De drukte voorbij

Het was een vermoeiende week afgelopen week, twee keer controle ziekenhuisbezoek, een kapotte camera, ogen die nog niet helemaal van mij zijn, een traplift in huis, alles bij elkaar best veel, ik ben dan ook blij dat hij om is. 

De camera heb ik uitgezocht, alleen nog niet besteld want of ik dat nu vandaag doe of morgen maakt niet uit, het wordt geen Canon dat verklap ik dan vast maar, mijn nichtje heeft mij goed geholpen. Zij maakt zelf prachtige foto's .

Alweer regen vanmorgen, ik deed een rondje in de regen met paraplu want er was bijna geen wind, de wandelclub liet ik nog even aan me voorbij gaan.

De lampenpoetserstruik staat op springen, dat wordt een hele bos poetsers!

De cactus gaat ook weer bloeien, maar wat ik met die paarse knobbel moet weet ik ook niet, hij is voortgekomen uit een bloem, ik wacht het maar af, jammer dat we helemaal niet eens lekker buiten kunnen zitten.

Ria | Zaterdag 25 Mei 2024 at 7:34 pm | | Standaard | Geen reacties

Keuzes

Heerlijk gewandeld vanmorgen, het was stil in de polder. Dijken en bermen vol met gras, zoveel verschillende soorten en bloemen en vogels. 

Mijn fototoestel is stuk, gewoon stuk, de lens gaat niet meer dicht en als ik google op de error is het ernstig, dus ik loop nu met de reserve van nicht Lia die ondanks dat het precies hetzelfde type is als die ik had toch mindere foto's maakt, maar dat zie ik waarschijnlijk alleen zelf. Ik gebruik het altijd boven om foto's van mijn tekeningen te maken.

En nu ben ik dus aan het zoeken want de Panasonic DC TZ-90 is niet meer leverbaar en eigenlijk wil ik ook wel een stapje hoger in de prijsklasse, maar het moet wel compact blijven! Gewoon omdat ik dat het allerhandigst vind en de zoomfunctie moet goed zijn en dan komt dus overal de Sony RX100 naar boven maar ik heb iets tegen Sony. Tips zijn van harte welkom. Ik blijf maar googelen maar kom steeds op hetzelfde uit omdat de keus in wat ik wil misschien niet zo reuze is.

Vanmiddag kwam Medipoint met de leverancier van de rolstoelen de maat nemen van Joop en wat hij graag wil, ze hadden een model meegenomen. Hij deed ook nog een proefrondje buiten waarbij hij weer bijna over de kop ging, hahaha, ach ja, enthousiast, driftig, hij zal het wel even laten zien... besteld en nu maar wachten, een week of vijf.

Ria | Vrijdag 24 Mei 2024 at 7:02 pm | | Standaard | Vijf reacties

Tevreden

Met Beleef Zonnemaire loopt er ook altijd een fotografe door het dorp om de boel vast te leggen dat doet ze prima en ze maakt de prachtigste foto's van alle mensen, ik word er altijd een beetje ongemakkelijk van, maar de twee foto's die ik tegenkwam zijn wel leuk. Allebei maar hier. 

Ik vergat nog te vertellen dat ik 's morgens voordat het feest begon ik mijn lippen knalrood had gemaakt.  Vanwege de staar operatie mocht ik niets op mijn ogen smeren en mijn lippen waren schraal aan de randen, ik loop al weken in te vetten, dus ik dacht 'ik maak ze eens rood' dat leid af :-D

Op de fiets naar Inge en Digna die niets zeiden, dus ik vertelde zelf dat dat kwam omdat ik niets aan mijn ogen mocht doen, "Je kan het hebben hoor" zeiden ze allebei, ik had er wel lol om eigenlijk. Op de foto's die pas 's middags gemaakt werden is het alweer bijna verdwenen.

Vanmorgen kwam de liftenmonteur om de dingen die nog moesten gebeuren af te maken en de stoelkussens hebben nu geen zandkleur, want er was wel de goede kleur geleverd, maar nu hebben we beige, beter!

Vanmiddag voor controle naar de neuroloog waar we een goed gesprek hadden, daar zijn controles voor. Joop maakt schema's van wat hij voelt en doet per dag, dat kan hij goed en daar heeft ze wat aan, dat zag ik wel. Het ligt ook een beetje aan de specialist die je hebt of dat nuttig is, er zijn er denk ik ook die het naast zich neerleggen en het alleen bij vragen houden, dat weet ik verder ook niet natuurlijk, maar wij keerden tevreden huiswaarts.

Ria | Donderdag 23 Mei 2024 at 6:35 pm | | Standaard | Drie reacties

Alarm

Eigenlijk wilde ik gaan fietsen vanmorgen, maar het was somber en koud en later ging het steeds harder waaien, dus ik gaf het fietsen maar op en maakte een fijne wandeling. Er was bijna niemand in de polder en de vogeltjes floten alarm als ik in de buurt kwam. De vlieren beginnen nu ook al te bloeien.

Vanmiddag reden we nog eens naar Goes, het autorijden bevalt me nu ook stukken beter, ik had het eerder moeten doen, zoals zovelen zeggen. Nog een paar boodschappen op de terug weg en de dag zat er alweer bijna op. 

Koken en nog gauw een was in de machine, de zon schijnt nog en morgenmiddag alweer regen, zodat het morgenochtend gelijk aan de lijn kan, of misschien straks nog, lakens moeten glad blijven.

