TriestigIk heb me suf gezocht naar een foto van toen het nog in goede staat was, ik weet zeker dat ik die ergens moet hebben, maar niet gevonden dus. Een paar jaar geleden is in dit weggetje een vrouw verongelukt en er is toen een monumentje gemaakt in de berm, heel netjes met een fotootje en een verhaaltje erbij. In het begin waren er weleens verse bloemen, misschien op de datum dat het gebeurde, of de verjaardag. De laatste twee jaar gaat het alleen maar achteruit, soms krijg ik weleens de behoefte het een beetje netjes te maken en eigenlijk vind ik dat als je niet van plan bent het te onderhouden je dan zoiets ook niet moet maken, nu is het net of ze na een paar jaar al helemaal vergeten is... en misschien is dat ook wel zo.
Ria Dinsdag 02 Januari 2007 at 8:55 pm | | Standaard

elf reacties

jochem

hoezo vergeten; was dit ook gepost en besproken als er niets stond? het heeft zijn werk gedaan op het moment dat jij het hier neer zet

jochem, - 02-01-’07 21:22
Indigo

De onttakeling van zo’n monumentje is op zich misschien wel triest, maar misschien ook wel een goed teken. Misschien wijst het er wel op, dat de achterblijvers hun leven beginnen te hervatten…ik hoop het maar.

off topic;
de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar!

liefs van Indi

Indigo, (URL) - 02-01-’07 22:56
Renesmurf

ik hou ook niet zo van zulke monumentjes. even tijdelijk wat bloemen vind ik wel oke, en dan de boel weer opruimen.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 03-01-’07 01:49
Brillie

Ik ben geen voorstander van dit soort kermis naast de openbare weg. Er kunnen ongelukken ontstaan doordat mensen er na gaan kijken, en niet opletten op het verkeer. Herdenken kan je ook gewoon thuis doen, in de hoek van je kamer. Of bij het graf.

Brillie, (URL) - 03-01-’07 02:10
Wieneke

Ach, dat is ook maar een hype. Die ‘monumentjes’ op de plek waar iemand is verongelukt. Ik weet er eentje die in de berm van een provinciale weg staat, min of meer in dezelfde staat als op jouw foto. Kwam er veel langs. Ook eerst altijd wat bloemen erbij en naderhand niks meer. Degene(n), die het daar neergezet heeft, hecht er dan zeker geen waarde meer aan. Ruim het dan gewoon op, zou ik zeggen.

Wieneke, (E-mail ) (URL) - 03-01-’07 10:15
BERT&RI@

Zo gebeurd het bijna overal, het moet of bijgehouden worden of het kan beter opgeruimd worden.

BERT&RI@, (URL) - 03-01-’07 11:15
Therese

Ja. zo is het extra treurig. Ook zo’n hype zijn al die teddyberen en knuffels. Brrr!

Op de Griekse eilanden staan overal kapelletjes, waar iemand verongelukt is, maar die staan er altijd goed bij, zover ik ‘t gezien heb.

Therese, (E-mail ) (URL) - 03-01-’07 12:42
Redstar

Niet vergeten in gedachte, wel om dit monumentje op te ruimen, want ik ga met enkele mee in gedachte dat zo iets niet thuis hoort langs de weg.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 03-01-’07 13:31
aargh

Misschien is een boompje een beter idee, bomen langs de weg, als er ruimte voor is, zijn altijd goed.

aargh, (E-mail ) (URL) - 03-01-’07 19:44
ria

@Aargh: De boom die geknakt is bij het ongeluk begint nu weer uit te lopen, zie foto.

ria, (E-mail ) (URL) - 03-01-’07 20:00
V@nM@n

Toch zou ik eens een poging doen om het eventjes een beetje netjes te maken… Voor haar, en als dank voor een logje.

V@nM@n, (URL) - 03-01-’07 20:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.