22-06-2003/28-06-2003

zaterdag, juni 28, 2003

 
Nog geen potje honing verkocht. We zullen er toch wel vanaf raken. De imker die Joop altijd helpt heeft een vaste klantenkring en is ze zo kwijt, zoiets moet ook groeien natuurlijk. We wachten het maar rustig af. We hebben een tafeltje bij het hek neergezet met een parasol en daarop wat potjes, bloemetje erbij voor de gezelligheid en een beetje raat om te bekijken. Vanmorgen vroeg eerst naar de vuilnisbelt gereden. Zaterdagsmorgens kan je daar al je rommel voor niets wegbrengen. Zo handig dat we nu een kar hebben, hoe hebben we ooit zonder gekund. Daarna naar de biologische tuin in Zonnemaire om een paar bijenkasten op te halen. Dat is midden in de polder en prachtig om te zien. Allerlei soorten vreemde groentes en overal bloemetjes ertussen. Jammer dat ik de camera niet bij me had, maar dat doe ik zeker de volgende keer wel. Er stond ook een dijkhuisje te koop, zo schattig, ik zou er zo willen wonen. Toen even alleen naar Zierikzee voor de boodschappen en natuurlijk ook even winkels gekeken. Nog een leuk shirtje gekocht. Nieuwe haringen meegenomen en garnalen, die we gelijk hebben opgegeten. Daarna lekker even in de zon met de Viva. Mijn tenen doen pijn, vooral de rechtse, komt ook steeds vocht uit, nagel gaat er toch wel af denk ik. Zo dat was de zaterdag weer. Joop is taxi aan het rijden en ik ga denk ik vroeg mijn bed in. Het was weer veel te laat vannacht.
 

Door: ria 7:42 PM

vrijdag, juni 27, 2003

 

AUWAUWAUWAUWAUWAUWAUW
 Dat ging niet goed vandaag. Vanmorgen eerst mijn linkerteentje gestoten tegen een muurtje, die nagel is er half af en ingescheurd tot onderaan. Toen vanmiddag mijn rechterteentje. Ik was mijn kamertje aan het veranderen en stootte tegen de onderkant van de deur, zit niet los geloof ik maar voelt niet goed, zal wel blauw worden. Dat wordt sandalen lopen en voorlopig geen dichte schoenen denk ik. Nog even geschilderd vanmorgen. Had niet zoveel zin. Joop heeft heel de garage opgeruimd en zit nu daar weer achter zijn pc. Ik heb ook mijn kamer veranderd. Tafel staat nu onder het raam, kan ik ook naar buiten kijken en er schijnt geen licht meer in mijn beeldscherm. Het is beter zo.
 

Door: ria 4:47 PM
 
The best kind of friend is the one, you could sit on a porch, swing with, never say a word and then walk away feeling like that was the best conversation you've had Dit kwam ik vanmorgen tegen op een site van Tina Turner, zal wel in één van haar liedjes voorkomen of zo, maar het sprak me wel aan....vandaar....
 

Door: ria 9:24 AM

donderdag, juni 26, 2003

 

Veel geschilderd vandaag, heerlijk weer was het ervoor. Het zal nog wel een paar weekjes duren eer ik rond ben. Ik doe sommige stukken twee keer, dat houdt behoorlijk op. Maar goed we komen er wel. Vanmiddag nog even naar het dorp gelopen. Zodoende kom ik ook niet veel aan wandelen toe. 's Avonds een stukje, maar lang niet zover als normaal. Vanavond de eerste honingpotjes gevuld, 53 stuks. Het bordje hangt al bij de weg. Je blijft emmers uitlikken en druppels weghalen, lekker hoor. Joop is al een paar potjes weg aan het brengen. Er zit een fout in de foto, maar ik heb geen zin om het nog eens overnieuw te doen.
 

