23-11-2003/30-11-2003

zaterdag, november 29, 2003

 
Het veranderen van provider heeft wel wat voeten in de aarde. We deden altijd maar wat, Joop keek nooit ergens naar en ik maar foto's maken en plaatsen, wist ik veel..... maar vanmiddag wilde Joop zijn vakantiefoto's op zijn site zetten en toen was de ruimte op :( Tja en toen had ik het weer gedaan natuurlijk. "Je kan toch zo niet door blijven gaan" zei hij, nou dat was ik wel van plan, want ik vind het veels te leuk. "Niemand kijkt ooit naar dat archief", nee dat hoeft ook niet, maar ik wil het wel bewaren, ik doe het ook een beetje voor mijn nageslacht. Goed, we hebben weer eens ouwerwets tegen elkaar geschreeuwd. Je denkt toch niet dat ik alles zomaar ga wissen? En die foto's horen erbij! Nu ben ik heel de avond bezig geweest om alles kleiner te maken, scheelt de helft al zo'n beetje geloof ik en ik heb al gezien dat er nog wel wat gehalveerd kan worden. Een en ander heeft wel tot gevolg dat ik niet meer van die hele mooie grote foto's heb. Maar ik denk dat ik het dan in het vervolg zo ga doen, dat als ze heel mooi zijn om groot te zien, ze de eerste paar dagen groot laat en daarna weer verklein. Of er moet een oplossing zijn om het archief ergens op te slaan of zo, is er iemand die een oplossing weet? Kan dat op discette of zo? Want het is natuurlijk wel mijn levenswerk.
 

Door: ria 11:58 PM

vrijdag, november 28, 2003

 
Als iemand een jaar geleden tegen me gezegd had dat ik nog eens fan van Frans Bauer zou worden had ik hem/haar voor gek verklaard. Maar ik doe mee met de gekte hoor!! Ik vind het heerlijk. Ben helemaal fan en vind het een superleuk stel. Hopelijk laten ze zich nu niet gek maken en blijven ze zoals ze zijn. Jalalalala, jalalalala Ik kwam jou tegen oheo, jij was verlegen oheo. Loop nu al dagen oheo, want ik wil je wat vragen oheo. Heb je even voor mij, maak wat tijd voor me vrij. Ieder uur van de dag denk ik steeds aan jouw lach alleen jij maakt me blij.
 

Door: ria 10:40 PM
 

Ik blijf het een raar gezicht vinden zo'n grote kip in een boom, maar het schijnt toch 
normaal te zijn, dat de fazant zo overnacht. Er zit in de Grevelingen een moeder meerkoet met jongen, zo leuk om te zien, ze groeien ook goed, hopelijk gaat het niet te hard vriezen, want dat overleven ze nog niet denk ik. Ze zijn steeds te ver bij me vandaan om een goede foto te maken, maar ik hou ze in de gaten. Prachtig weer was het vandaag, ik wandel zodoende wat af. Vanmiddag heeft Simba lekker in de stront gerold, gadver, die boeren poepen ook maar overal. Op het strand het meeste afgespoeld en toen we thuis waren heb ik haar gelijk onder de buiten douche gezet, nu is ze weer schoon en fris.
 

Door: ria 7:33 PM
 
We zijn aan het overstappen naar een andere provider, dus dat zal niet allemaal vlekkeloos verlopen en niet alle problemen die we hadden hangen daarmee samen, het komt nu allemaal tegelijk, maar dat schijnt zo te horen. Foto's zijn weer terug, in ieder geval de laatste. Morgen krijg ik ook een ander email adres, maar dat zal ik hier gelijk aanpassen en degenen die in mijn adresboek staan krijgen bericht.
 

Door: ria 12:28 AM

donderdag, november 27, 2003

 
 
Ik ga maar gewoon door, de comments komen weer wel een keer boven water. Al mis ik jullie commentaartjes wel hoor. Het was prachtig weer vandaag, dus ben lekker lang onderweg geweest vanmiddag. Hele mooie stapelwolken onderweg, die ik maar weer eens op de foto heb gezet. Joop is gevlucht vandaag. Beetje klussen bij Bruno. Hopelijk weet hij een oplossing voor ons probleem, hij heeft genoeg ervaring op computergebied.
 

Door: ria 4:25 PM

woensdag, november 26, 2003

 
 Het mapje van de aquarellen is uitgebreid. Ik ben toch wel productief geweest in al die jaren. In 1995 ben ik ermee begonnen. Wel altijd getekend, maar toen heb ik echt verf, kwasten en blocs aangeschaft. Ook nog een tijdje op cursus gezeten, maar dat is niets voor mij, want dan moet je dingen na gaan zitten schilderen, met een clubje de polder in met de "meester" erbij, die aanwijzingen geeft. Wel wat geleerd over het gebruik van verf en water natuurlijk, maar ik was het gauw zat en ben daarna maar mijn eigen gangetje gegaan. Nog even over de letters die achter de nrs. staan. K= klein N= normaal (40x60) G= groot (60x80)
 

Door: ria 11:28 PM
 
Joop is de hele dag met mijn pc bezig geweest. Er is ergens een onbekend apparaat. Gelukkig werkt alles wel gewoon, maar ik kon dus weinig doen. En nu is het nog niet helemaal goed. Gelukkig heb ik er geen verstand van. Jammer dat de comments het ook nog niet doen, maar dat zal wel aan Enetation liggen, ik heb niets veranderd. Wel de foto's opnieuw gemaakt, die moet ik nu nog gaan bewerken. Vanmiddag nog even naar het strand geweest, in de regen. Er was niemand, wat een rust.
 

