Tuin en klusbedrijf K.

We hebben eindelijk de hakselaar eens uitgeprobeerd.
Ik had al een hoop gesnoeid toen Joop aan kwam rijden met het machientje.
Het was wel even wennen, want die vier centimeter waar ze over praten klopt dus niet, hooguit drie en niet te moeilijke vertakkingen, maar verder werkt hij perfect.
Ik zag al gelijk dat Joop het niet leuk vond.
Hij wil er teveel in proppen en dan loopt ie vast en slaat af.
Hij is gewoon te onbehouwen en roept al gauw, "Dan had ie maar geen hakselaar moeten worden".
Het is ook niet handig als er al zo'n hoop ligt, dus in het vervolg moet ik er bij het snoeien al op letten en de takken daarna gelijk in de hakselaar.
Bij mij loopt ie natuurlijk ook weleens vast, je moet hem dan even openmaken en oppassen dat je niet met je vingers langs de messen gaat, die zijn scherp...... 
Morgen maar weer verder, zo duurt het natuurlijk wel twee keer zo lang, maar ik wil het wel nu doen, want de blaren zitten nu nog aan de bomen en kan ik dus beter het dode hout herkennen.

Toen het ging regenen, hebben we eindelijk de kelder weer eens leeggehaald er stond zo'n 20cm water in. Joop heeft hem vorige week nog maar eens aangesmeerd en hopelijk blijft hij nu droog.
Verder doet de bel het weer en als het goed is gaat er buitenlicht branden in de oprit vanavond.
Het lijstje met "Dingen die nog moeten gebeuren voor de winter" wordt zodoende wel steeds korter.

Peter van Straaten

 

Iedere ochtend een plaatje van hem in de krant.Ik vind ze altijd heel leuk en ik denk dat ik voor volgend jaar deze maar eens ga bestellen.

Ria Dinsdag 14 September 2004 at 4:36 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.