Uitkijken naar...

Gisteren en vandaag toch tussen de bedrijven door een paar leuke vlinderfoto's gemaakt die ik niet zomaar voorbij wil laten gaan.

Waaronder deze gele. Er waren er veel van en ze fladderden vrolijk in de rondte, maar zitten ho maar... nou even dan.

De namen zal me een zorg zijn, ze zijn mooi.

en dat in twee dagen tijd.

Vanavond had Yara haar jaarlijkse strandrit. Mijn filmpje is een beetje mislukt, omdat ik de honden vasthield. Hopelijk is die van Silvia beter gelukt, zij is helemaal in haar nopjes met mijn oude toestel :)

Ik haakte nog een muts vandaag en op het strand vanavond begin ik alweer een beetje naar de leegte van de winterse stranden te verlangen... ja ja ik weet het, eerst de zomer nog en een lange, lange herfst.

Ria Maandag 05 Augustus 2013 at 8:42 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zeven reacties

aargh

Ze zijn mooi, het barst van de vlinders op het ogenblik. Die tongetjes op de foto’s, leuk! En wat je er ook van vindt ik zeg het lekker toch :P
Kleine vos, gele luzernevlinder (die heb ik hier dus nooit!), oranje zandoogje en bont zandoogje. Best leuke namen toch?

aargh, (URL) - 05-08-’13 21:23
ria

Jaa, goed hoor, ik hoopte er al een beetje op, want zandoogjes wist ik wel en die vos was ik ook nog wel achter gekomen, maar die gele wist ik ook niet, ik had hem ook nog nooit met zoveel tegelijk gezien, zeker een stuk of tien.
Prachtige namen ;-)

ria, (URL) - 05-08-’13 21:41
Floyd

misschien kan je iets leren over vlinders herkennen op deze site http://www.vlindermee.be/soorten.aspx

Floyd, - 05-08-’13 22:07
Irene

Aan die onderste foto te zien heb je toch helemaal niet te klagen over volle stranden?

Irene, (URL) - 05-08-’13 22:26
ria

Hee Floyd! Leuke link! Ik heb hem opgeslagen.

Nee Irene, zo ‘s avonds is het best rustig, daarom moest ik er ook aan denken, ben er te lang niet geweest, ook vanwege de zere knieën van Didi afgelopen winter/voorjaar. Daar moet maar weer eens snel verandering in komen, voor de broodnodige variatie ;-)

ria, (URL) - 05-08-’13 22:37
Jan K. alias Afanja

In de koude eerste helft van dit jaar waren er maar weinig vlinders en andere insecten te zien. Dat is door de warmte sinds begin juli intussen wel goedgemaakt. Dat laat jij met deze serie ook mooi zien.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 06-08-’13 15:34
Sjoerd

Zoveel heb ik in mijn tuin nog niet gezien…

Sjoerd, (URL) - 06-08-’13 19:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.