Bejaard

Er zijn vorderingen. We krijgen al binnen een paar weken een traplift en een nieuwe rolstoel, een nog betere, deze is dan voor boven, waar we ook geen drempels hebben en een douchestoeltje is nu ook besteld, daar hadden we nog niet aan gedacht, staan is niet fijn en lopen nog minder, maar in beweging blijven wel noodzakelijk natuurlijk

'U heeft al een respectabele leeftijd', zei de juffrouw van de revalidatietoestand waar we waren, dat vond hij niet leuk. Nu eens kijken of ze wat kunnen doen om de nog bruikbare spieren sterk te houden. want de armen gaat goed, die traint hij zoals op de foto, hier nog onderaan de oprit, maar hij komt wel op eigen kracht boven en daarna nog een andere oprit, ik zou het met geen mogelijkheid kunnen (maar ik loop nog wel goed trap).

Zo langzamerhand worden we wel met onze neus op de feiten gedrukt, we zijn gewoon bejaard! En zo plotseling ook, eigenlijk voelen we ons nog helemaal niet zo, maar ja met een traplift en rolstoel in huis, heb je weinig meer te verbergen. We doen het er maar mee, er zijn erger dingen.

Ria Vrijdag 03 Mei 2024 at 6:55 pm | | Standaard

vijf reacties

Margo

Ja, gek is dat hè, dat dat besef dan ineens komt, dat je oud wordt, nee bent! Voorheen gebeurde er ook wel dingen met je, maar dan wist je dat je daar even doorheen moest en dan gewoon weer verder. Nu weet je dat het blijft, die traplift en misschien de rolstoel ook? Maar dat zijn alleen maar hulpmiddelen, om toch nog gewoon leuk door te leven. Hulpmiddelen hebben we ons hele leven al in gebruik. Een auto is ook een hulpmiddel, alles zijn hulpmiddelen om het leven te vergemakkelijken. Wij zijn niet oud, jullie zijn niet oud. De duvel is oud! :-D

Margo, - 03-05-’24 21:39
Renesmurf

Het is ook beter dat het er opeens is, dan dat je er lang tegenaan zit te hikken. Gewoon doorleven van dag tot dag, en dan tja, wordt het minder. Maar vooralsnog wel mooi. Hoop ik.

Renesmurf, (URL) - 03-05-’24 22:10
Sjoerd

Tsja, je kunt je wel jong voelen, maar wat versleten is komt niet meer terug. Ik schreef het deze week ook al, het gaat nog wel, maar steeds iets minder.

Sjoerd, (URL) - 04-05-’24 07:24
Jan K. alias Afanja

Geestelijk zijn we vaak nog zo jong en fit als we ons voelen, lichamelijk is dat na verloop van tijd een ander verhaal. Er zit niks anders op dan daar dan maar aan toe te geven. Dat geeft in zekere zin weer rust en ruimte.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-05-’24 11:35
Dhyan

Het is wel balen, je hele leven lang van alles kunnen doen. Een eigen bedrijf gerund en dan ineens in een rolstoel terecht komen en steeds meer van anderen afhankelijk worden. Ik kan me goed voorstellen dat je er op een gegeven moment de brui aan gaat geven. Een voltooid leven noemen ze dat.
Succes Joop. Hoop dat je er nog iets leuks van kan maken.

Dhyan, - 04-05-’24 11:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.