15-06-2003/21-06-2003

zaterdag, juni 21, 2003

 
 
En dan laat zo'n verhaal je van de rest van de dag niet meer los. Ik was lekker heel de dag alleen. Joop moest vanmorgen al vroeg in Zierikzee zijn, om met de bijenclub op stap te gaan, tenminste een paar ervan. Daarna "even" boodschappen gedaan en toen lekker de zon in. Beetje lezen, beetje niksen, beetje turen, heeeerlijk! Ook nooit gedacht dat ik zo van die vijver zou kunnen genieten. Joop was eigenlijk degene die er eentje wilde, maar we genieten er allebei ontzettend van. Uren kan ik ernaar kijken. 
Gisteren waren ook eindelijk de olijfboompjes meegekomen bij de buuv. Het zijn er niet echt op een stammetje maar goed, ik heb er nu wel twee voor mijn bon :)) De linkse heet Marlies en de rechtse, iets vollere, Gerda ;) Dat ze maar voorspoedig mogen groeien en veeeeeel vruchten dragen.
 

Door: ria 7:58 PM
 

Even terug in de tijd. Vanmorgen liep ik bij AH in zierikzee in de winkel, toen er een vrouw steeds maar naar me liep te kijken. Ze kwam naar me toe en vroeg of ik haar herkende, ik had geen idee, kwam me ook helemaal niet bekend voor. "Jij bent toch Ria van Felius?" vroeg ze, ik kon natuurlijk niet anders dan dat beamen, "ik ben Jet Goedbloed" kwam erachteraan. Jeeeeeeeee, dat was wel heel lang geleden, dat ze me nog herkende!!! Knap! Op de foto is ze de derde van links en ik de meest rechtse. Ik was daar zeven en zij vijf. We woonden in dezelfde straat. Een heel gezellige straat met veel kinderen en we speelden allemaal met elkaar. Na een paar jaar is ze verhuisd naar renesse en ik heb haar daarna nooit meer gezien. Vreemd natuurlijk, want op zo'n eiland als dit zie je meestal veel oude bekenden. En dan staat ze ineens weer voor je neus en begint echt heel haar leven te vertellen, wat niet makkelijk is geweest, blijkt nu. Wij keken altijd wel een beetje tegen haar op, ze was rijk, woonde in het mooiste huis van de straat. Maar toen ze tien was ging haar vader dood, die al heel lang ziek was. En dat heeft haar blijkbaar de rest van haar leven achtervolgd. En dan komt ook weer het verhaal van de zaterdagmiddag televisie. Wij hadden als eersten in het dorp televisie, die had mijn vader gewonnen met een kruiswoordraadsel en zaterdagsmiddags was er dan om vijf uur kindertelevisie. Dan zat heel de kamer vol met pas gewassen kindertjes, want 's zaterdags ging iedereen in bad. Heel de kamer werd daarvoor verbouwd. Prachtig, we genoten, Dappere Dodo! En als het dan afeglopen was zette mijn moeder alle ramen open om al die zeepluchtjes weg te laten waaien. Wat een tijd toch. Heerlijk om daar weer eens even aan herrinnerd te worden. Raar maar waar, ik heb zitten janken in de auto. Gek hè.
 

Door: ria 7:19 PM

vrijdag, juni 20, 2003

 

Kijk nou eens wat een sprookje ik vanmiddag in de vijver had. Echt een prachtig gezicht, het was een flinke, jammer dat het mooie blauw dat voorop de kop zat niet te zien is. Verder niet veel gedaan vandaag. Mijn lust om te schilderen is ineens weg. We hadden wel een keurige mail vanmiddag van scana bouw, met tips en wat we eraan kunnen doen. Aan de kanten waar veel de regen op staat de naden afkitten en goed schilderen, maar ja dat was ik dus al van plan. En vooral ook de kopse kanten van de planken goed behandelen. De trekhaak zit onder de auto en Joop is vanmiddag de kar op wezen halen. Nu wil het geval dat bij de montage van die haak het reservewiel eruit moest, die had ie nog niet teruggedaan en ja hoor u begrijpt het al.......een klapband vanmiddag, ergens in de polder bij Zonnemaire. Dus moest ik de buurman inschakelen om die band te brengen. Een krik had ie ook niet dus de ANWB gebeld. Gelukkig waren er een paar duitsers gestopt om hem te helpen, zodat ie de ANWB niet meer nodig had. Aardige lui die duitsers
 

Door: ria 7:02 PM
 
Verder voel ik me wel lekker yeah!!!
 