Door: ria 6:50 PM
 
Er is meer aan de hand dan ik dacht, bestanden beschadigd, java, dat is nu opnieuw geïnstalleerd, maar er is nog iets niet goed, morgen verder daarmee. Ook moet ik alle foto's opnieuw nemen, want de zon scheen en nu staan er schaduwen op, niet mooi iig, dus ik ga het overnieuw doen. Eerst aquaatje is verkocht! Net! Nr. 56. Leuk he! Nu ik eenmaal besloten heb ze te verkopen heb ik er ook minder moeite mee, het is ook een kwestie van wennen natuurlijk. Maar deze dag begint dus goed :))
 

Door: ria 1:24 AM

dinsdag, november 25, 2003

 
Het loopt niet allemaal zoals het zou moeten vandaag. Vanmorgen wel de rest van m'n schilderijtjes op de foto gezet, lekker gewandeld, maar toen ik thuis kwam en met mijn foto's aan de gang wilde gaan, kwam Joop ook net thuis en die had iets nieuws bij zich. Eventjes installeren en onze computers zouden weer een stuk sneller zijn. Mooi niet dus. Grrrrrrrrrrrrrr!!! Wachten en wachten, het lukte niet. Alles maar weer terug zoals het was, maar toen had ik geen netwerkverbinding meer. Bleek er een kabel niet goed in de computer van Joop te zitten, maar eer we daar achter waren, was er dus weer een uur voorbij. En de comments werken ook weer eens niet :(
 

Door: ria 7:27 PM

maandag, november 24, 2003

 
Wow!! Wat een leuke reakties allemaal op mijn aqua-link. Dat heeft me aan het denken gezet, want ik merk dat er ook mensen zijn die willen kopen. Goed, ze zijn te koop! En na overleg met enkele mensen die een beetje bekend zijn met prijzen in die branche heb ik besloten om € 60.-- voor die van 30x40 te vragen en € 90.-- voor de grotere, maar daar zijn er maar een paar van. KLeinere zijn dan weer goedkoper. Ik blijf het moeilijk vinden allemaal, maar goed laat maar weten in welke je interesse hebt, het is misschien handiger als je dat via e-mail doet, adres staat hiernaast en ook bij de plaatjes.
 

Door: ria 7:37 PM
 

Simba hier!
 Ik wil ook eens even iets zeggen. Het vrouwtje zit altijd maar achter dat ding en dat vind ik prima, zolang we ook iedere dag nog lekker gaan wandelen, maar dat ze nu ook nog mijn verjaardag vergeet!!! Gisteren was mijn verjaardag, ja ja ik ben al 7 geworden! We waren in Nijkerk, wel een leuk uitje en ook lekker gesnuffeld in het parkje daar. Alleen de heenreis was iets minder. Volle bak achterin het autootje. Anders ga ik altijd lekker liggen, maar nu moest er zoveel mee en het vrouwtje had ook nog een klein kerstboompje gekocht, dat was aan het begin van de reis al omgevallen en dat prikte dus steeds in mijn billen, zodat ik al die tijd moest blijven zitten, ik heb zodoende wel veel gezien en op de terugweg kon ik gelukkig weer lekker gaan liggen. Nu hoop ik dat ik van de week toch nog een keer een bot krijg ofzo, maar het vrouwtje kennende zal dat er nog wel van komen ;)
 

Door: ria 4:07 PM

zondag, november 23, 2003

 

En toen waren we weer bijna thuis. Hoe dichter bij huis, hoe meer buien, dus ook hoe mooier de luchten met de ondergaande zon. Thuisgekomen gelijk achter de pc gekropen en met de fotootjes in de weer en na de oproep van Marlies ook met de aquarellen. Vandaar de nieuwe link naar mijn waterverffrutsels. Joop heeft me daarbij geholpen, want zoiets kan ik nog niet zelf, ik heb dat programma ook niet. Maar dat wil ik natuurlijk ook kunnen. Ik sta er dan wel bij als Joop er mee bezig is en hij legt het ook wel uit, maar het is toch beter om het zelf eens te proberen. De afbeeldingen zijn niet zo groot en er staan ook geen afmetingen bij. De meesten zijn 30x40, een paar grotere, een paar dubbel en nog niet alles staat erop, maar het is in ieder geval een leuk idee Marlies, goed verzonnen van je ;) Ik ga eraan werken om het nog mooier te maken.
 

Door: ria 8:37 PM
 


Nachtje naar Nijkerk geweest en opgepast. Eerst met z'n allen uitgebreid gegeten, Silvia had heerlijke tomatensoep gemaakt, daarna spareribs met peertjes en sla en patatjes. Toen we dat op hadden hebben we de schoenen gezet en gezongen voor Sinterklaas. Ik heb gezellig bij Yara op haar kamer geslapen. Vlak voordat ik naar bed ging werd ze wakker, dus toen duurde het even eer ze weer sliep. Iedere keer een stemmetje in het donker "oma..." en ik weer "ja, Yara..." En vanmorgen zaten er dus pakjes in de schoen. Leuk hoor. Lekker nog even gewandeld vanmiddag en nu weer thuis.
 

Door: ria 7:49 PM
Ria Zondag 23 November 2003 at 5:58 pm | ΒΆ | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.