Maandag

Het schilderwerk wil niet erg vlotten op deze manier. Vol goede moed begon hij weer vanmorgen, het zou droog blijven, maar een half uurtje nadat ik de foto maakte was er alweer een bui(tje) en was hij uitgeschilderd.

Ik kwam tot niets vandaag, we gingen maar wat spullen te koop zetten, zoals alle puzzels die nog ergens opgestapeld stonden en de roeimachine, die ook niet meer van pas komt. Als je het niet meer gebruikt kan het maar beter weg zijn, zo'n groot huis hebben we nu ook weer niet (gelukkig). 

Wel een paar rondjes gewandeld, het was koud.

Ria | Maandag 22 April 2024 at 6:12 pm | | Standaard | Eén reactie
Gebruikte Tags:

Keuzes

Alweer redelijk vroeg op stap vanmorgen, de zon scheen en er stond een koude noordenwind, het voelde echt gezond, lekker doorgestapt. Wandelen is goed voor alles! Hoe rot je je ook voelt, ga naar buiten! (voor wie het nog niet wist)

Joop zit te hannessen met zijn rolstoelen, te zwaar, niet handig voor binnen, handmatig te zwaar voor buiten, pas als je zoiets nodig hebt blijken de verschillen en meestal kom je daar al doende achter.

Er zijn natuurlijk mensen die erin gaan zitten en zich alleen maar vooruit laten duwen, maar hij wil dat graag zelf doen, ook binnen. We hebben een huisarts in een rolstoel en die heeft hem geadviseerd waar hij het beste mee is (net nu we weer een nieuwe hebben) en zo een heeft hij nu op marktplaats gekocht in Leerdam. Mir rijdt want dat is tever voor Joop alleen en ik durf niet. Ik had een oproep op facebook gezet, mensen genoeg die niets te doen hebben denk ik dan, even een stukje rijden en iedereen blij, maar goed, niet meer nodig.

Kleurtjes besteld vanmiddag er waren er nogal wat bijna op, dus ik vulde online een bestelling in zoals ik dacht dat het wel kon, van sommige kleuren twee, de meeste één, maar ja ook de kleurtjes worden duurder blijkbaar (€3.78 p.st.incl.btw) want mijn mandje was voor ruim €250 gevuld. Van alle tweetjes heb ik toen maar eentjes gemaakt en ook nog een paar kleuren gewist, zodat ik in elk geval boven de transportkosten bleef. Ik kan dan niet zomaar  lukraak op het bestelknopje drukken, dat is me te gortig, dan over een halfjaar maar weer een mandje.

Ria | Zondag 21 April 2024 at 5:49 pm | | Standaard | Drie reacties

Moe

Geen zin om tot elf uur te wachten op de wandelclub, het was droog en de zon scheen en met die harde wind versta je toch niemand, ik niet tenminste en het 'wat zeg je..?' is dan niet van de lucht. Een lekker rondje alleen.

Niet veel regen vandaag, dat kwam goed uit met de was.

Verder alweer een tekening af. Soms heb ik alleen zin om wat de krassen, of ik begin netjes, zoals gisteravond en ga halfverwege lekker krassen. En als ik hem dan vanmorgen af maak ben ik best tevreden. Deze heeft niets met Beleef Zonnemaire te maken en best toonbaar vind ik.

Ria | Zaterdag 20 April 2024 at 6:48 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

Komt goed

We reden nog maar eens naar Goes vanmorgen, verwezen door de neuroloog een paar dagen geleden, naar de reumatoloog. Jicht is het niet maar dat wisten we al, er was ondertussen weer bloed afgenomen, geen ontstekingen, andere uitslag was nog niet binnen. Nog een longfoto gemaakt, alles om de sarcoïdose uit te sluiten en weer naar huis. We wachten af, 'komt goed' zei hij toen we weggingen, ik heb zo mijn twijfels, maar als het maar stabiel blijft zou dat fijn zijn.

We waren om half twaalf alweer terug. De rest van de middag gekleurd en nog een wandeling. Het was koud, veel wind ook, maar het fluitekruid begint te bloeien.

Vandaag is Levi jarig, 22 alweer, net geboren toen ik met bloggen begon, dus hij doet hier ook al zijn leven lang mee.

Zondag 29 December 2002 

Gisteren gezellig een dagje naar Silvia geweest. Ze was jarig. We hebben haar een webcam gegeven, zodat we af en toe ff naar elkaar kunnen kijken. ook om fotos te maken is het handig, als ze eens iets wil laten zien. Levi wordt al een hele knul, staat al heel stevig en is de vrolijkheid zelf. Sil had weer lekker gekookt en 's avonds kwam de visite. Wij zijn om een uur of 10 weer opgestapt. 

