Zuinig licht.

Wij hebben in huis zestien spots in de plafonds zitten waarvan een deel als het donker is altijd aan is en omdat er een paar stuk waren bedacht Joop dat we daar maar eens spaarlampen in moesten draaien en dan gelijk degene die altijd branden ook maar vervangen. Hij had er eerst twee gehaald voor degene die stuk waren, die vervangen, en dat is dan toch heel anders hoor, ze moeten natuurlijk eerst warm worden, maar dan nog geven ze niet zoveel licht als een gewoon spiegelpeertje. Dus de volgende die hij meebracht waren iets sterker (16W) en hij had er ook nog gevonden die op een spiegelpeertje lijken (11W), van ieder drie zodat we konden vergelijken. Gisteravond eerst eentje, een nepspiegelpeertje, geen gezicht als in de rest nog wel de gewone lampen zitten, het is gewoon een stuk donkerder, vanavond nog eentje vervangen door de Philips, die heeft iets meer Watt, maar blijkt toch minder licht te geven dan de Calex nepspiegellampen. We hebben dus voor Calex gekozen en nu ze allemaal zijn vervangen is het wel ff wennen, maar het is te doen, ik doe nu weer wel twee kleine schemerlampjes, die ik anders eigenlijk nooit aan had, erbij voor de sfeer, 15 en 30W. Boven het aanrecht ook gelijk vervangen, de rest doen we wel als ze stuk gaan. Wat zullen we weer een hoop geld terug krijgen bij de volgende afrekening...

Ria Zaterdag 27 Januari 2007 at 7:42 pm | | Standaard

zeven reacties

V@nM@n

Waar heb je die Calex lampje vandaan?

V@nM@n, (URL) - 27-01-’07 19:54
ria

VnM@n: In Zierikzee liggen ze bij de Praxis.

ria, (E-mail ) (URL) - 27-01-’07 20:09
Renesmurf

Wij vervangen alleen als ze stuk gaan, een als het wat meer of minder licht geeft maakt dat niet zoveel uit.
Behalve de lamp waar onder gebreid wordt, die moet voldoende licht geven.

Renesmurf, (URL) - 27-01-’07 22:51
ria

@Rene: we gooien die goede lampen ook niet weg hoor, die gebruiken we weer om lampen in de badkamer of gang te vervangen, die branden niet de hele avond.

ria, (E-mail ) (URL) - 27-01-’07 23:07
Brillie

Verpakkingen opsturen naar de gouden kooi. Kan je prijzen mee winnen. Maar wel graag naar het team van Nataniealennan.

Brillie, (URL) - 28-01-’07 00:54
aargh

Alle beetjes helpen!

aargh, (E-mail ) (URL) - 28-01-’07 12:13
Papoe

Die afrekening…. ook al gebruik je stukken minder gas en elektra, betalen zal je toch!!

Papoe, - 29-01-’07 14:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.