Zon en schaduw

Gisteren kwam ik niet zo aan de dagelijkse dingen toe omdat je soms gewoon even wilt vertellen wat je kwijt wilt, maar ik had toen dus ook nog een parasol gekocht bij Leen Bakker. Thuisgekomen opgezet, maar eigenlijk vond ik hem te groot, het zou iets moeten zijn om makkelijk even te verzetten, we hebben al de hele grote onhandige, die staat waar hij staat om schaduw te maken zodat het terras niet te warm wordt en de twee stoelen en een tafel eronder.

De nieuwe was te groot dus ik deed hem weer in zijn hoes en vanmorgen als eerste naar Zierikzee. Ik wilde eerst nog bij de Action kijken waar ik dus nooit kom, maar nu even wel en daar stonden de mensen buiten in de rij, keurig een stukje van elkaar en als er iemand buiten kwam mocht er weer iemand naar binnen. Super! De nog goedkopere parasols als bij Leen Bakker waren jammer genoeg al uitverkocht. 

Zodoende stond ik om twintig voor tien daar al voor de deur, om tien uur zou de winkel pas open gaan. Klokslag tien uur ging de deur open stortte het personeel zich naar buiten. 'U moet nog even geduld hebben hoor we zetten eerst alles buiten anders komen we daar niet meer aan toe'. Tien over tien mochten we naar binnen. Slechte zaak. Eigenlijk mag ik die Leen ook helemaal niet.

 Ik dropte mijn parasol bij de kassa en liep door voor twee (Mir wilde er ook een) kleinere en een voet, dat ging gelukkig vlot en fijn dat er ook een steekwagentje bij de parasolvoeten stond. IK reed gelijk door naar Scharendijke om hem af te leveren en nog wat boodschappen te doen.

Bij de PLUS was het rommelig en erg druk, van schoonmaken van de wagentjes was geen sprake meer en heel veel mensen deden of er niets meer aan de hand was, mensn met mondkapjes vielen echt uit de toon. Een paar Brabanders stonden buiten zich te verbazen, zij gingen niet naar binnen, 'mensen doen hier of er niets meer aan de hand is, wij komen uit Brabant en hebben heel veel meegemaakt' zei de mevrouw tegen mij.

Tsja, ik weet het niet hoor, van mij mag het 'normale' leven ook weer verder gaan waar we gebleven waren, met een beetje meer afstand en wat meer hygiéne op bepaalde plaatsen misschien.

Thuisgekomen de nieuwe parasol neergezet. Prima! Lekker stevig en gaat niet gauw wapperen en schommelen bij een beetje wind, wat de grote wel doet. Nu hebben we bij het rotan zitje ook wat extra schaduw. Dat is eigenlijk alleen 's morgens en eind van de middag nodig , verder is er wel schduw van de boom en de inmiddels groene schutting. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden! En zoveel bloemen!

Ria Donderdag 25 Juni 2020 at 5:50 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Het is wel lekker als je af en toe even in de schaduw kan zitten. En dan is zo’n parasol wel handig.

Sjoerd, (URL) - 25-06-’20 21:35
John

Hier hebben we een groot zonnescherm wat schaduw geeft. Ja, het voorzichtige maakt plaats.

John, (URL) - 26-06-’20 07:52
Jan K. alias Afanja

Een parasol is bij normaal zomers weer wel fijn, maar met dit weer heb ik er geen baat bij. Zelfs onder de hazelaar is het in de tuin te warm. De rest van de dag blijf ik lekker binnen in de relatieve koelte. Tegen een uur of negen vanavond ga ik de tuin wel weer in.
Maar voor de duidelijkheid ik mopper (nog) niet over de warmte hoor. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 26-06-’20 11:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.