Peestekertje (vervolg)Dit is dus een peestekertje, een klein schopje (spa) waar de suikerbieten mee uit de klei werden gewipt. Zwaar werk want de steel is kort dus er werd voortdurend met gebogen rug gestaan, met de andere hand werd het loof beetgepakt denk ik. Ik moet ook maar gissen want ik heb het in de praktijk nooit zien gebruiken. Bij museum Goemanszorg hebben ze wel eens gebruiksvoorwerpen dubbel, die dan op braderieën verkocht worden. Martin betaalde € 5 voor zijn stekertje.

't Zijn de laatste loodjes wat de toeristen betreft, van mij mogen ze vertrekken, ik ben het zat. Op wegen waar anders nooit iemand komt, is nu iedereen aan het fietsen, met een kaart op het stuur, een aanhangkarretje met een hond of een kind erin, vader en moeder en nog drie kleintjes met helmpjes op. Thuis fietsen ze vast nooit, dat doen ze alleen maar hier. Komend weekend gaat de grootste meute weer naar huis heb ik begrepen, langzaamaan zal de rust weer keren.
Ria Woensdag 15 Augustus 2007 at 8:12 pm | | Standaard

zestien reacties

Papoe

da’s inderdaad een peesteker, en ‘t loof werd weggeslagen met een peekapper.
‘t Is overal een stuk rustiger, weinig strandweer…

Papoe, - 15-08-’07 20:33
Wieneke

Ik lees steeds ‘pees-tekertje’. Ja, die pesttoeristen kunnen hier ook wel weer weg. Met hun agressie en onfatsoen. Maar ja, als zij er niet waren die twee maanden, dan hadden wij in het naburig dorp geen grote super.

Wieneke, (URL) - 15-08-’07 20:44
Renesmurf

Ze brengen wel geld in het laadje, een colega van me zit nu ook in zeeland, die komt volgende week ook terug.

Hij vindt het mooi in Zeeland, ik ben er nog nooit geweest.

Renesmurf, (URL) - 15-08-’07 20:51
V@nM@n

Nou, komend weekend krijg ik vakantie….

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 15-08-’07 21:45
ria

Rene: dan wordt het tijd dat je eens een keer komt kijken, als je je maar rustig houdt en niet gaat fietsen ;-) Vanman: Je bent welkom hoor, als je je fiets maar thuis laat :-p

ria, (E-mail ) (URL) - 15-08-’07 21:50
Tanya

Ga komende week lekker toeristje spelen bij onze zuiderburen. Lekker breeduit slenteren in drukke winkelstraten met veel vreten in de hand. Kijken, kijken niet kopen enzovoort. Nee hoor, ik zal me gedragen. We hebben een dependance van een kasteeltje gehuurd, dus eten “met de pink omhoog”.

Tanya, (E-mail ) (URL) - 15-08-’07 23:37
Irene

O die helmpjes ja, braak. Net zoiets als nordicstokken. ;-)

Irene, (URL) - 16-08-’07 00:30
Brillie

Gelukkig is dat wel voorbij…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 16-08-’07 02:46
Mike

Nog ff de laatste loodjes en je hebt de ruimte weer ;-)

Mike, (URL) - 16-08-’07 07:06
Peter

Laat effe weten als er weer rust is, dan kunnen wij ons rondje ‘Kering – Zeelandbrug’ weer normaal afleggen op de motoren…

Peter, (E-mail ) (URL) - 16-08-’07 08:21
ria

@Peter: Dat rondje doen wij ook vaak met de Spit :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 16-08-’07 10:27
aargh

Zijn die fietsers zo erg? Ik zie hier ook veel randstedelingen in ‘ons’bos, lopend of fietsend. Altijd heel vrolijke mensen die lekker genieten van de natuur. Zolang ze niet op atb’s over mijn mooie smalle paadjes scheuren vind ik het wel gezellig.
Het stekertje doet me denken aan de drentse Stikker, niet voor pee maar voor peat ;-). Turf dus. Ook zo’n rommelmarkt / braderiegereedschapje.

aargh, (E-mail ) (URL) - 16-08-’07 11:37
ria

@Aargh: Ze zijn niet zo erg, maar het zijn er teveel. En van die fietsers zijn we voorlopig ook nog niet verlost, want na de schoolvakanties komen de ‘ouden van dagen’ de 50+ ers en die fietsen vooral ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 16-08-’07 11:46
Redstar

Bah, met dat stuk gereedschap heb ik heel wat gewerkt vroegah.. BTW , je Renesse cam doet het wel in IE& bij mij, maar niet in FF.. Welke browser gebruik je?

Redstar, (URL) - 16-08-’07 13:13
ria

Ja ik zie het nu ook. Ik gebruik IE , heb voor de gelegenheid FF even geïnstalleerd en Emmy wees me er al op, maar ik moet toch echt iets aan het haakje boven het webcamplaatje doen ;-)

ria, - 16-08-’07 16:00
Wezli

Over die mensen met die kaarten op het stuur, met waarschijnlijk een ingezakt huwelijk had Youp van ‘t Hek het ook een keer, “Ga toch uit mekaar!” zei hij dan (joker)

Wezli, (URL) - 19-08-’07 12:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.