Recyclen

Ze zijn nog steeds bezig met het snoeien van de wilgen, dat is nogal een karwei en duurt ook nog wel even. De takken liggen netjes op hopen klaar om opgehaald te worden, dat zal wel pas gedaan worden als alles klaar is.

Ik vroeg me af wat ermee zou gebeuren, natuurlijk wordt het wel weer gebruikt voor iets, maar wat? En ik googelde eens en kreeg dit.

Vandaag kreeg ik ook van twee lieve mensen forsythia takken, zo leuk altijd om ze in huis te hebben, zeker als het stormt en regent wat we in het vooruitzicht hebben.

Mijn Schoenen zijn binnen, ze zitten heerlijk, perfect, inclusief halux! Ik loop ze binnen in, zodat mijn voeten alvast wat kunnen wennen, blote voeten in schoenen is anders, daar moeten voeten ook weer even aan wennen.

Ria Woensdag 10 Maart 2021 at 6:23 pm | | Standaard

zes reacties

Ellen

Mooie creatie’s van wilgentenen. Ik zie ook alpaca’s op je foto. Die kom je tegenwoordig ook overal tegen. Hier in het dorp is er zelfs een bed & breakfast waar die dieren omheen lopen en kunnen de gasten gaan wandelen in het bos met de alpaca’ s.

Ellen, - 10-03-’21 19:19
Sjoerd

Je ziet overal dat de wilgen onthoofd worden, toch doen ze dat volgens mij niet ieder jaar.

Sjoerd, (URL) - 10-03-’21 19:33
Renesmurf

Ja, wie zoekt zal vinden, alles wordt altijd wel weer ergens voor gebruikt, en helaas is het soms ook wel eens andersom.

Renesmurf, (URL) - 10-03-’21 21:01
ria

@Ellen ja ik vind het rare beesten.

@Sjoerd Nee deze zijn al drie jaar geleden denk ik, ze doen het ook weleens om en om, vooral particulier, dan hebben de bijen ook nog wat. En ik ken ook mensen die het elk jaar doen, zo is er nogal wat verschil ;)

ria, (URL) - 10-03-’21 21:41
Jan K. alias Afanja

Ja, er is nog altijd wel vraag naar wilgentenen, ze worden ook wel gebruikt om schuttingen mee te maken.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 11-03-’21 00:42
Freek

in de Hoekschewaard zijn er elke zaterdag ploegen vrijwilligers die de wilgen knotten.
Ze knotten omdat ze het landelijke karakter van de polder willen bewaren.
De takken worden door hen gelijk “gebost” ,touw er omheen, opgeladen en vervoerd naar de dierentuin in Blijdorp.
En daar worden ze o.a. aan de olifanten gevoerd.

Freek, - 11-03-’21 09:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.