Fietsplezier...

Het miezerde vanmorgen, geen weer om erop uit te trekken, maar na een tijdje werd het droog en deed ik toch een ochtendrondje. Eigenlijk werd het steeds beter en ik kreeg toch zin richting Zierikzee te fietsen. Joop stapte ook op de fiets, maar ik kreeg de fietstas niet want daar zat een oplader in en als hij het warm kreeg kon zijn regenbroek erin, dus ja, boodschappen doen zonder tas is niet handig.

Gelukkig hebben we Kassteele tweeielwielers op de route naar Zierikzee en daar kocht ik ook een paar tassen. De verkoper deed ze netjes op mijn fiets en pompte mijn banden ook nog even op, dat was nodig blijkbaar want het verschil was merkbaar.

Fruit, krentebollen, noten en vis wilde ik en dat was er allemaal op de markt. Handig hoor en het paste ook alemaal in mijn tassen.

Heen had ik tegenwind dus op de terugweg zou alles vanzelf gaan. Maar nee, net als vroeger lijkt het of de wind gewoon in de tussentijd draait, want sommige stukken heb je dan gewoon ook weer tegen of zijwind. Ik weet dat ik nu niet hoef, ik vind het ook best lekker zo in de zon en er valt genoeg te zien, maar mijn hobby zal het nooit worden.

En dat alles in anderhalf uur tijd, inclusief tassen kopen, markten, een paar praatjes en 18km fietsen, maar om er vanmiddag nog een keer op uit te trekken vond ik wat overdreven. Ik heb in plaats daarvan nieuwe lampionplantjes (stekjes van die van vorig jaar) geplant in de aardappelmand van mijn vader. Dat wordt weer een vrolijke oranje boel komend najaar (hoop ik).

Ria Donderdag 25 Maart 2021 at 7:00 pm | | Standaard

drie reacties

Renesmurf

Ik hou op zich ook wel van fietsen, maar dan wel het liefst met een doel. En ik heb mijn fiets ook volhangen met tassen, want mijn auto staat bij mijn ouders en daar fiets ik elke ochtend naar toe.

Renesmurf, (URL) - 25-03-’21 21:19
Jan K. alias Afanja

Hier hangen nog een stuk of wat ‘skeletjes’ van lampionnetjes van vorig jaar. Ze hebben de winter weer goed doorstaan.
Net als op je laatste foto is ook in onze tuin de eerste bloesem aan één van de bomen tevoorschijn gekomen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 25-03-’21 21:52
Sjoerd

Toch wel handig zo’n stel tassen op de fiets.

Sjoerd, (URL) - 25-03-’21 21:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.