Historie

Voor komende zaterdag met Beleef Zonnemaire hebben we een oude foto af laten drukken, zodat voor iedereen te zien is hoe het vroeger was, waar wij nu wonen. 

De lantaarnpaal is verplaatst en ons huis staat op de plek van de middelste schuur., met een stukje van de voorste schuur als garage, denk ik, maar dat weet ik niet zeker. Het is in elk geval leuk om te zien. De foto is in 2007 gemaakt door Digna Sinke.

Heel de dag buiten geweest, ik zit ervan te gloeien. Ochtendrondje weer samen met Joop. Daarna het fotobord opgehangen ( dat is nu weer naar binnen), wasje ophangen (ook alweer binnen).

Vanmiddag een laatste rondje met Bard, hij gaat morgen ook verhuizen, alweer een afscheid. Maar onderweg merkte ik wel dat Bard te sterk wordt voor mij, in de polder gaat het goed, maar als hij wil spelen of iets anders in gedachten heeft, dan hou ik hem niet.  Een keer ging hij er met looplijn en al vandoor, maar hij luistert goed en kwam gelijk weer naar me toe. Bard en ik blijven altijd vrienden hebben we afgesproken, het is een lieverd.

Daarna nog op de fiets naar Brouw, dus ik heb de nodige kilometers wel weer in de benen

Joop fietste vanmiddag naar Zierikzee om een vast melkwit glas voor zijn bril, dan hoeven we niet meer te plakken.

'In het land der blinden is eenoog koning' maakte hij er zelf van vanmorgen.

In het land der blinden is eenoog koning, is een gezegde dat enigszins spottend wordt gebruikt. Vaak als iemand die slechts een beetje verstand of kennis van een onderwerp heeft, als deskundige wordt gezien door mensen die daar helemaal niks vanaf weten. In werkelijkheid heeft de ‘deskundige’ bij lange na niet genoeg kennis om echt deskundig te zijn. En dat is waar het vaak spottende karakter van het gezegde in schuilt. Want ‘eenoog’ mag dan wel goed lijken, in werkelijkheid valt dat vies tegen. Wie het gezegde gebruikt, doet dat vaak om iemands deskundigheid in twijfel te trekken...... :-)

Ria Woensdag 21 September 2022 at 6:44 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Ziet wel grappig uit met die oude foto erbij…

Sjoerd, (URL) - 21-09-’22 21:52
Dhyan

De plankenstructuur is toch maar mooi bewaard gebleven.
Je hebt een schattig egeltje voor de bloembak staan.
Groetjes Dhyan

Dhyan, - 22-09-’22 11:00
Jan K. alias Afanja

Mooie foto van de oude situatie.
Hopelijk valt het mee met het weer, de verwachtingen zijn niet echt gunstig.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 22-09-’22 16:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.