje kwijt hoor, ik had toen ook nog geen weblog.

En nu staat er er weer een rits afspraken gepland, te beginnen a.s. woensdag. Ik krijg nieuwe gouden knopjes, die van mij zijn uit de tijd, want ook dat gaat snel. Ze zijn vrij groot, die ik nu krijg zijn kleiner en daarna nieuwe tandjes met weer een ingebouwd pantser, in deze zit alweer een scheur.

Om dat allemaal voor elkaar te krijgen moet als eerste mijn tandvlees weer 'bij'gesneden worden, zie bovenste foto, dat groeit nu over de implantaten heen, ze doen dat met een soort appelboortje....

Nieuwe tanden, passen, meten, happen, ik vind het prima, maar als ik ergens tegenop zie is het wel die eerste stap. Tranen met tuiten heb ik gehuild, nu dus zo'n achtien jaar geleden, toen de tandarts me vertelde dat er nog een tandvleescorrectie moest gebeuren en wel nu gelijk, ik was er nu toch.... verschrikkelijk, daar heb ik echt een trauma aan overgehouden.

Het was een ieniemienie druppeltje dat ik toen net niet meer kon hebben... met die achterlijke lange verdovingsspuiten in je verhemelte en onder je neus. Nog twee nachtjes en Joop gaat mee...

Ria Maandag 07 September 2015 at 6:30 pm | | Standaard

twaalf reacties

joke

Zo dat is niet niks!!! Doorzettertje ben jij…!!!!

joke, - 07-09-’15 20:06
Sjoerd

Ik heb nu al 45 jaar mijn gebit en ze zijn al 10 jaar aan het zeuren dat de kaak te veel aan het slinken is….

Sjoerd, (URL) - 07-09-’15 21:01
Renesmurf

Brr, waar begin je wel aan! Maar voor je eigen bestwil en zo. Ik ben blij dat ik niet in jouw schoenen sta. En sterkte alvast er mee.

Renesmurf, (URL) - 07-09-’15 22:24
Ina

Wordt weer even “ doorbijten” de komende weken :-/

Ina, - 07-09-’15 22:46
ria

Alleen woensdag maar hoor ina daarna is peanuts.

Doen Sjoerd! Vooral je ondergebit. Dat duurt niet lang meer en je kunt het niet meer inhouden. Dan loop je alleen nog met een bovengebit zoals zoveel bejaarden van nu, dat blijft wel hangen zolang je niet te gek doet.
Je bent nog jong zat, nu kan het nog. Ik denk zelfs dat je het volledig vergoed krijgt.

ria, (URL) - 07-09-’15 23:05
tiineke

Krijg nu al rillingen als ik er aan denk.
En zal binnenkort er zelf aan moeten geloven met een onder gebit.
Alvast sterkte er mee.

tiineke, - 07-09-’15 23:11
aargh

O jee sterkte. Ik krijg al de zenuwen van die foto bovenaan. Fijn dat Joop meegaat.

aargh, (URL) - 07-09-’15 23:56
Hanneke

Wat ben ik blij dat mijn eigen tanden nog niet uit de tijd zijn.
Sterkte, Ria!

Hanneke, (URL) - 08-09-’15 00:00
Wieneke

Jij kunt het aan, Ria! Dat weet ik gewoon. Maar toch: heel veel sterkte gewenst!

Wieneke, (URL) - 08-09-’15 08:46
John

Bah bah, een tandvleescorrectie. Ik krijg al pijn in mijn mond als ik er aan denk. Ik wens je enorm veel sterkte in ieder geval.

John, (URL) - 08-09-’15 09:39
Thérèse

Ja, heel veel sterkte Ria.

Thérèse, (URL) - 08-09-’15 10:29
Dhyan

Goh Ria wat moet jij veel op je tandvlees hebben gelopen, succes morgen.

Dhyan, - 08-09-’15 18:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.