Op herhaling

De geschiedenis herhaalt zich, op alle fronten, dus ook op het huiselijke vlak. Als ik zeg dat ik geen zin meer heb om lichtjes op te hangen denk ik automatisch aan mijn moeder. Ik zie het nog zo voor me, ik druk in de weer om de kerstboom een plekje te geven, de ballen en de slingers nog in de doos, want daar mochten de kinderen bij helpen en mijn moeder die zei: "Ik zal ook mijn kaarsenstandaard weer eens opzoeken". Ik snapte daar dan niets van, zo ongezellig alleen maar een kaars op tafel maar nu weet ik precies wat ze bedoelde. Ik vond de kerst altijd heel gezellig, lekker thuis, veel tv kijken (jaaroverzichten) en spelletjes doen, uit eten gingen we nooit. We aten één van de dagen uitgebreid met vrienden (in die tijd was dat meestal fondue) en de andere dag deden we dan rustig aan, lekker uitslapen, luieren en snoepen uit de kerstpaketten. Ik heb er goede herinneringen aan, net zoals ik goede herinneringen heb aan de laatste, ik denk ongeveer vijftien jaar van gourmetten. Ik vind het mooi geweest en wil nu rust. Rust in alle opzichten, eens kijken hoe dat bevalt. Ik hoop dat iedereen dat een beetje begrijpt, zo niet, dan komt dat later wel.
Ria Dinsdag 05 December 2006 at 7:59 pm | | Standaard

zeventien reacties

gerda

in augustus,mam?wat doen jullie met kerst? .Heel spontaan en enthousiast vragen de meiden dat dan.Ik kijk dan net als het weer vandaag ,als zure regen en herstel mijzelf dan en zeg.O dat weet ik nog niet kunnen jullie wat leuks doen dan moet je dat beslist doen,maar anders doen we de eerste dag bij ons en gaan we risken?nu heb ik er dus wel zin in maar de tweede dag is is voor ons gewoon lekker lui doen en niets helemaal niets……….

gerda, (URL) - 05-12-’06 21:21
Therese

Ja, ben het helemaal met je eens. Er is tegenwoordig al zo veel opgefokt gedoe. Ik hoop dat iedereen dat respecteert, een beetje rust!!

Therese, (E-mail ) (URL) - 05-12-’06 22:09
Renesmurf

Vooral lekker doen waar je zelf zin in hebt.
wij doen ook niet zoveel, gewoon gewoon.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 05-12-’06 22:26
Brillie

Boerenkool met worst. De kinderen zijn oud genoeg om zelf met vrienden uit te gaan eten. Die hoeven niet zo zeer moeders lastig te vallen met een traditie van eten van een warme plaat. Maar als ze dat wel willen, kom dan met iets totaal anders.

Zet dan midden in een bos een tent neer. En laat daar dan je ouders komen. Die je dan de natuurlijke hapjes te eten geeft. Hertenrug schijnt erg lekker te zijn. Gemaakt door een paar top koks. En dat in alle rust.

Maar dan niet thuis bij moeders… alle zooi weer over de vloer, de afwas, blijven slapen, de was erna, de rommel opruimen. Moeders wordt ook een dagje ouder.

Of toch maar gewoon hutspot met worst, dat kan nauurlijk ook.

Brillie, (URL) - 05-12-’06 22:43
Ina

Ik begrijp het wel, op een gegeven moment hoeft al dat gedoe niet meer zo. Als je zelf maar dat éne lichtje blijft!!!!!!!!! :-)

Ina, - 05-12-’06 22:48
em

[quote]Ik hoop dat iedereen dat een beetje begrijpt, zo niet, dan komt dat later wel.[/quote]
Verwachten anderen dan van je dat je “iets” doet met Kerst :-? ?

em, - 06-12-’06 02:26
aargh

Het hoeft echt niet hoor. Ik hoop op een beetje zonnig fris winterweer in de kerstvakantie, zodat iedereen er een beetje uit kan.

aargh, (E-mail ) (URL) - 06-12-’06 09:10
ria

@Em: Nee niets doen, alleen maar slaapplaats bieden (‘t Lijkt het kerstverhaal wel ;-))

ria, (E-mail ) (URL) - 06-12-’06 10:40
RI@&BERT

Ik begrijp je helemaal Ria;-)

RI@&BERT, (URL) - 06-12-’06 11:09
Petra

Wees blij dat er niet al te hard aan je getrokken wordt. Ik durf het hier wel te typen, maar niet op mijn log. Wij worden geacht in die twee dagen: een concert op kerstavond in Limburg en dan hup naar Zutphen en dan strak door naar Den Helder en dan liefst ‘s avonds weer naar huis… (Maar ik doe er lekker niet aan mee, wij bepalen hier met elkaar wat we zelf willen! Net als jij!)

Petra, (URL) - 06-12-’06 11:10
Bart

Met de kerstdagen thuis een beetje luieren is mijn ideale kerst hoor !

Bart, (URL) - 06-12-’06 11:51
Redstar

Ik begrijp het heel goed, wij doen het dan ook héél erg rustig deze maand..

Redstar, (E-mail ) (URL) - 06-12-’06 14:08
Bolus

Voorheen altijd gewerkt met de kerst. Altijd gezellig! Sinds de kinderen doen we er wel wat aan. Nu vind ik het ook leuk! Voorral de voorbereidingen met de kinderen zijn fantastisch. Voor hen is het een mooi feest: boom, lichtjes, spelen, iedereen thuis… kadootjes!

Bolus, (E-mail ) (URL) - 06-12-’06 16:02
marcel

Wij weten nog steeds niet wat we precies gaan doen met die dagen. Net als altijd doen we spontaan dingen, niets gepland in voreg stadium. Net als Bolus is het hoogtepunt versieren met de jongens. Vinden ze geweldig! Ook hun kamertjes natuurlijk. Wij doen alleen geen kado’s! Het zijn nog sinterklaaskindjes.

marcel, (E-mail ) (URL) - 06-12-’06 17:02
gerda

Met kleine kinderen om je heen lijkt ook wel of die dagen leuker zijn hoor,in den treure altijd alles versierd en gevierd en gedaan alleen de laatste 2 jaar gewoon geen zin er in om er zo`n heisa van te maken .

gerda, (URL) - 06-12-’06 20:14
Papoe

Gezelligheid kent geen tijd… daar hoeft het geen Kerst voor te wezen!

Papoe, - 06-12-’06 21:18
fialas

met kleine kinderen is het mooi en heeft het zin. Als de kinderen volwassen zijn moeten ze zelf een middelpunt vormen voor hun kinderen en niet aan oma’s rokken blijven hangen.

fialas, (E-mail ) (URL) - 06-12-’06 23:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.