De lift is een uitkomst, morgen komen ze de kussens verwisselen in de goede kleur en er valt ook steeds een onderdeel naar beneden als hij de bocht om gaat, dat is ook niet de bedoeling.

Ria | Woensdag 22 Mei 2024 at 7:04 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Ups en downs

Terwijl ik een heerlijk ochtendrondje deed was ondertussen de trapliftenmonteur gearriveerd en al volop aan het werk. Fijn! Een uurtje of vier dacht hij, maar al met al was hij toch pas om een uur of twee klaar.

 Ik poetste ondertussen het huis want dat was na het wassen en schilderen van de boeiborden vuil geworden en ja ik zie nu alles, echt erg. De groene aanslag aan de voorgevel ook weggepoetst. Nu de achtergevel en de zijkant van de garage nog maar dat is niet zo vies geworden, daar komt ook de zon, als hij schijnt... vanmorgen wel in elk geval.

Er zat een fazant tussen de phacelia, zo mooi! Even later zou mijn fototoestel gaan haperen, het ging niet meer dicht en nog steeds niet, een error van jewelste. Gelukkig heb ik er een reserve, vorig jaar geruild met mijn nichtje voor een tekening.

Zo ziet dat liften er uit, het is nog even wennen en de kleur van de stoel is niet goed, ik had zandkleur besteld dit is wit en alles is al zo wit. Lelijk hè, maar alles went zeggen ze en ik kan ernaast goed naar boven en Joop heeft er gemak van.

Ria | Dinsdag 21 Mei 2024 at 6:34 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

After Beleving

Kunst en ook veel tuinen bij Beleef Zonnemaire afgelopen zaterdag.

Ooit had ik ook best een Beleeftuin, met vooral veel gras, maar ook met leuke hoekjes. Ik vind het weleens leuk om nog een keer te laten zien.

Ik ben nog niet helemaal uitbeleeft zoals jullie merken, want ik vergat ook nog te vertellen dat meneer Voorzaat op bezoek kwam. "Hoog bezoek" zei ik en hij glimlachte eens, hij keek eens en zei niet zoveel en ik was ook eigenlijk wel wat beduusd, dus het gesprekje was kort. Er komt een expositie vertelde hij, ik ben alleen vergeten waar, kortom het draaide meer om hem, dan waar hij naar kwam kijken. Maar ja misschien ook wel mijn eigen schuld.

Vandaag weer met een tekening begonnen, ook dat is anders met mijn nieuwe ogen, heel anders en best even wennen. Anders lag ik bijna bovenop mijn papier en nu moet ik wat afstand houden, dus ook mijn houding moet anders zijn, dat zal zeker wel beter zijn, maar wel wennen, ook dat komt goed.

Ria | Maandag 20 Mei 2024 at 6:36 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Even bijkomen

Helemaal op de valreep nog twee ingelijste tekening verkocht gisteren, ze zaten alleen achter museumglas dus dat moest ik even verwisselen voor gewoon en vanmorgen kwam ze ze ophalen, best jammer want ik vond ze zelf ook mooi en ik had ze pas gemaakt, maar goed, niet teveel sentiment, ik kan nu weer nieuwe hoezen kopen, die zijn bijna op en ik ben ook nog wat anders van plan.

Er kwam daarna nog iemand iets uitzoeken, maar die kon niet beslissen, een bekende, misschien komt ze nog terug...

Niet in slaap kunnen komen gisteravond, nog vol adrenaline van de dag en wijn op de late avond is ook niet goed, maar na tweeen is het toch blijkbaar gelukt en om zeven uur weer wakker. Vanmiddag even een dutje gedaan, best lekker.

Verder de kamer weer een beetje op orde gebracht en stof gezogen enzo, andere dingen opgehangen op de lege plekken... het is niet zo dat het dan plots allemaal voorbij is.

Ria | Zondag 19 Mei 2024 at 6:37 pm | | Standaard | Twee reacties

Beleving

Dat was met het dagje weer wel, erg leuk! Ik heb weer genoten.

Veel mensen die toch ook even bij de portretten kwamen kijken waarvan ik er een deel binnen en buiten had gehangen, een groot succes en de meest bekende dorpelingen werden wel direct herkend. Het blijven tekeningen van mijn hand natuurlijk en het zijn nu eenmaal geen foto's.

 Voor twaalf uur keek ik even bij een paar waar ik wel even wilde kijken want de rest van de middag ben je dan wel thuis.

Digna had haar dubbelleven in foto's uitgebeeld, ze was er nog druk mee toen ik even ging kijken. Haar leven hier op Zonnemaire met haar mooie groente/bloemen tuin en haar leven in Amsterdam als filmmaakster en natuurlijk had ze ook haar gouden kalf meegebracht. Zij opende even later de tentoonstelling van de dorpelingen in de kerk.

Ook keek ik even in de tuin van Inge die ook een paar tekeningen van mij had opgehangen, erg leuk!

Het was verder weer een erg gezellige middag, zoals altijd vind ik het dan jammer dat ik niet met iedereen even een praatje kan maken en mensen soms zomaar weglopen, jammer.

Vanavond aten we met Suus en Bert (die vandaag ook jarig was) een hapje bij de Smisse, ook al erg gezellig.

Morgen meer, of niet.

Ria | Zaterdag 18 Mei 2024 at 9:40 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,