Ampersant

Vanmorgen eerst lekker even naar buiten voor een rondje, dan kriebelt het eigenlijk het meest. Ik kwam deze aparte klaver tegen, de inkarnaatklaver, oftewel de crimson clover, dat weten we dan ook weer.

 Daarna knipte ik de heg, hij groeit eigenlijk bij de buurvrouw, maar ik hou de bovenkant bij zodat hij niet ook bij mij gaat groeien want ik heb nu wel genoeg hedera gehad.

'Ampersant' veegde ik de rest van de tuin en sjouwde wat met stoelen en potten. Dat vegen was nodig want de boom heeft gebloeid en dat valt daarna allemaal naar beneden, het ligt een beetje aan de wind waar het dan terecht komt. Hierna komen ook nog pluizen geloof ik en dan in de herfst de helicoptertjes, verder geeft hij heerlijke schaduw.

De pers werd bezorgd als een bouwpakket dus Joop was ook weer even zoet. We gaan nog niet persen, maar eerst nog wat meer honingraat verzamelen, zodat er wat meer is anders blijf je bezig.

Na de middag nog een rondje voor mij en Joop frobelde nog iets voor de bijen.

Koninginnen kan je ook kweken, dat wordt weer een experiment, natuurlijk moet je daarvoor eerst weer investeren maar als het goed is verdien je dat dan weer ruimschoots terug...

wordt vervolgd.

Zoals elk jaar hangt ook hier de vlag weer halfstok en vanmiddag zag ik dat hij ook in mijn opa's geboortehuis uit het raam hing, daar is niet altijd iemand, nu wel, vandaar de foto.

Dit was de timmermanswerkplaats, het huisje erachter (niet dat witte wat je ziet) de woning.

Ria Maandag 04 Mei 2020 at 5:08 pm | | Standaard

vijf reacties

Renesmurf

Ja, wat we nu ook weer weten ben ik ondertussen ook alweer vergeten. Verder lijkt het echt lente, vol levensvreugd en plannen. En morgen de vlag in top.

Renesmurf, (URL) - 04-05-’20 21:13
Sjoerd

Och een mens moet toch wat omhanden hebben, laat Joop maar zijn gang gaan…

Sjoerd, (URL) - 04-05-’20 21:28
aargh

Mooi woord! En zo is er ampersant toch weer een hele hoop gedaan bij jullie.

aargh, (URL) - 04-05-’20 22:36
Jan K. alias Afanja

Wat een bijzondere klaversoort is dat. Die had ik nog niet eerder gezien.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 05-05-’20 00:20
John

Ik was ook nog met potten en zo bezig. Er staat nu weer behoorlijk wind, en ik hoorde ergens vallen dat het gaat stormen donderdag. Lekker hoor, eigengemaakte honing.

John, (URL) - 05-05-’20 07:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.