Zwalken

We gaan het maar weer over het boerenwormkruid hebben, dat bevalt me toch beter dan brocante.

Ten eerste zijn het prachtige bloemetjes, of eigenlijk schermen, maar ik heb pas geleerd dat het blad erg goed tegen muggen werkt. Het ruikt heel apart. Ik kan niet zeggen dat het stinkt, maar om nu gelijk te roepen dat het heerlijk ruikt dat ook weer niet.

Als je jezelf ermee inwrijft komt er geen mug in je buurt verzekerde Ed Dijst me en ook in de hondenmand tegen vlooien werkt het heel goed volgens hem

Ed vindt een beetje reclame prima.

Je wilt toch wat verkopen.

Het boerenwormkruid begint nu pas te bloeien en is tot laat in het najaar prachtig, volgend Ed ook heel goed te drogen. Dat ga ik dit  najaar zeker porberen.

Oh ja en nu ik er toch aan denk, er beginnen ook binnenkort weer nieuwe cursussen bij EK Gallery

Een clubjesmens zal ik nooit worden, laat mij maar door de polder zwalken.

Ria Zaterdag 17 Juli 2021 at 5:34 pm | | Standaard

vier reacties

Ellen

Het boerenwormkruid is prachtig. Zoals je al aan geeft, het stinkt niet maar heeft een beetje kruidige geur. Ik heb vorig jaar hele bossen gedroogd. Dat het blad tegen muggen helpt dat wist ik niet.

Ellen, - 17-07-’21 19:44
Sjoerd

En ik vind het bloemetje heel apart…

Sjoerd, (URL) - 17-07-’21 20:02
Jan K. alias Afanja

Toch eens kijken of dat boerenwormkruid hier ook ergens te vinden is. Muggen en vliegen zie ik ook liever gaan dan komen. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-07-’21 23:54
John

Ik heb dus geen last van muggen. Of het de knoflook is die ik me nuttig of wat anders, ik weet het niet. Ik ben ook liever in de polder of zo dan met een clubje mensen iets doen.

John, (URL) - 18-07-’21 07:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.