Wel of niet

Zonnig vanmorgen na een heerlijke nachtrust, daar knapt een mens van op, ik had weer zin in de dag. 

Gewandeld en een rondje Scharendijke gefietst, medicijnen opgehaald op Brouw want van de Levocitirizine had ik er maar twee meer en de oogdruppels voor volgende week waren ook gearriveerd. Het tijdstip van de operatie kwam vandaag per post, ik hou dat nog maar even voor mezelf maar best spannend natuurlijk.

Ik vroeg eens aan Copilot wanneer je nu eigenlijk naar de dokter moet. Ik vraag hem eigenlijk nooit iets omdat hij erg omslagtig is, meestal kies ik gewoon voor Google.  

Maar kijk :

ik had misschien wel een tekenbeet, dat wist ik niet zeker Joop ziet zoiets niet en hij zat al een paar dagen (de beet, wegens bermplassen) op mijn bil.

Verder was ik de nacht ervoor (doktersbezoek) helemaal rood geworden, een duidelijke allergie voor mij maar geen idee waarvan.

"zorgen over je gezondheid zijn voldoende reden voor een huisartsenbezoek" 

En dan als laatste wat de dokter in opleiding mij dan ook vroeg....

"wat wil je bereiken met je huisartenbezoek" 

Hij stelde een paar keuzes, waaronder 'weten wat het is'  wat voor mij op dat moment het belangrijkst was, ik hoef geen medicatie en ook niet doorgestuurd als dat totaal niet aan de orde is.

Ze (ja het waren er twee, eerst één en later na overleg samen, de praktijk is voor doktoren in opleiding ook nieuw, ze hebben vast weer wat geleerd van mij ) hebben me gerustgesteld en gezegd dat het goed was wat ik deed en dat ik als het erger wordt of als het niet over gaat ik gewoon terug moet komen, daar zijn dokters namelijk voor Dhyan. Die zijn er niet alleen voor mensen die al ziek zijn, maar ook voor mensen die proberen dat niet te worden en voor mensen die zich zorgen maken. Ik loop heus de deur niet plat bij de dokter, mensen die me kennen weten dat, maar als ik me zorgen maak om wat voor reden dan ook, ga ik er wel even heen.

Ria Dinsdag 30 April 2024 at 6:53 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

vier reacties

Sjoerd

Als je vindt dat een doktersbezoek noodzakelijk is moet je dat vooral niet laten.

Sjoerd, (URL) - 30-04-’24 21:29
Dhyan

De meeste aandoeningen verdwijnen na twee weken als vanzelf. Zijn ze niet verdwenen dan (pas) is het raadzaam een dokter te raadplegen, zo wordt mij alsmaar voorgehouden. Het hoeft niet. Dat jonge artsen adviseren het anders te doen is mogelijk vanwege hun onbekwaamheid dan wel houden ze graag de vinger aan de pols om ervaring op te doen. Omdat de meeste praktijken hier overbelast zijn krijg je vaak eerst een assistente aan de telefoon om de noodzaak van een doktersbezoek vast te stellen. Trek je er maar niks van aan dat ik zo reageerde maar mijn zus loopt voor iedere scheet naar de dokter. het was meer als reactie naar haar toe.

Dhyan, - 01-05-’24 08:34
Jan K. alias Afanja

Als er iets aan de hand is, waarvan je niet wat het is, kun je maar beter even naar de huisarts gaan. Daar zijn die mensen voor.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 01-05-’24 09:41
Ellen

Als je iets niet vertrouwd is een doktersbezoek raadzaam. Een ander kan niet voelen wat jij voelt. Hopelijk voel je je weer wat beter.

Ellen, - 01-05-’24 15:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.