Ria | Vrijdag 19 April 2024 at 7:03 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Weer en wind

Even bijpraten wat het weer betreft, want gisteren regende het zowat de hele dag en kwam ik bijna niet buiten op een klein rondje eind van de middag na waarbij ik bovenstaande luchten vast legde, het was best mooi en het bleef droog.

Vanmorgen was het lichter al bleef het lang niet droog maar dat werd in de loop van de dag beter. Ik deed huishoudelijke poetsdingen en zette mijn planten eens buiten voor een douchebeurt, daar waren ze aan toe. Eerder had ik al de klaproos gezien aan de zijkant van het huis die vrolijk stond te bloeien in de zon!

Vanmiddag fietste ik naar Scharendijke, veel wind en koud en op de terugweg windje mee en mooie luchten.

Ria | Donderdag 18 April 2024 at 6:52 pm | | Standaard | Drie reacties

Herdenken

Vandaag werd Jaap begraven. Ik heb een (zelf) getekende condoleance kaart gestuurd, dat is al lastig en ik had eigenlijk geen goede foto daarvoor, maar de bedoeling was goed en ik vind wel dat hij in elk geval half lijkt, de andere helft was schaduw. 

Een paar dagen voordat hij overleed vond ik het nootje met de jonge scheut, ik had al besloten dat hij door mocht groeien en dat ik hem ergens ga planten en nu heb ik hem ook nog eens 'Jaap' gedoopt. Dat vind ik leuk.

Nu nog zorgen en hopen dat hij minstens net zo oud wordt als Jaap, maar dat zal ook ik niet meer beleven. En nee ik ga daar niet zo'n herdenkingsbos voor opzoeken, gewoon ergens 'in dn diek'. Ik zie nu ook dat je zelf niet eens je eigen boom mee mag nemen in zo'n bos.

(wordt vervolgd als het boompje groot genoeg is)

Ria | Woensdag 17 April 2024 at 4:08 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Opgeruimd

Vanmorgen maakte ik wat foto's van oude tekeningetjes van twintig jaar geleden ongeveer toen ik af en toe eens wat deed, vijf op een jaar ongeveer en dan heel klein, maar eigenlijk ook best leuk. Alles ligt door elkaar, gelijk maar eens uitzoeken en eigenlijk wil ik wel een paar houten lijstjes voor dat kleine spul bij elkaar.

Daarna eindelijk eens met een tekening begonnen, het kwam er gewoon niet van, ik kon het begin niet vinden.

Het regende bijne de hele dag, vanmorgen en vanavond na het eten een droog rondje.

 Morgen beter.

Ria | Dinsdag 16 April 2024 at 7:28 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Vroeger en nu weer een beetje

(geen insluitcode te vinden maar onder de foto vind je een polygoonfilmpje naar de opening van het Zweedse Rode Kruis Ziekenhuis in 1957 )

Joop had vanmiddag een afspraak met de neuroloog, dat kon gelukkig nog in Zierikzee, zo fijn dat we met dit weer niet naar Goes hoefden te rijden!  De eerste twee wachtkamers zaten bomvol, wij waren alleen bij de neuroloog, later kwam er nog iemand bij.

Het is nog maar de vraag of de Victoria Kliniek blijft. De huur is al opgezegd door het ADRZ. Er loopt een petitie tegen de sluiting die kun je hier tekenen graag! 

Taco Asma schreef er een prima brief over in de Wereldregio. (ik heb hem gekopieerd en onder lees meer gezet)

We waren dus bij de neuroloog en dat was best verhelderend allemaal, wij hadden ook de brief van het EMC niet goed begrepen, want voor haar was het meteen duidelijk dat e.e.a. toch blijkbaar een resterend gevolg is van de Sarcoïdose die hij in 1967 had. De laatste verhoging van de pijnstillers helpt nauwelijks of niet, de pijn is ook wisselend, dus die gaan weer een stap terug, ook de jichtpillen die hij laatst op advies van de reumatoloog kreeg kunnen uit de lijst. Nu eerst weer een afspraak en overleg met de reumatoloog over verdere behandeling/medicatie. Fijn dat het allemaal in elk geval wat duidelijker wordt.

In 1967 lag Joop weken in dat ziekenhuis, we waren pas getrouwd en ik was zwanger, niemand wist wat hij mankeerde, allerlei nare scenario's behalve die ene dan waar je tenminste niet aan doodging, waar onze huisarts dr. G.J.v.d.Waarden mee op de proppen kwam. Niemand had er nog ooit van gehoord. Besnier Boeck heette het toen.

Read More

Ria | Maandag 15 April 2024 at 6:07 pm | | Standaard | Zeven reacties