Door: ria 7:51 PM
 
Gisteren, tja wat zal ik ervan zeggen. Aan de ene kant wel leuk. Voor het eerst honing geslingerd. (48 pond hadden we) Aan de andere kant, een rotdag. Ik zag het even niet meer zitten. Veel praktische dingen die moesten gebeuren, zoals de plakzooi van de honing in de keuken opruimen, droger leeg, afwasmachine leeg, terwijl ik ook druk aan het huis bezig ben en ook weer een andere rotte plank had gevonden. En dan Joop die rustig een sigaartje zit te roken. Hij ziet het gewoon niet. Pas als ik het zeg, is het van "oh maar dan help ik toch even", maar de volgende keer is het weer zo. Het gaat ook allemaal wel, maar gisteren even niet.
 

Door: ria 12:37 PM

woensdag, juni 25, 2003

 
ik ben er even niet vandaag
 

Door: ria 4:18 PM

dinsdag, juni 24, 2003

 


Vandaag weer druk aan het schilderen geweest. Heerlijk weer daarvoor. Ik zag ook dat de lavendel al aardig aan het opengaan is. Nog een paar dagen dan ga ik het allemaal weer afknippen. Als je het wilt drogen mag het eigenlijk nog niet open zijn en voor de struik is het ook beter. Lekker kort bolletje van maken weer, dan is ie de rest van het jaar ook nog prachtig. Joop gaat morgen honing slingeren. Hij heeft vanmiddag emmers bij de patatboer gehaald. Jemig als die allemaal vol moeten, da's een boel honing. Vanmiddag Sil ook eens gebeld, we bellen niet vaak, maar omdat ze bijna nooit meer on line is, was ik toch wel weer eens nieuwschierig. Alles ging goed. Ook nog ff met Yara gekletst, dus we zijn weer bij.
 

Door: ria 8:08 PM

maandag, juni 23, 2003

 
Met de foto's van gisteravond is het niks geworden. Ik wilde de kwakende kikkers erop zetten, was echt een heel mooi gezicht, ze zaten is de schijnwerper die we op de vijver hadden gezet, maar ze zijn een beetje wazig, jammer. Zal het nog wel eens proberen. Vanmorgen weer vrolijk met schilderen begonnen. Wel een stuk gedaan maar ik waaide zowat van mijn trapje, het was niet echt lekker, dus vanmiddag ben ik maar weer gestopt. Het is raar weer, warm, maar toch niet lekker om buiten te zijn, k*twind. Toen een tijd zitten klungelen met het fotoprogramma, dat niet op wilde starten. Dus het zit allemaal niet mee vandaag. Ik ga lekker niks meer doen.
 

Door: ria 4:48 PM

zondag, juni 22, 2003

 

Vanmorgen heerlijk gewandeld. De zandsculpturen vorderen gestaag. Jammer genoeg was het niet echt helder vanmorgen, het lijkt me prachtig als de lucht helder blauw is. Maar goed dat komt nog wel een keer. Vanmiddag om een uur of vier sloeg de stress weer toe, Alain zou langs komen met zijn gezin. Iedere keer denk ik weer, het zal wel meevallen, maar als het dan eenmaal zover is, ben ik toch weer heel zenuwachtig. Uur of vijf waren ze hier. Hij zag er precies zo uit als ik me voor had gesteld, dus dat viel alles mee. Leuke vrouw, leuke kinderen, het was gewoon gezellig. We hebben gebarbequed en gekwebbeld, tijd vliegt als het leuk is. Ik kreeg ook nog cadeautjes, fles port met 2 glaasjes en een fles "Lommels Slokske" (ik heb al gezocht naar een internetsite daarover, maar die kan ik zo vlug niet vinden) We hebben officieel de olijfboompjes gedoopt met Rioja wijn van de Lidl, dus dat belooft een voorspoedige groei :)) en Alain was getuige. En nu zitten Joop en ik nog heerlijk buiten, het is een prachtige avond en ik experimenteer met foto's bij nacht.
 

Door: ria 10:26 PM
Ria Zondag 22 Juni 2003 at 3:44 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.