Scheisse


foto marco.p

De foto stond opeens op “Zeelandnet”:http://www.zeelandnet.nl/foto/ en volgens mij is het dezelfde man als waarmee ik eerder een aanvaring had.
“Halte den hund bei dir!” riep hij gebiedend.
Ik riep Didi wel, maar ze wilde ff snuffelen aan de prachtige greppel die ze aan het graven waren, als ik dan doorloop komt ze vanzelf.
“Hunden mussen aan die leine!” riep ie ook nog, terwijl het nog niet eens tien uur was en het strand hartstikke leeg, op hun na dan..
Ik ben maar doorgelopen, maar ik moet me dan wel inhouden om niet te roepen of ie zelf niet ‘an die leine muss, mit seinen grossen schmoel’.
Gelukkig had Didi een stukje ervoor bij het Koepeltje een doosje met vier worstenbroodjes ontdekt, dat stond daar gewoon op het gras bij een paar stoeltjes, niemand te bekennen. Ze had er eerder eentje te pakken dan dat ik het in de gaten had. Ik heb het doosje met de resterende drie netjes op het tafeltje gezet dat erbij stond, die andere was inmiddels al op, jammer dan. Ik heb niets tegen Duitsers hoor, maar zo gauw ze zo raar gaan roepen, zonder enige reden, gaan mijn nekharen overeind.

Onze printer deed ook al een tijdje raar, hij pakte vaak meerder papiertjes tegelijk en was al heel oud. Nu was de inkt ook op, tijd voor een nieuwe vond Joop eindelijk, ik had het al zo vaak geroepen. Met deze kwam hij thuis. Plus nog een draadloze router, wat een luxe weer, straks kan ik op de bank mijn stukjes doen met Joop zijn laptop… maar misschien wil ik dat wel helemaal niet…
Eigenlijk wil ik ook niet overal op dat internet kunnen. Onder het lopen even wat twitteren, of een foto on line zetten, nee dat hoeft voor mij niet zo nodig, alles op zijn tijd. Als ik wandel wandel ik en geniet van de dingen die er dan zijn, maak foto’s, maar de behoefte om ze gelijk wereldkundig te maken ontbreekt volkomen, dat doe ik thuis op het gemak, achter dat ding met een pot thee, of een wijntje.

Ria Zaterdag 12 Juni 2010 at 6:56 pm | | Standaard

veertien reacties

Renesmurf

Ik heb ook niks tegen Duitsers, ze nemen tenslotte geld mee. Maar anderen de les lezen vind ik nooit goed, van niemand. Als een hond losloopt bijt die niet.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 12-06-’10 19:52
Me!

Hij had gewoon gelijk. Een hond die niet luistert moet gewoon aan de lijn. Als je dat een hond op deze wijze duidelijk maakt, niet luisteren dan aan de lijn, went die daaraan en luistert vanzelf.

Me!, (E-mail ) (URL) - 12-06-’10 22:37
ria

@Me: Ja ja, jij komt ook altijd gelijk als A. je roept als je rond een mooie auto loopt zeker ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 12-06-’10 22:48
Brillie

Honden moeten ook aan de lijn. Dat is heel normaal in dit land.

Brillie, (URL) - 13-06-’10 00:14
Thérèse

Ik geef je in alles groot gelijk. Als een Nederlander zo’n grote bek opzette, pikte je het ook niet.
En alsmaar twitteren enzo. nee, dat hoef ik ook niet. Er gaat toch niets boven ongestoord van alles genieten. Houwen zo!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 13-06-’10 00:35
Brillie

Wist je dat Duitsland het WK gaat winnen?

Brillie, (URL) - 13-06-’10 01:13
marlies

als jij al wandelend zou internetten zou je niet zo van het wandelen genieten, geen aandacht aan didi en je omgeving kunnen besteden en hoogstwaarschijnlijk heel andere (of geen) blogjes schrijven. houen zo.

marlies, - 13-06-’10 01:54
Bert&Ria

Ja wij mogen ook geen grote mond hebben in Duitsland dus waarom zij hier wel???

Bert&Ria, (E-mail ) - 13-06-’10 08:49
Redstar

‘mit seinen grossen schmoel’ LOL Hij had het wel verdient, want verdorrie hij is hier op vakantie, en kan zichzef ook wel beetje gedragen natuurlijk.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 13-06-’10 09:16
Bart

Las him maar oprotsen ! Enne, ik klik juist veel onderweg en knal het gelijk online. Ieder zijn of haar feestje :-)

Bart, (E-mail ) (URL) - 13-06-’10 15:35
Joeri (van twitter)

Hallo Ria,
Ik had vandaag precies hetzelfde. Ik was met mijn mijn moeder en zus aan het wandelen op het strand toen de hond naar twee Duitse mensen rende. De mensen gingen helemaal tekeer en schreeuwden dat we de hond moesten aanlijnen. Hond deed helemaal niks. Duitsers kunnen soms zo grof en asociaal zijn. Maarja, wat doe je er tegen?

Joeri (van twitter), (E-mail ) - 13-06-’10 17:54
ria

@Joeri: Hee leuk! Ja uhhh, hopen dat ze gelijk uitgeschakeld worden vanavond? ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 13-06-’10 20:30
Downer

LOL!!! ik moest zo lachen om het duitserverhaal, maar je hebt gelijk hoor, sommigen denken hier aan de kust dat ze ons de wet kunnen voorschrijven.

Denk dat het in de Zeeuwse lucht zit dat kopen van nieuwe gadgets :-D

Downer, (URL) - 15-06-’10 10:50
Margo

Ik vind het knap van je dat je je inhield met die Duitser. Ik had er iets uitgefloept over dat ze de oorlog allang verloren hebben of zo.

Margo, (E-mail ) (URL) - 17-06-’10 14:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.