Bergen en brillen

In 2001 volgde Joop de cursus vreemde voettocht leider. We zijn er nog lang niet hoor, maar wel leuk om ze eens uit die mapjes te halen waar nooit iemand in kijkt en ook later nooit meer iemand in zal kijken. Inmiddels zal het nu wel duidelijk zijn waarom ik er niet bij was.

Nog een kleine toevoeging van Joop wat die cursus inhield: 

Een heel jaar elke 14 dagen naar Soest en cursussen op allerlei gebied zoals omgaan met cursisten, EHBO, Technische zaken, weer, conditie ect. en aan het eind in een afsluitende bergtocht in de Alpen in N Italie een afstudeertocht en diverse opdrachten. Op de laatste dag ging het mis omdat toen 1 van mijn medecursisten in een ravijn is gevallen. Een heel verhaal maar hij heeft het overleefd. Met deze opleiding was ik gerechtigd om groepen op tochten als gids te begeleiden overal ter wereld. Helaas heeft een beroerte bij mij toen roet in het eten gegooid. Ik had een tocht voorbereid in een beergebied in Canada. Ik het alter in Nepal nog wel als gids gewerkt.

Wat de brillen van gisteren betreft ben ik er zelf nu ook nog niet uit hoor, misschien stel ik het ook nog wel even uit, of eerst nog eens ergens anders kijken, het was voor mij wel de blauwe. De winkeljuffrouw hielp ook niet erg mee, helemaal niet eigenlijk. Het ging toch allemaal net wat anders i.v.m. Corona en een meting met een mondkapje lijkt me ook niet echt prettig. Ik denk er nog even over na.

Weer een kleintje klaar A3, het potlood is eigenlijk te grof voor het papier, vanavond de Faber Castell eens proberen, die was bij Mir maar nu weer hier.

Update:

De foto's staan nu openbaar zodat jullie ze kunnen zien. Fijn dat ik even gewaarschuwd werd.

Ria Vrijdag 29 Januari 2021 at 6:23 pm | | Standaard

vijf reacties

Renesmurf

Alles lijkt momenteel wel vervelend, en dat is het eigenlijk ook, uitstellen tot betere tijden zou ik zeggen. En tot die tijd lekker doorkleuren. En wandelen.

Renesmurf, (URL) - 29-01-’21 21:38
John

Ja, die oogmeting zie ik ook tegenop maar heb ‘m wel nodig. Ben benieuwd hoe dat gaat. Ik ga altijd nar Eye Wish.

John, (URL) - 30-01-’21 08:54
Sjoerd

Als het nodig is moet je gewoon gaan. Dan maar naar een zaak waar ze wat behulpzamer zijn.

Sjoerd, (URL) - 30-01-’21 09:40
Jan K. alias Afanja

Boeiend verhaal en foto’s weer.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 30-01-’21 12:11
aargh

Het lijkt me voor Joop toch ook wel leuk om die foto’s weer eens tevoorschijn te halen, dat haalt ook weer herinneringen boven. Het waren toch wel bijzondere belevenissen.
Met brillenwinkels is het net als bij andere zaken, het maakt niet uit welke keten het is, als er maar een aardige en deskundige verkoper in de winkel staat.

aargh, (URL) - 30-01-’21 14:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.