Hos, dieken en veuhels

Het was zo fijn vanmorgen. Lekker vroeg op pad om veel gras te fotograferen want dat is er nu, maar ja dan zie je ook een hoop andere dingen natuurlijk.

En dan kom je na je rondje thuis met 187 foto's die je eerst allemaal even wilt bekijken en dan kunnen er gelijk een hoop in de prullebak, vanwege onscherp. Mijn toestel heeft kuren, het bibbert als ik even iets wil verzetten bij de instellingen, een soort van instabiliteit, heel vervelend.

Maar genoeg gras natuurlijk, want dat loopt niet weg.

en jawel, daarvoor ging ik ook deze kant op, het vlas begint te bloeien op prachtige lange stelen, maar het waren er nog maar een paar.

Daarna langs de vogels, deze vind ik het leukst, ze zitten zo mooi hoog en dan samen, ik heb geen idee of ze bij elkaar horen...

Vanmiddag fietste ik nog naar Brouwershaven om een vis voor bij de maaltijd.

De dijk is weer prachtig!

Vorige week sprak ik iemand die heel boos was want de dijk was gemaaid. Een klein stuk hebben ze gemaaid, dat vond ik ook zonde, en sommige stukken doen ze tot op de helft, het moet natuurlijk wel een beetje overzichtelijk blijven, maar dit stuk is prachtig met hele grote distels erin.

Dat maaien is in de gemeente voor rekening van de gemeente en die hadden ook dat stuk helemaal gemaaid. De dijken en bermen buiten de gemeente zijn voor het waterschap, die waarschijnlijk wat meer respect voor de natuur hebben, ik heb geen idee.

Ria Vrijdag 04 Juni 2021 at 6:55 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

vier reacties

Jeanne

Wat is het toch mooi overal! Prachtige foto’s!

Jeanne, (URL) - 04-06-’21 23:06
Sjoerd

De natuur is nu wel op zijn mooist, of moet ik zeggen op zijn groenst.

Sjoerd, (URL) - 05-06-’21 08:15
Jan K. alias Afanja

Prachtig al die bloeiende grassen en de bloemen.
De gemeente is hier heel flink aan het vergroenen. Dankzij nieuw maaibeleid bloeien veel bermen in Drachten nu mooi. Bij kruisingen wordt een meter of 10 gemaaid om overzicht te kunnen houden bij invoegen en oversteken.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 05-06-’21 18:59
John

Het scheelt enorm welk deel door wie gemaaid wordt. Dat zie ik hier ook. De bloemendijken hebben ze iig redelijk met rust gelaten.

John, (URL) - 06-06-’21 12:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.