In het nieuws

We staan behoorlijk in het nieuws vandaag met de windhoos die over ons eiland trok en in Zierikzee de meeste schade aanrichtte. Mensen zijn dakloos, een dode, gewonden, vreselijk. In het nieuws zijn steeds de huizen die hun dak kwijt zijn te zien, maar in de binnenstad is ook erg veel schade. Je zal het maar weer treffen dat het net jou overkomt.

Hier ging het ook even flink tekeer, grote hagelstenen die een hoop kabaal maakten op de Velux ramen, de zonnecollectoren en de koekoek, wat een herrie, maar alles bleef heel gelukkig.

Joop was aan het fietsen en kon schuilen, eerst in een hokje met wat andere fietsers later nog eens in een schuur.

Ik was gelukkig nog niet onderweg, al scheelde dat niet veel, maar zo kon ik nog wel de cactus in volle bloei even voor de hagelstenen behoeden.

 Ik heb maar even een filmpje van you tube geplukt voor degenen die het nog niet gezien hebben.

Ria Maandag 27 Juni 2022 at 8:04 pm | | Standaard

twee reacties

Sjoerd

Het komt wel erg dichtbij op deze manier,

Sjoerd, (URL) - 28-06-’22 08:12
Jan K. alias Afanja

Ik kreeg het nieuws hier binnen via Twitter, terwijl ik lekker in de tuin zat. Het was wat wisselend bewolkt met af en toe wat licht gedruppel. Meer dan 1,5 mm regen hebben we over de hele dag niet gehad, aangenaam zomerweer.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-06-’22 10:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.