Tophoppen

1996 Een zomerkamp in de Alpen. Joop als gids van een echtpaar en een groep bij de beklimming van de Grand Paradiso.  De Breithorn deed hij alleen.  De enige 4000ers van Italie.

Hier de andere link of deze

De Breithorn is een 4164 meter hoge berg in de Alpen, op de grens tussen Zwitserland en Italië, op de grens van Wallis en Piëmont tussen de Matterhorn in het westen en de Monte Rosa in het oosten. 

De Breithorn wordt beschouwd als een van de gemakkelijkst te beklimmen vierduizenders van de Alpen. Dit is te danken aan de kabelbaan die vanuit Zermatt naar de 3870 meter hoge Klein Matterhorn gaat. Vanaf dit punt kan men over de gletsjer en een sneeuwwand met een helling van 35° de top betrekkelijk eenvoudig bereiken. Onervaren bergbeklimmers moeten echter zeer goed opletten. Het weer kan op deze hoogte erg snel omslaan. Lawines en het dikke pak sneeuw op de bergkam kunnen ook voor gevaarlijke situaties zorgen.

1996 is ook het jaar dat Simba in november bij ons kwam. Het begin van de drieentwintigjarige hondenperiode, zo werd ik goed bewaakt als Joop op reis was.

Ria Vrijdag 15 Januari 2021 at 4:25 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

vijf reacties

Ellen

Door de mooie foto’s met toelichting en verwijzingen die je plaatst kom ik nu nog eens ergens.

Ellen, - 15-01-’21 20:18
Sjoerd

Het zijn in ieder geval herinneringen die je nu kunt terug zien.

Sjoerd, (URL) - 16-01-’21 08:08
Jan K. alias Afanja

Een mooi bezit al die prachtige foto’s.
Wat een held is die Joop van jou. Ik kijk af en toe wel eens naar een documentaire over bergbeklimmers, en dan denk ik: “Tjonge, jonge, wat maken jullie het jezelf weer moeilijk. Maar wat zijn de panorama’s mooi!”

Jan K. alias Afanja, (URL) - 16-01-’21 11:32
Margo

Brrrrrrrrr, ik krijg het er koud van. Prachtige foto’s, wat dat betreft zou ik er ook wel een uurtje willen zijn. Afgezet en weer opgehaald door een helicopter.

Margo, - 17-01-’21 01:00
John

IK denk dat het voor Joop erg leuk is om er zo mee bezig te zijn en alles weer eens te zien.

John, (URL) - 17-01-’21 08:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.