Door: ria 12:57 AM

donderdag, juni 19, 2003

 


Joop en Mark druk aan het knutselen met de trekhaak. Alles is goed nu geloof ik. We hebben ook al een aanhangertje op de kop getikt, dat moet alleen nog opgehaald worden. Kunnen we wel heeeeeel veel boodschappen ineens doen. Ik moet zeggen dat ik de auto er leuker uit vond zien zonder die brede spoiler van achteren, Mark had het ook al over bredere bandjes, yessss wordt het nog echt een race auto, zo'n cross wagentje. Ik kreeg weer wel commentaar van Joop toen ik de foto's nam, dat ik nu ineens weer helemaal gek van foto's maken was en dat hij er niet goed van werd. Mag ik ook eens een keer een nieuwe hobby. Ik heb altijd maar moeten staan juichen als hij weer eens iets nieuws had. En ik kan vertellen dat dat al heeeeel vaak geweest is. Hele boekenkasten vol vogeltjes, boten, schaken, hardlopen, wijn, bergbeklimmen, nepal, bijen, vijvers, computers en dan zal ik best nog wat vergeten zijn. Maakt niet uit, maar niet zeuren hee ;)
 

Door: ria 10:42 PM
 
Lekker gewandeld vanmiddag. Wel heel erg gelachen onderweg. Simba is in haar "hete" dagen geloof ik. Anders kijkt ze nooit naar andere honden, maar zo gauw ze er nu eentje ziet rent ze erop af. Groot, klein maakt niet uit. Dus ik dan alvast maar roepen en vragen of het een mannetje of een vrouwtje is en dat ze loops of "heiss" is, want het stikt weer van de duitsers. Zo begon ik ook duits tegen mensen te praten, wat later gewoon nederlanders bleken te zijn. Ach ja... En even later op de dijk stonden we plotseling oog en oog met een wel heel erg lekker ding, die had al de kans gehad om aan haar Neeltje Jans te ruiken en te likken en dat beviel goed blijkbaar. Ze wilde geen stap meer verzetten. Die vrouw was doorgelopen, samen met haar hond, maar bij ons heeft het even geduurd. Als zo'n beest zich schrap zet, kan je trekken wat je wilt, maar dat helpt niet echt. Ze wilde terug.........
 

Door: ria 4:51 PM
 

Op naar het volgende. Ik heb vandaag maar een rustdag ingelast. Ik had al gezien dat het hout op sommige plekken niet meer was wat het zijn moest. Vanmorgen ontdekte ik echt een grote rotte plek. We hebben ook steeds van die rare zwarte schimmeltjes en ik denk zomaar dat dat er wat mee te maken heeft. Voor we nu verder gaan heeft Joop eerst maar eens naar Scanabouw gebeld, want het huis staat nog maar 13 jaar, dus dat is wel wat vroeg om te gaan rotten. 

Er is ook altijd gezegd dat schilderen eigenlijk niet nodig is, zo goed is het geïmpregneerd. Je kan het hout ook gewoon blank laten en laten verweren. Wij hebben het altijd geschilderd en goed onderhouden dus. Nu hebben we bij de bouw ook al een probleem gehad. Er was toen ook een fout gemaakt met het impregneren, zodat we overal donkerdere balken hadden. Het hele huis is toen geschuurd, dat was wel verzekeringswerk, maar toch was het een hele toestand natuurlijk. Nu ben ik benieuwd hoe dit allemaal af gaat lopen.
 

Door: ria 12:48 PM

woensdag, juni 18, 2003

 

Verder wil ik even zeggen, dat ik de vrouw ben die ik wil zijn, de moeder die ik wil zijn en de oma die ik wil zijn. Ik ben een mens met al mijn gebreken, maar ik leef zoals ik denk dat goed is. Doe de dingen zoals ik denk dat ze moeten gebeuren. Ik ben zoals ik ben.
 

Door: ria 11:13 PM
 
Vanmorgen met ontzettende rugpijn wakker geworden. Wel nog een paar kozijnen gedaan, de achterkant is nu klaar. Mooi hoor. Vanmiddag lekker gewandeld. Het wordt al aardig druk op het strand. Ik ben er nu ook eindelijk achter wat ze met die hopen zand gaan doen, die ze achter de duinen neergegooid hebben. Het worden zandsculpturen het is nu al een prachtig gezicht vanuit de verte. Ik ga ze dan ook zeker van dichtbij bekijken als ze klaar zijn. Vanavond heeft Miriam mijn haar nog geverfd. Joop heeft de achterbumper van de auto gehaald. Vanmorgen heeft hij een trekhaak op de sloop gekocht, die moet er nu onder gemonteerd worden. Dan nog ergens een mini karretje op de kop zien te tikken, want een grote kar kan dat kleine gele gevaar niet trekken natuurlijk. Maar het is wel handig om eens wat naar de vuilnisbelt te brengen en bijenkasten te vervoeren. Hoeven we niet altijd anderen in te schakelen.
 

