Somber

Niet een dag dat je roept wat was het fijn. Bij het opstaan had ik al een gevoel van 'het wordt niks vandaag' en hoewel het droog was deed ik geen ochtendrondje. Een bah gevoel, bah voor wat dat weet ik ook niet.

Joop ging al vroeg fietsen en eigenlijk wilde ik wel vis eten vanavond en de bananen waren alweer op, dus toen stapte ik ook maar op de fiets en reed naar Brouwershaven. Dat was wel lekker, maar ik zat vooral te prakiseren, het was somber in mijn hoofd.

Na de middag liet ik eerst Boefje van de buurvouw even uit, die wil niet ver en daarna reed ik alweer op de fiets naar de Dijkhuisjes voor een wandelingetje met Paule, die wil gelukkig altijd.

Ik klom eens op de dijk geïnspireerd door Jan, al lopen hier geen schapen en het Grevelingenmeer is ook al lang niet spannend meer.  Ik vind het altijd een beetje dooie boel en dat blijkt ook wel degelijk het geval. 

Kijk maar hier, een heel kort filmpje over het verschil van het water in het Grevelingenmeer en de Oosterschelde, die nog wel grotendeels open is.

Vroeger toen het nog gewoon de Grevelingen heette visten we daar, zaten aan de dijk en zwommen af en toe. Er was eb en vloed en daardoor was het water ook levendiger. De eilandjes van nu waren vroeger zandplaten, die met vloed onder water stonden op een enkeling na, waar dan ook wel wat begroeïng was. 

Ja echt, wat je op de foto ziet is de Grevelingen van toen aan dezelfde dijk.

En dat alles vanwege het Deltaplan, om de boel droog te houden, ik moet het nog zien gebeuren. Ik hield het vandaag in elk geval niet droog. 

En die boom hierachter wordt ook veel te groot.

Ria Woensdag 27 Oktober 2021 at 6:36 pm | | Standaard

vier reacties

John

Er is veel veranderd in Zeeland. Zo is het gewoon. Het gaat maar door. Ik hoop dat je vandaag minder somber bent.

John, (URL) - 28-10-’21 08:00
Jan K. alias Afanja

Ha, leuk dat ik je geïnspireerd heb om wat van de Zeeuwse dijken te laten zien. Ze lijken me een stukje minder indrukwekkend dan de Waddenzeedijk. Die laatste wordt alleen maar hoger en breder.
Wat een enorm verschil van leven in het Grevelingenmeer en de Oosterschelde.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-10-’21 10:53
Dhyan

Als ik ‘savonds (omdat ik genoegen beleef aan een beetje tv kijken voor het slapen gaan) om de 10 minuten door reclame bagger en bij wisseling van een programma twee keer van het vorige en twee van de volgende moet aanhoren door wie ze mogelijk gemaakt zijn, heen moet vergaat me de lust om nog tv te kijken. Ik kan daar knap chagrijnig van worden en dat blijft soms erg lang hangen.

Dhyan, - 28-10-’21 11:42
Sjoerd

Ach nog twee maanden en de dagen beginnen alweer te lengen.

Sjoerd, (URL) - 28-10-’21 13:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.