Goed bezig

Vanmorgen met het bewolkte weer maakte ik eerst een paar foto's voor de nicht van Joop waar we afgelopen weekend waren, ze wist nog precies te vertellen hoe ze bij opa van der Meer kwam.

Hij woonde op de Dijk van Bommenede naast het gangetje, daar had hij zijn schoenmakerij. Eerst was er een groot raam waar de schoenmakerij was, dan een deur en dan twee ramen, die zullen er ook zeker wel geweest zijn aan de versieringen onder het grote raam te zien.

Daarna kon ze door het volgende gangetje naar beneden, daar was een tuintje vertelde ze en zo kwam je dan op de achterweg en zo is het nog steeds.

 

Er zijn wel een stuk of zeven van die gangetjes naar de achterweg schat ik. Aan deze/onze kant van de dijk zijn er trapjes, waarvan er al een paar verdwenen zijn. Straks zal ik ze eens versturen, ik ben benieuwd of ze het nog herkent.

Grotendeels bewolkt vandaag, met aan het eind van de middag nog even wat zon, dat was fijn voor de was.

Vanmorgen een rondje, ik ging rechtdoor om wat kwekkende dames achter me kwijt te raken... komen ze gewoon achter me aan. Gelukkig was ik ze even later wel kwijt, wat een herrie zo op de vroege morgen.

Verder deed ik vooral boodschappen op de fiets, kaas bij de kaasboerderij, groente bij de groentekwekerij, vis bij de visboer en nog wat bijkomstige dingen bij de buurtsuper.

Goed bezig dacht ik zo. (ruim 24 km fietsen, zonder hulpmotor en ruim 4 wandelen)

Ria Vrijdag 11 Juni 2021 at 7:17 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

vijf reacties

Irene

Heel goed bezig, dan kun je er wel een ijsje tegenaan gooien ;-)

Irene, (URL) - 11-06-’21 21:38
ria

Ja hè, vond ik ook :-)

ria, (URL) - 11-06-’21 21:42
Jan K. alias Afanja

Mooie foto’s van die gangetjes en van de Achterweg.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 12-06-’21 00:31
John

Ik fiets ook niet elektrisch. Ik ben van mening dat het het beste is zo lang mogelijk zonder te doen. Versnellingen heb ik echter wel.

John, (URL) - 12-06-’21 07:59
Sjoerd

Heerlijk toch, lekker bezig te zijn. Dat leidt je een beetje af van alle andere perikelen.

Sjoerd, (URL) - 12-06-’21 08:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.