Boompje groot...

Eesrt dacht ik dat het 'onkruid' was, of een zaailing van iets dat ik niet wilde, maar toen ik hem een paar jaar geleden uit de aarde trok hing er een nootje aan, een okkernoot. Toen heb ik hem weer netjes op dezelfde plaats vast gezet en zo is hij de laatste twee jaar behoorlijk gegroeid en omdat ik het geen goed plekje vond heb ik hem gisteren uitgespit en weer ergens anders geplant, met goedvinden van buurmand Mark want hij krijgt er op den duur ook schaduw van, als het goed is. Ik zal dat waarschijnlijk niet meer meemaken. Boompje groot plantertje dood, is toch wel van toepassing hier denk ik want het boompje is nu ongeveer een halve meter.

Ik kocht gisteren ook al de eerste Franse Geraniums bij de Lidl, nog wel erg vroeg natuurlijk, maar ze waren zo mooi dat ik ze niet kon laten staan. Ze staan al lekker met hun voeten in een flinke bak aarde, beter dan die koude potjes natuurlijk. Ik zie wel wat ervan komt.

Vandaag ruimde ik onze klerenkast op. Alles ligt weer netjes en de helft heb ik weggegooid (bij wijze van spreken dan, maar best veel). En ik wandelde een rondje... erg koud, ik vond het jammer dat ik geen wanten aan had.

Het eiland helt zo langzamerhand weer een beetje over. Het is erg druk, maar niets blijft wat het is, ook de Paasgekte niet.

Het Fluitekruid wel natuurlijk, de uitzondering die de regel bevestigt...

Ria Donderdag 05 April 2012 at 7:11 pm | | Standaard

vijf reacties

adriaanbrillie

De natuur heeft nu eenmaal andere regels.

adriaanbrillie, (URL) - 05-04-’12 23:35
Thérèse

Dat van ‘boompje groot, plantertje dood’ zei mijn vader ook altijd. Hij wilde soms wel eens een nieuwe boom planten, maar werd er te weemoedig van. Het bleef dus bij struiken en bloemen en groente. De moestuin was hem het liefst.

Thérèse, (URL) - 06-04-’12 01:06
tineke

Ik vind het nog tevroeg hoor voor plantjes te poten,als ze nachtvorst afgeven,blijf ik met die potten sjouwen.

tineke, - 06-04-’12 10:37
Irene

De notenboom die we in het vorige huis hadden groeide wel heel snel hoor. In negen jaar tijd van sprietig 4 m hoog tot een volwassen boom die nodig gesnoeid moest worden (en daarna al snel weer net zo groot werd). Prima noten daarvan, en veel. Dus als plantertje haar best een beetje blijft doen maakt zij boompje groot nog wel mee.

Irene, (URL) - 06-04-’12 10:57
ria

@irene: Mijn best doe ik zeker hoor, we zien het wel ;-)

ria, (URL) - 06-04-’12 20:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.