Door: ria 9:10 PM
 
Gisteren de foto's van Gerda binnengekregen. Ik verstop ze onder insektjes, zodat het makkelijker aanklikken is. Mijn halsbrekende toeren om over het hek te klimmen staan erop, onze hoofden door het deurtje van het cachot. Een schilderachtig muurtje waaruit plantjes groeien. Enfin, kijk zelf maar.

 
Ik wil even laten weten dat ik weer zo heel blij ben met mijn foetsenbord en die muis is ook niet te versmaden echt.... ik kan het iedereen aanbevelen, een nieuw speeltje is heerlijk, ben zo blij als een kind........sweex heet het, wat een naam hè, zal wel ergens uit taiwan komen ofzo, maar tot nog toe geen klagen :)))
 

Door: ria 12:25 AM

dinsdag, juni 17, 2003

 
Het gaat niet echt hard met het schilderen. Vanmiddag begon het te regenen, dus toen moest ik ook al eerder stoppen. Het is verf op waterbasis, dus dat regent er zo af als er een flinke plensbui op komt. Gelukkig was dat niet het geval. Morgen nog vier kozijnen dan is de achterkant klaar. Oh nee, die wil ik ook 2x doen, maar dat moet dan weer later. Ik hoop dat ik voor mijn verjaardag klaar ben. Dat wordt aanpoten, maar het moet lukken. En toen had ik natuurlijk ook nog steeds Joop zijn toetsenbord uit de garage in gebruik. Dat is niet handig als hij ook eens iets daar moet doen, want dan moet ie steeds een andere meenemen. Dus eind van de middag ben ik maar naar zierikzee gereden voor een nieuwe. Dat Lidl ding kan iemand gratis (uh flesje wijn?) van me krijgen. Ik hoef het niet meer. Gebruikt ook veel batterijen als het altijd aanstaat. Nu heb ik gewoon een standaard toetsenbord, met heerlijk verende toetsjes en een optische muis (met snoertje) voor de prijs van schrik niet € 19.90. Dat spul kost echt niks meer. Tenminste niet als je geen speciale eisen stelt. Met snufjes wordt het natuurlijk gelijk weer duurder. Ook nog even bij AH langs geweest er lagen lekkere verse worteltjes en ik had nog vis in de diepvries dus we hebben peetjes met vis en botersaus gegeten.
 

Door: ria 7:57 PM

Speciaal voor Elleke onze "achtertuinkoe". Is het geen schatje!! En hinneken dat ie kan ;) De horizon is een beetje scheef, maar een kniesoor die daar op let natuurlijk. Soms lopen er een paar, ook pony's en schapen. Als het druk is zal ik nog eens een fotootje maken en dan met een rechte horizon.
 

Door: ria 7:07 PM

maandag, juni 16, 2003

 

Als ik weinig schrijf hier, zoals de laatste paar dagen, komt dat omdat ik druk aan het schilderen ben. Het huis moet een grote beurt hebben en dat is best veel werk. Sommige stukken moet ik zelfs twee keer doen, zoals bij de douche en stukken waar de zon, regen en wind vaak op staan. De andere keren deed ik vaak kleur voor kleur, eerst al het wit, daarna al het grijs en dan pas de blauwe kozijnen. Voor de variatie doe ik nu iedere stuk gelijk klaar. Ik ben met de achterkant begonnen. Ik denk dat ik daarvan nu ongeveer op de helft ben, morgen de rest.
Ondertussen staat de waterleilie prachtig te bloeien. Af en toe ga ik ff zitten om daarvan te genieten. Morgen geven ze ook nog van dat prachtige weer af, dus kan ik lekker verder. Vroeg opstaan, want vanmorgen was het wel een beetje laat, i.v.m. de borrels van gisteravond. Gelukkig hadden we geen van tweeën last.
 

Door: ria 7:13 PM
 
Maandag alweer. Ik ben druk aan het schilderen, daar is het nu prachtig weer voor. Gisteren ook veel gedaan. Eind van de middag zijn we eindelijk eens naar Elly en Cor gegaan, dat was al veel te lang geleden. We hebben gezellig gepraat en gedronken, Davidoff sigaartjes gerookt en een restje ouwe jenever, dat ongeveer al 25 jaar bij hun in de kast stond, opgedronken. De fles ging van hand tot hand. Uur of 12 weer hand in hand naar huis gelopen. Joop was zijn evenwicht een beetje kwijt. Lang geleden dat ik hem zo teut had gezien. En nu weer verder met schilderen. Ik had net al een splinter dwars door het topje van mijn vinger, geen gezicht het was gewoon een beetje opgerimpeld. Gelukkig kreeg ik hem er in één keer uit met een pincet.
 

Door: ria 11:06 AM
Ria Zondag 15 Juni 2003 at 3:41 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.