IJzig

Er lag wel een klein velugje wit zo hier en daar vanmorgen, maar vergeleken met andere delen van het land stelde dat niets voor. Wel was het ijzig koud en ik bleef lekker binnen.

Lekker gekleurd en gefrobeld en vanmiddag een kort rondje, nog steeds was het ijzig koud, veel wind ook.

 Gelukkig kwam ik deze leuke bloemetjes tegen. 

Toevallig had ik eergisteren net zoiets uit het tuincentrum meegebracht maar die is toch iets anders. Dit is volgens mij Hondsdraf 

Of:Door deze verandering van geestelijk klimaat werden namen van planten veranderd. Zo kreeg hondsdraf de naam Duivelskandelaar. Dit beschei-den plantje heeft echter nog veel meer (volks)namen, zoals: Aardveil, Blauwe Muur, Donderbloem, Eerdkranske, Eertveldlovere, Galbloem, Hoefijzertje, Kikkerbalsem, Paardevoetje, Weerkruipertje, Weeskindje en Zereogenbloem (Galenus beval het aan bij oogkwalen).

Het plantje dat ik meebracht is zwartbladig kruipend Zenegroen.

 Morgen hopelijk weer ietsje warmer.

Ria Vrijdag 01 April 2022 at 7:11 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Voor mij mag de zon ook wel weer terug komen, ik begon er net aan te wennen.

Sjoerd, (URL) - 01-04-’22 23:24
Jan K. alias Afanja

We hadden hier toch een kleine 7 cm sneeuw, gelukkig was het snel weer verdwenen. Op dit moment schijnt de zon weer. Maar snel even van genieten, want het ziet er voor de komende week niet echt goed uit.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-04-’22 11:09
hanscke

Hier heeft het donderdagmiddag en avond behoorlijk gesneeuwd, maar gelukkig is het weer weg. Het was vandaag iets minder koud dan gisteren. Wel ons middagrondje gedaan, maar nog steeds geen zin in het zomeravondrondje. Het zou weer kunnen omdat het weer langer licht is, maar ik kan de moed nog niet bij elkaar rapen

hanscke, (URL) - 02-04-’22 17:55
irene

Hier ook alleen een beetje poedersneeuw, de echte buien vielen in het noorden.

irene, (URL) - 02-04-’22 22:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.