Zien en doen

Op de kop af vijftien jaar geleden maakte ik deze foto, die jarenlang als eerste naar bovenkwam als je op voeten en afbeeldingen zocht, maar misschien was dat ook alleen maar bij mij zo hoor, dat weet ik niet, maar het had wel tot gevolg dat mij gevraagd werd of de foto gebruikt mocht worden op pedicuresites. Ik heb zelfs nog een tegoedbon. De bruine vlekken zijn de gaten in mijn sandalen.

En vandaag maakte ik dus weer eens een voetenfoto omdat ik lekker buiten zat in de schaduw onder de parasol en dan vind ik het best bijzonder dat dat precies vijftien jaar geleden is, of is dat toeval?

Joop fietste naar de Praxis vanmorgen, hij kreeg vannacht een ingeving, dat vind ik dan weer normaal dat heb ik ook weleens.

Wij hebben een centraal ventilatiesysteem dat eigenlijk altijd aan hoort te staan zeggen ze, maar wij vinden dat niet fijn, het is ook niet altijd nodig als er ramen open staan. Dat systeem zuigt verse buitenlucht aan die meestal kouder is dan de binnentemperatuur, maar juist nu het zo warm is is dat misschien wel fijn en kunnen wij het systeem 's nachts laten draaien. Maar, nu komt het... de stekker zit helemaal achterin op de vliering dat is niet handig als je de schakelaar even om wilt zetten of de stekker in het stopcontact, dus Joop boorde een gaatje, deed daar een snoertje door en monteerde een stekkermetschakelaar aan het eind een verdieping lager, daar waar ook de cv ketel staat.

Het is nu binnen iets van 26 graden, ik weet het niet precies, maar als het buiten af gaat koelen, zetten we de ventilatie aan, we zijn benieuwd en wordt vervolgd.

Kijk, zei ik vanmorgen toen we naar buiten stapten, de witlof bloeit!

Joop zag het echt niet, pas toen ik het van dichtbij aanwees. Die ogen worden er ook niet beter op, daarom vind ik electriciteitskarweitjes best eng eigenlijk, maar ik heb meegekeken en de draadjes zaten goed. 

Vorige week maakte hij ook nog een buitenstopcontact, was nu de stop eruit gevlogen of had hij de boel nog niet aan gezet... maar alles gaat goed tot nu toe, de accu van de fiets kan buiten aan de oplader.

Ria Vrijdag 17 Juni 2022 at 6:44 pm | | Standaard

Eén reactie

Sjoerd

Voorzichtigheid met stroom is zeker geen luxe.

Sjoerd, (URL) - 18-06-’22 07:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.